Oplev HANSENBERG

Erhvervsuddannelser

STUDIEMILJØ

HANSENBERG har skabt et spændende miljø for læring og personlig udvikling for dig, der ønsker at tage en erhvervsuddannelse eller en teknisk studentereksamen.

HANSENBERG danner rammen om fem brancheskoler, placeret i spændende omgivelser i Kolding. 


Elev på HANSENBERG

Som HANSENBERGer bliver du en del af en hverdag, hvor mennesker lærer, modnes og spiller sammen på kryds og tværs symboliseret i vores logo af en dynamisk treenighed:

Elever, Skolen og Virksomheder

Vi ønsker, at vores elever har det godt på skolen og lærer så meget som muligt. 

Vi er sikre på, at det er mere udfordrende, sjovere og lettere at lære, når man har det godt med sig selv og andre.

Vi tror på, at team med personlige og faglige kontakter kan være med til at gøre vores skolemiljø bedre.

FACILITETER

Som elev på HANSENBERG har du mange muligheder, vi har fx et eksperimentarium, XHOUSE, som ligger på C.F. Tietgens Vej, og som flere af uddannelserne gør brug af.

Du kan evt. bo på vores skolehjem som ligger på Skovvangen 26 og 30 - og på Bertram Knudsens Vej 1. Vi har plads til 359 elever.

Da vores uddannelser ligger på 3 forskellige adresser, så får de forskellige uddannelser de mest optimale betingelser. 

Gården, hestestaldene og den zoologiske have ligger på Vranderupvej ude på landet (ca. 9 km fra skolens adresse på Skovvangen). På samme adresse ligger også et moderne mediehus, hvor mediegrafikerne holder til, samt uddannelserne webudvikler og data- og kommunikation.

Auto- og VVS-værkstederne på C.F. Tietgens Vej er nymoderniserede i 2016, mens HANSENBERG Tekniske Gymnasium boltrer sig på Skovvangen, hvor der i 2021 blev bygget ny idrætshal, nyt topmoderne undervisningskøkken, undervisningsrestaurant samt nye fitnesslokaler. På samme adresse har frisørerne deres egen mega-salon, og tandklinikassistenterne har deres egen klinik.

xhouse

Måske går du hjemme i garagen og arbejder med en god idé? Måske planlægger du og din klasse et projektforløb, men mangler et anderledes sted at slå jer løs? Eller måske har din virksomhed brug for en prototype eller input til udvikling af forretningen?

XHOUSE er et kreativt eksperimentarium for alle, der elsker at udvikle, skabe og tænke ud af boksen. Et levende hus, der får ideer til at blomstre.

 

Oplev XHOUSE

Vidste du, at man kan bo på skolehjem under en erhvervsuddannelse? 

For at få en plads på HANSENBERGs Skolehjem, skal du være optaget på en erhvervsuddannelse hos os og opfylde nogle betingelser for at få plads på skolehjemmet.

På skolehjemmet får du lækker mad serveret hver dag, og der er masser af fritidsaktiviteter og sociale arrangementer at tage del i.

PIU - PRAKTIK I UDLANDET

JENS HAR VÆRET I PRAKTIK SOM AUTOMEKANIKER I GRØNLAND

"Med fare for at lyde som en højskoleforstander vil jeg sige, at man kan lære, hvis ikke også en masse fagligt, så i hvert fald en hel del om sig selv på sådan en rejse, og jeg synes, det var en oplagt mulighed for at besøge et land, som ikke umiddelbart ligger øverst på listen, når man skal vælge sin sommerferiedestination.

I mit tilfælde lærte jeg nogle helt konkrete ting på den faglige side om bl.a. pigdæk og snekæder, men grønlændernes uforkælede måde at gribe tingene an på og deres evindeligt gode humør og gåpåmod er noget, som jeg synes, at rigtig mange kunne lære noget af, og det var også noget, jeg tog med i min lille mentale kuffert og forsøger at holde ved lige herhjemme. Jeg har ikke et sekund fortrudt, at jeg valgte at tage et udlandsophold med som en del af min uddannelse, og hvis man er til sæljagt, snescootere, vild natur og overvældende gæstfrihed, så kan jeg afsløre, at Grønland er mere end almindelig anbefalelsesværdig."

Læs hele Jens’ historie – start på side 4 i folderen her

I samme folder kan du også læse om

  • Louise, der har været i praktik som planteskolegartner i Island 
  • Patrick, der har været i praktik som automatiktekniker i Kenya 

Rigtig mange elever benytter sig hvert år af muligheden for at komme i praktik i udlandet


SE OGSÅ FILMENE FRA MIA, EVA OG JAKOBS PRAKTIKEVENTYR:

  • Mia har været i praktik som møbelsnedker i Japan
  • Eva har været i praktik som kok i Italien
  • Jakob har været i praktik som møbelsnedker i Colombia

Læs mere om dine muligheder med PIU-ordningen

LÆS OM VORES ELEVERS OPLEVELSER I UDLANDET, OG BLIV INSPIRERET

Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Erhvervsuddannelser inden for hovedområdet Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Omsorg, sundhed og pædagogik

Erhvervsuddannelser inden for hovedområdet Omsorg, sundhed og pædagogik

Teknologi, byggeri og transport

Erhvervsuddannelser inden for hovedområdet Teknologi, byggeri og transportBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden