Oplev Uddannelsen

Smed på HANSENBERG

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

Smedeuddannelsens faciliteter

I smedeværkstedet på C. F. Tietgens Vej finder man en 2 kilowatt-fiberlaser (som udefra ligner en blå togvogn), men der er også kantbukkere og en svejserobot, og de skal alle programmeres for at kunne fungere.

Smedeværkstedet er opdelt i 2, hvor det ene område primært er for rustfaste smede mens det andet er for klejnsmede. Derudover er der klasseværelserne, og der er også mulighed for at låne en bærbar PC på daglig basis.
Du kan enten købe mad eller nyde din egen madpakke i bistroen.

Smedefaget har udviklet sig til et højteknologisk fag, da mange maskiner styres af computere, som skal programmeres.

Rasmus Reese Østdahl fortæller, hvorfor det er så fedt at være smed.

Udlært smed

Rasmus Vesterby Mikkelsen er udlært smed, og han klarede uddannelsen så flot, at han blev tildelt HANSENBERG-medaljen.

”Det er helt vildt fedt at være en af modtagerne. Så har det ligesom lønnet sig, at man har taget sin uddannelse seriøst og gjort noget ud af det. Jeg har tidligere prøvet forskellige ting, og jeg havde i forvejen en HHX, så jeg fik et halvt års merit”, fortalte den 29-årige smed og tilføjede:

”Jeg fortryder, at jeg ikke tog valget om at blive smed noget før. Der er rigtig mange muligheder inden for faget, og hvis man går ind på Jobindex, er det helt vildt, hvor mange stillinger der dukker op”.

Selv arbejder Rasmus Vesterby Mikkelsen fortsat hos T-Nørregaard i Skodborg, hvor han også var i lære.

Udlært smed Rasmus Vesterby Mikkelsen modtager Hansenberg-medaljen 2021 på Koldinghus. Der er rigtig mange muligheder inden for smedefaget”, lyder det fra Rasmus Vesterby Mikkelsen, modtager af Hansenberg-medaljen 2021 på Koldinghus.

SMEDER TIL TOPSKAT

"Jeg har verdens bedste chef, og virksomheden har haft stor indflydelse på mine gode resultater under uddannelsen. Jeg har fået lov til at prøve mange ting, og jeg har fået ansvar – og det er fedt. Nu er jeg fastansat ved firmaet, men er også lejet ud til en anden virksomhed, hvor der er nogle helt andre opgaver, så hverdagen bliver meget varieret”.  

Med medaljen følger et diplom og et legat på 5.000 kroner.

”Venner har drillet mig med, at jeg skulle sige nej tak til legatet, fordi jeg allerede betaler topskat”, sagde Rasmus Vesterby Mikkelsen med et tydeligt glimt i øjet.

STUDIEMILJØ

HANSENBERG har skabt et spændende miljø for læring og personlig udvikling for dig, der ønsker at tage et svendebrev - også for dig, der har valgt EUX.

HANSENBERG har både adresse på Skovvangen og C.F. Tietgens Vej, som ligger nær Kolding Storcenter, men også på Vranderupvej lidt uden for Kolding. 


ELEV PÅ HANSENBERG

Som HANSENBERGer bliver du en del af en hverdag, hvor mennesker lærer, modnes og spiller sammen på kryds og tværs symboliseret i vores logo af en dynamisk treenighed:

Eleverne, skolen og virksomhederne.

Vi ønsker, at vores elever har det godt på skolen og lærer så meget som muligt. 

Vi er sikre på, at det er mere udfordrende, sjovere og lettere at lære, når man har det godt med sig selv og andre.

Vi tror på, at team med personlige og faglige kontakter kan være med til at gøre vores skolemiljø bedre.

skolens FACILITETER

Som elev på HANSENBERG har du mange muligheder, vi har fx et makerspace, XHOUSE, som ligger på C.F. Tietgens Vej, hvor der er maskiner som 3D printere, laserskærer, UR5 robot, LEGO EV3 robotter, samt et værksted til bearbejdning af træ, plast og metal. I forbindelse med undervisningen er der flere af uddannelserne, der bruger faciliteterne i XHOUSE.

Du kan evt. bo på vores skolehjem som ligger på Skovvangen 26 og 30 - og på Bertram Knudsens Vej 1. Vi har plads til 359 elever.

Da vores uddannelser ligger på 3 forskellige adresser, så får de forskellige uddannelser de mest optimale betingelser. 

Gården, hestestaldene og den zoologiske have ligger på Vranderupvej ude på landet (ca. 9 km fra skolens adresse på Skovvangen). På samme adresse ligger også et moderne mediehus, hvor mediegrafikerne holder til, samt uddannelserne webudvikler og data- og kommunikation.

Auto- og VVS-værkstederne på C.F. Tietgens Vej er moderniserede i 2016, mens HANSENBERG Tekniske Gymnasium boltrer sig på Skovvangen, hvor der i 2021 blev bygget ny idrætshal, topmoderne undervisningskøkken, undervisningsrestaurant samt nye fitnesslokaler. På samme adresse har frisørerne deres egen mega-salon, og tandklinikassistenterne har deres egen klinik.

NyhedsarkivBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden