Oplev uddannelsen

Elektriker på Grundforløb 2

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

faciliteterne på elektrikeruddannelsen

Elektrikeruddannelsens Grundforløb 2 holder til på på C. F. Tietgens Vej, ligesom blandt andet vvs-, smede- og autoværkstederne.

På elektrikeruddannelsens værksted finder du en række båse, hvor der er mulighed for at opbygge og afprøve forskellige elinstallationer, el-tavler, styrestrøm og så videre, samt relevant elektrikerværktøj som måleinstrumenter og L-AUS-værktøj (som kræves for sikkert at kunne arbejde med og håndtere mange elartikler korrekt herunder tavlemateriel, løs-el og i virkeligheden alt, der benytter strøm og elektricitet).

Derudover foregår teorien i klasseværelserne, og der er også mulighed for at låne en bærbar PC på daglig basis.
Du kan købe mad eller nyde din egen madpakke i bistroen.

Skoledelen af hovedforløbet finder sted på en anden erhvervsskole, fx SDE i Vejle.

Lars giver en rundtur på værkstederne på C.F. Tietgens Vej

Som elektriker er du aldrig låst fast i en bestemt type arbejde, og i branchen er der masser af muligheder for at avancere og bygge oven på dine grundlæggende kompetencer. 

Du kan specialisere dig og blive ekspert, fx inden for:

  • store industrianlæg, robotter og avancerede styringsprocesser
  • installering af interaktive brugerplatforme og avancerede styringsværktøjer i industrien
  • opsættelse af datanetværk og serverrum, som er rygraden i al digital kommunikation
  • grønne og bæredygtige løsninger både i forhold til klimavenligt energiforbrug, på bæredygtigt indeklima på arbejdspladser og i private hjem
  • energieffektivisering og vedvarende energiløsninger
  • installerer intelligente og smarte tekniske løsninger i fremtidens bygninger, der selv tilpasser sig brugerne.

Eller du kan blive projektleder, chef eller selvstændig.

Du kan også tage springet og videreuddanne dig til eksempelvis ingeniør eller maskinmester. Det er med andre ord kun din fantasi og dine ambitioner, der sætter grænser for, hvor langt du kan drive det.

Jobmulighederne er nærmest uendelige, og samtidig er der stor efterspørgsel efter elektrikere, så der er høj jobsikkerhed.

STUDIEMILJØ

HANSENBERG har skabt et spændende miljø for læring og personlig udvikling for dig, der ønsker at tage et svendebrev - også for dig, der har valgt EUX.

HANSENBERG har både adresse på Skovvangen og C.F. Tietgens Vej, som ligger nær Kolding Storcenter, men også på Vranderupvej lidt uden for Kolding. 


ELEV PÅ HANSENBERG

Som HANSENBERGer bliver du en del af en hverdag, hvor mennesker lærer, modnes og spiller sammen på kryds og tværs symboliseret i vores logo af en dynamisk treenighed:

Eleverne, skolen og virksomhederne.

Vi ønsker, at vores elever har det godt på skolen og lærer så meget som muligt. 

Vi er sikre på, at det er mere udfordrende, sjovere og lettere at lære, når man har det godt med sig selv og andre.

Vi tror på, at team med personlige og faglige kontakter kan være med til at gøre vores skolemiljø bedre.

skolens FACILITETER

Som elev på HANSENBERG har du mange muligheder, vi har fx et makerspace, XHOUSE, som ligger på C.F. Tietgens Vej, hvor der er maskiner som 3D printere, laserskærer, UR5 robot, LEGO EV3 robotter, samt et værksted til bearbejdning af træ, plast og metal. I forbindelse med undervisningen er der flere af uddannelserne, der bruger faciliteterne i XHOUSE.

Du kan evt. bo på vores skolehjem som ligger på Skovvangen 26 og 30 - og på Bertram Knudsens Vej 1. Vi har plads til 359 elever.

Da vores uddannelser ligger på 3 forskellige adresser, så får de forskellige uddannelser de mest optimale betingelser. 

Gården, hestestaldene og den zoologiske have ligger på Vranderupvej ude på landet (ca. 9 km fra skolens adresse på Skovvangen). På samme adresse ligger også et moderne mediehus, hvor mediegrafikerne holder til, samt uddannelserne webudvikler og data- og kommunikation.

Auto- og VVS-værkstederne på C.F. Tietgens Vej er moderniserede i 2016, mens HANSENBERG Tekniske Gymnasium boltrer sig på Skovvangen, hvor der i 2021 blev bygget ny idrætshal, topmoderne undervisningskøkken, undervisningsrestaurant samt nye fitnesslokaler. På samme adresse har frisørerne deres egen mega-salon, og tandklinikassistenterne har deres egen klinik.

NyhedsarkivBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden