Oplev uddannelsen

Beslagsmed

Beslagsmedeuddannelsens faciliteter

Grundforløbene på beslagsmedeuddannelsen foregår hovedsageligt på værkstedet på C.F. Tietgens Vej sammen med smedene, mens skoledelen af hovedforløbet foregår på Vranderupvej 90 lidt uden for Kolding (ca. 9 km fra C.F. Tietgens Vej). 

I smedeværkstedet på C. F. Tietgens Vej finder man bl.a. en 2 kilowatt-fiberlaser (som udefra ligner en blå togvogn), kantbukkere og en svejserobot, der alle skal programmeres for at kunne fungere. Smedeværkstedet er opdelt i 2, hvor det ene område primært er for rustfaste smede. Derudover er der klasseværelserne, og der er også mulighed for at låne en bærbar PC på daglig basis.

På Vranderupvej er der både hestestald og beslagsmedje, så det er her, der smedes hestesko, og her hestene kan få dem på, og hvor man bliver undervist i hestens anatomi.

På begge adresser finder du en bistro, hvor du kan købe mad eller nyde din egen madpakke.

Du kan evt. bo på vores skolehjem, som ligger på Skovvangen 26 og 30 – og på Bertram Knudsens Vej 39. Vi har plads til 359 elever. Der er busforbindelse fra C.F. Tietgens Vej til Vranderupvej 90 - med bus nr. 253, se mere på www.sydtrafik.dk.

BESLAGSMED ANN-SOFIE ELMHOLDT JUNCKER

Ann-Sofie er nu uddannet beslagsmed, og på skolen klarede hun det så flot, at hun blev tildelt HANSENBERG-medaljen.

Beslagsmed Ann-Sofie Elmholdt Juncker har – som hun selv siger – lavet lidt af hvert, inden hun greb muligheden for at komme i lære som beslagsmed hos Sdr. Vejrbakken v/Martin Jensen i Frederikshavn.

”Jeg har altid haft med heste at gøre, og var i praktik hos min smed i 8. klasse, så det har altid været noget, jeg gerne ville. Jeg har bare været ad en omvej og grebet en masse muligheder, når de er opstået – og har ventet på den læreplads, jeg gerne ville have”, fortæller Ann-Sofie, der nu er en af modtagerne af HANSENBERG-medaljen 2020.

”Det er stort at få sådan et skulderklap. Uddannelsen var kogt ned på kort tid, fordi jeg var voksenelev og havde nogle uddannelser fra tidligere, som jeg kunne få merit for. Jeg har interesseret mig for faget, og gjort mit bedste. Jeg har lagt mig i selen, og jeg kan godt lide, at der er styr på tingene. Ved opgaver har jeg gjort alt det, jeg kunne – og lagt mange timer i det. Det er dejligt, at indsatsen har båret frugt”.

Kompetente undervisere

Mester og svend har haft enorm indflydelse på Ann-Sofies resultater, men også på HANSENBERG har der været god hjælp at hente.

”Lærerne på HANSENBERG har gjort en kæmpe indsats. De er kompetente og kammeratlige, og de har været enormt gode til at motivere. Det samme har dyrlægerne på skolen. Samarbejdet mellem lærepladsen og HANSENBERG har været rigtig godt, og mester har gjort sit til at være opdateret med det, vi lavede på skolen, så man var godt forberedt. At man har det godt på sit arbejde er en stor del af ens hverdag”.

Ann-Sofie arbejder nu som beslagsmed på Sjælland, hvor hun oprindelig stammer fra.

STUDIEMILJØ

HANSENBERG har skabt et spændende miljø for læring og personlig udvikling for dig, der ønsker at tage et svendebrev.

HANSENBERG har både adresse på Skovvangen og C.F. Tietgens Vej, som ligger nær Kolding Storcenter, men også på Vranderupvej lidt uden for Kolding. 


ELEV PÅ HANSENBERG

Som HANSENBERGer bliver du en del af en hverdag, hvor mennesker lærer, modnes og spiller sammen på kryds og tværs symboliseret i vores logo af en dynamisk treenighed:

Eleverne, skolen og virksomhederne.

Vi ønsker, at vores elever har det godt på skolen og lærer så meget som muligt. 

Vi er sikre på, at det er mere udfordrende, sjovere og lettere at lære, når man har det godt med sig selv og andre.

Vi tror på, at team med personlige og faglige kontakter kan være med til at gøre vores skolemiljø bedre.

skolens FACILITETER

Som elev på HANSENBERG har du mange muligheder, vi har fx et makerspace, XHOUSE, som ligger på C.F. Tietgens Vej, hvor der er maskiner som 3D printere, laserskærer, UR5 robot, LEGO EV3 robotter, samt et værksted til bearbejdning af træ, plast og metal. I forbindelse med undervisningen er der flere af uddannelserne, der bruger faciliteterne i XHOUSE.

Du kan evt. bo på vores skolehjem som ligger på Skovvangen 26 og 30 - og på Bertram Knudsens Vej 1. Vi har plads til 359 elever.

Da vores uddannelser ligger på 3 forskellige adresser, så får de forskellige uddannelser de mest optimale betingelser. 

Gården, hestestaldene og den zoologiske have ligger på Vranderupvej ude på landet (ca. 9 km fra skolens adresse på Skovvangen). På samme adresse ligger også et moderne mediehus, hvor mediegrafikerne holder til, samt uddannelserne webudvikler og data- og kommunikation.

Auto- og VVS-værkstederne på C.F. Tietgens Vej er moderniserede i 2016, mens HANSENBERG Tekniske Gymnasium boltrer sig på Skovvangen, hvor der i 2021 blev bygget ny idrætshal, topmoderne undervisningskøkken, undervisningsrestaurant samt nye fitnesslokaler. På samme adresse har frisørerne deres egen mega-salon, og tandklinikassistenterne har deres egen klinik.

NyhedsarkivBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden