Oplev uddannelsen

Tjener på HANSENBERG

Faciliteterne på uddannelsen til tjener

Den nye undervisningsrestaurant på Skovvangen 28 blev taget i brug i 2021.

Restauranten er indrettet med fokus på den æstetiske oplevelse med gulv i massiv højkantparket, der sammen med lysindfaldet fra vinduerne giver lokalet et helt særligt blødt lys, og der er en flot udsigt til grønne områder, der er tilsået med det formål at opnå en bedre grøn biodiversitet.

Men der er også lagt stor vægt det praktiske, der er foldedøre, så lokalet kan opdeles i 3 for at give flere anvendelsesmuligheder, og der er fx også bar, baristamaskine og anretterlokale, mens undervisningskøkkenet ligger lige ved siden af, hvilket giver en stor fordel, når kokke- og tjenereleverne ind i mellem arbejder sammen. 

Indretningen og omgivelserne er så autentiske, at det lige så vel kunne være en fin restaurant, og dette giver dig nogle af de bedste rammer under din uddannelse til tjener.

Via Bertram Knudsens Vej findes en mere direkte indgang til den nye bygning (men husk at stille P-skiven, hvis du parkerer her).
Den oprindelige undervisningsrestaurant på adressen bruges stadig under grundforløbet.
Du kan låne en pc på daglig basis, og så kan du købe mad eller nyde din egen madpakke i bistroen.

Malte fortæller lidt om tjenerfaget, og hvorfor han brænder for det.

Lena er udlært kok - nu er hun gået i lære som tjener

Hun er udlært kok – og fik dengang guld til svendeprøven på HANSENBERG. Straks efter den bedrift gik Lena Hahn Atzen i lære som tjener på Molskroen i Ebeltoft.

”Jeg håber, det kan styrke mig, at jeg får hele pakken med – altså både tjener- og kokkeuddannelsen. Pakken giver mig nogle gode forudsætninger, hvis jeg vil læse videre, være selvstændig – eller måske være dygtig nok til at blive faglærer på en erhvervsskole”, siger Lena.

Tjenerelev Lena Hahn Atzen vandt DM i Skills 2022 i Høng

Lena var oppe mod landets bedste tjenerelever og løb med guldet ved DM i Skills 2022.

Det var nemlig tjenerelev Lena Hahn Atzen, som til stor jubel i festteltet i Høng blev kaldt op til scenen for at modtage det flotte DM-trofæ.

Op til konkurrencen har Lena brugt megen tid på træning, som hun siger: ”På Molskroen er de glade for konkurrencer, og de er meget, meget støttende, hvilket har været en stor hjælp, fordi jeg kan træne sammen med dem. De står klar til at hjælpe – jeg må stille alle de dumme spørgsmål, jeg vil. Og de bestiller det hjem, jeg har brug for. Det er så dejligt, at man må udfolde sig, selv om man ”bare” er elev”.

”Også på skolen har der været meget træning, og min træner var også klar til at træde til på de dage, hvor der egentlig ikke var sat tid af til det. Man kan mærke, at faglæreren er med en, og det er virkelig godt for motivationen”, siger Lena.

Hun vandt i øvrigt også en særpris ved DM i Skills for ”Personlig fremtoning og serveringshygiejne”. 

STUDIEMILJØ

HANSENBERG har skabt et spændende miljø for læring og personlig udvikling for dig, der ønsker at tage et svendebrev.

HANSENBERG har både adresse på Skovvangen og C.F. Tietgens Vej, som ligger nær Kolding Storcenter, men også på Vranderupvej lidt uden for Kolding. 


ELEV PÅ HANSENBERG

Som HANSENBERGer bliver du en del af en hverdag, hvor mennesker lærer, modnes og spiller sammen på kryds og tværs symboliseret i vores logo af en dynamisk treenighed:

Eleverne, skolen og virksomhederne.

Vi ønsker, at vores elever har det godt på skolen og lærer så meget som muligt. 

Vi er sikre på, at det er mere udfordrende, sjovere og lettere at lære, når man har det godt med sig selv og andre.

Vi tror på, at team med personlige og faglige kontakter kan være med til at gøre vores skolemiljø bedre.

skolens FACILITETER

Som elev på HANSENBERG har du mange muligheder, vi har fx et makerspace, XHOUSE, som ligger på C.F. Tietgens Vej, hvor der er maskiner som 3D printere, laserskærer, UR5 robot, LEGO EV3 robotter, samt et værksted til bearbejdning af træ, plast og metal. I forbindelse med undervisningen er der flere af uddannelserne, der bruger faciliteterne i XHOUSE.

Du kan evt. bo på vores skolehjem som ligger på Skovvangen 26 og 30 - og på Bertram Knudsens Vej 1. Vi har plads til 359 elever.

Da vores uddannelser ligger på 3 forskellige adresser, så får de forskellige uddannelser de mest optimale betingelser. 

Gården, hestestaldene og den zoologiske have ligger på Vranderupvej ude på landet (ca. 9 km fra skolens adresse på Skovvangen). På samme adresse ligger også et moderne mediehus, hvor mediegrafikerne holder til, samt uddannelserne webudvikler og data- og kommunikation.

Auto- og VVS-værkstederne på C.F. Tietgens Vej er moderniserede i 2016, mens HANSENBERG Tekniske Gymnasium boltrer sig på Skovvangen, hvor der i 2021 blev bygget ny idrætshal, topmoderne undervisningskøkken, undervisningsrestaurant samt nye fitnesslokaler. På samme adresse har frisørerne deres egen mega-salon, og tandklinikassistenterne har deres egen klinik.

NyhedsarkivBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden