Fitnessuddannelsen
fitnessuddannelsen - bliv motivationens mester
Brænder du for en uddannelse inden for sundhed, hvor du kan motivere andre til at blive en stærkere udgave af sig selv?
Drømmer du om en uddannelse, hvor du kan arbejde selvstændigt med træning og sundhed – og endda have mulighed for at gøre karriere inden for ledelse?
På fitnessuddannelsen har du fokus på kommunikation og den unikke træningsoplevelse for andre.
Hvad enten du ønsker at være leder af dit eget fitnesscenter eller være en dygtig personlig træner, er fitnessuddannelsen din vej ind i branchen.
-
Ansøgningsfrist og skolestart Fitnessuddannelsen Grundforløb 2 (For dig, der ikke kommer direkte fra 9. eller 10. klasse)
- Ansøgningsfrist den 28. november 2024
Hvis ansøgningsfristen er overskredet, er du velkommen til at kontakte vores vejledningscenter for at høre, om der stadig er ledige pladser.
(Tlf. 7932 0100)
Har du en læreplads, er du garanteret optagelse:
Din læreplads skal oprette en uddannelsesaftale på lærepladsen.dk eller kontakte skolens virksomhedskonsulent.
Der er adgangsbegrænsning til Grundforløb 2 på denne uddannelse. Har du endnu ikke fundet en læreplads, skal du søge en kvoteplads.
Søg ind via optagelse.dk, inden ansøgningsfristens udløb og vedhæft dine eksamenspapirer og en motiveret ansøgning.
Kvotepladserne giver adgang til 20 ugers grundforløb, hvorefter en læreplads er påkrævet.
Der afholdes optagelsessamtaler til kvotepladser i uge 2. - Skolestart den 8. januar 2025
Trin 2 Fitness manager (hovedforløb)
- Har du en læreplads, kan du søge indtil skolestart:
send din underskrevne uddannelsesaftale til HANSENBERG, Skovvangen 28, 6000 Kolding.
Hvis ikke du har bestået Trin 1 som fysisk træner, men har anden relevant baggrund, så bliver du indkaldt til optagelsesprøve og samtale. - Kontakt skolen for information om næste skolestart på Trin 2
Grundforløb 1, Gastronomi, tjener og fitness (For dig, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller senest i august 2 år efter)
- Ansøgningsfrist 1. marts 2025
Søg ind via optagelse.dk
Læs mere om Grundforløb 1 - Skolestart den 4. august 2025
- Ansøgningsfrist den 28. november 2024
-
Information til dig, der er student Hvis du er student, kan du søge ind på Grundforløb 2.
En anden mulighed er at indgå en aftale om ny mesterlære*.Som student får du mere tid til fordybelse i faget
Som student har du allerede haft hovedparten af de boglige fag på et højere niveau i gymnasiet, derfor får du i stedet mere tid til praktiske øvelser og fordybelse i faget på værkstedet, i køkkenet eller stalden afhængig af, hvilken uddannelse du vælger.
Du er altid velkommen til at kontakte en af vores vejledere for at få svar på dine spørgsmål
– på 7932 0100 eller via mail vejledning@hansenberg.dkSådan søger du ind
Du søger ind via optagelse.dk – helt som normalt.
*Ny mesterlære betyder, at du kommer til at arbejde et år i virksomheden, hvor du får praktisk oplæring i virksomheden suppleret af korte ophold på skolen. For at gå denne vej skal du på forhånd have en uddannelsesaftale med en virksomhed.
Det er ikke muligt at vælge mesterlærevejen på uddannelserne til elektriker, veterinærsygeplejerske og vvs-energiuddannelsen. -
Adgangskrav til Trin 2, Fitness manager Adgangskrav til Trin 2, Fitness manager:
Du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, og:
- Du har bestået Trin 1, Fysisk træner eller
- Du har en relevant baggrund fx fysioterapeut, idræt, sportshøjskolen, privat uddannelse eller flere års erhvervserfaring, og du kan bestå en optagelsesprøve.
Fitnessuddannelsen handler om mere end fysisk sundhed
Fitnessuddannelsen dækker behovet for dels specialister med stor viden om fysisk træning, der kan motivere kunder både individuelt og i hold i et træningscenter, og dels specialister inden for centerledelse med stor viden om forretningsforståelse og medlemsfastholdelse, der kan efterkomme de høje krav til kundeservice, konceptudvikling og markedsføring.
Karrierevej
Som fysisk træner hjælper du andre med at komme i fysisk form, træne kroppen og leve sundt. Du kan enten blive ansat i et fitnesscenter eller vælge at blive selvstændig.
Som elev inden for fysisk træning vil du være i tæt kontakt med kunderne både som træner, som holdinstruktør og i receptionen. Derfor er det vigtigt, at du selv udstråler sundhed.
En væsentlig del af arbejdet går altså ud på at motivere kunderne til at motionere – og få dem til at se frem til næste træning, for træningen skal både give resultater og være en god oplevelse. En del af din uddannelse vil derfor også have fokus på, at du specialiserer dig i lige præcis den målgruppe, som du er bedst til at kommunikere med.
Du vil have ansvaret for personlig træning, men du skal også kunne varetage en række hold og ikke mindst markedsføre din egen personlige træning, holdtræning og bootcamps.
Som leder i et fitnesscenter har du mange spændende opgaver. Det kræver gode kommunikationsevner og et rigtig godt overblik. I fitnessbranchen får du en ledelsesopgave, hvor du skal kunne tage vare på en stor medarbejderstab med mange forskellige funktioner og ansættelsesformer, lige fra den timeansatte holdinstruktør til deltidsansatte receptionister eller servicepersonale. Det er din opgave at samle medarbejderne, så de alle arbejder for at skabe den bedste oplevelse for kunderne.
Som elev på trin 2 vil du få et stort indblik i driften af fitnesscenteret. Du vil komme til at fungere som assisterende centerleder og stå for forskellige administrative opgaver i centeret. Gradvist vil du få ansvar for en eller flere personalegrupper.
Desuden vil du blive inddraget i de forskellige markedsføringskampagner og få ansvaret for afholdelse og/eller markedsføring af forskellige events.
Herudover vil du have forskellige træningsmæssige funktioner som fx holdtræning og individuelle instruktioner.
Du skal have bestået trin 1 for at kunne starte på trin 2.
På fitness manager kan du få ekspertfaget ”Management i fitnesscenteret”, hvor du har mulighed for at tage en privatisteksamen på et erhvervsakademi og opnå 10 ECTS-point.
Jonas hjælper andre med træningenJeg vil gerne prøve grænser af og går benhårdt efter at komme i oplæring i udlandet. Det lykkes mig efter et par forsøg i Florida at få en læreplads i Norge, hvor jeg er rigtig glad for at være.
-
Sådan søger du kvoteplads Hvis du ikke har en uddannelsesaftale med en virksomhed, men gerne vil ind på en uddannelse med adgangsbegrænsning, så undersøg, om du har mulighed for at søge en kvoteplads.
Vi får hvert år tildelt et antal kvotepladser på nogle af de adgangsbegrænsede uddannelser på Grundforløb 2.
Får du en kvoteplads, får du altså lov til at gå på Grundforløb 2 uden uddannelsesaftale. Mens du går på grundforløbet, skal du også være aktivt lærepladssøgende.
Du kan ikke fortsætte på hovedforløbet, medmindre du til den tid har fået en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed eller får muligheden for at komme i skoleoplæring (se uddannelser med skoleoplæring).
_______________
Søg ind via optagelse.dk og vedhæft dine eksamenspapirer + i nogle tilfælde enten et kvote-ansøgningsbilag eller en motiveret ansøgning – afhængig af, hvilken uddannelse du søger ind på.
Søger du ind på en af disse uddannelser, skal du vedhæfte en motiveret ansøgning:
- Data- og kommunikationsuddannelsen
- Fitnessuddannelsen
- Frisør
- Mediegrafiker
- Webudvikler
Søger du ind på en af disse uddannelser, skal du vedhæfte et udfyldt kvote-ansøgningsbilag:- Dyrepasser
- Veterinærsygeplejerske
Find dato for ansøgningsfrist og skolestart samt evt. kvotebilag under de enkelte uddannelser.
-
Som fysisk træner er det vigtigt, at du... - går op i sundhed og træning
- brænder for at motivere andre og give hele holdet en god træningsoplevelse
- er udadvendt og god til at kommunikere
- har nemt ved at samarbejde og opbygge menneskelige relationer
- er en god og aktiv rollemodel
- arbejder struktureret og ansvarsbevidst.
UDDANNELSENS længde, og hvor du kan tage den
Hovedforløbets trin 1 – fysisk træner tager 1 år med 8-12 ugers skoleundervisning, afhængig af hvor mange valgfag du tager.
Efter at have bestået trin 1 kan du fortsætte på trin 2 – fitness manager, som også tager 1 år med 8 ugers skoleundervisning.
Du kan tage hele uddannelsen på HANSENBERG.
Her kan du finde flere informationer om fitnessuddannelsen
SUCCES EFTER HANSENBERG
Som færdiguddannet kan du arbejde som selvstændig fysisk træner og holdinstruktør, eller du kan blive ansat i et større eller mindre fitnesscenter. Uddannelsen giver dig en god vidensbaggrund, hvis du vil læse videre til fysioterapeut eller sygeplejerske.
Med fitness manager-uddannelsen kan du blive ansat som centerleder eller assisterende centerleder i et fitnesscenter – eller du kan starte dit eget center. Du har også mulighed for at tage akademifag inden for ledelse og derefter en bachelor i sportsmanagement, hvormed du kan blive leder af en sportsklub eller få ledende stillinger inden for regionale idrætsudvalg eller lignende.
-
Fakta om Grundforløb 1 Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse (eller senest 2 år efter) – kan du begynde på Grundforløb 1.
Specielt for Grundforløb 1
På Grundforløb 1 prøver du kræfter med et udpluk af erhvervsuddannelser, der har fagligt fællesskab i den fagretning, som du har valgt. Her får du almene og brede erhvervsfaglige kompetencer, der hjælper dig til at vælge, hvilken erhvervsuddannelse du skal fortsætte med. Målet er, at du bliver mere afklaret i forhold til dit valg af uddannelse.
Efter Grundforløb 1 kan du frit vælge mellem alle erhvervsuddannelser på Grundforløb 2 – uanset hvilken fagretning du vælger - dog er der adgangsbegrænsning på enkelte af uddannelserne.
Alle har dansk og evt. et ekstra grundfag på Grundforløb 1 (fx engelsk eller matematik).
Man kommer i en uges VFU (virksomhedsforlagt undervisning) på både Grundforløb 1 og 2.
Inden du starter på Grundforløb 1, vælger du mellem 3 hovedområder:
Derefter vælger du mellem 6 fagretninger, som åbner døren til over 100 erhvervsuddannelser:- Gastronomi, tjener og fitness (Skovvangen 28)
- Dyr, landbrug og gartneri (Vranderupvej 90)
- Hår, krop og sundhed (Skovvangen 28)
- Teknologi, byggeri og energi (C.F. Tietgens Vej 11)
- Medier, design og visuel kommunikation (Vranderupvej 90)
- Web, it og kommunikation (Vranderupvej 90)
Grundforløb 1 varer 20 uger (½ skoleår) og giver dig de nødvendige kompetencer for at fortsætte på Grundforløb 2.Grundforløb 1 starter altid op i august.
Se startdato under den enkelte uddannelse -
Fakta om Grundforløb 2 Er det mere end et år siden, du gik ud af 9. eller 10. klasse, begynder du direkte på Grundforløb 2, hvor du vælger en specifik erhvervsuddannelse.
Her bliver undervisningen målrettet erhvervsuddannelsens hovedforløb. Målet med undervisningen er, at du opnår de faglige kompetencer, der kræves for at kunne fortsætte på hovedforløbet.
Man kommer i en uges VFU (virksomhedsforlagt undervisning) på Grundforløbet.
På HANSENBERG kan du tage Grundforløb 2 på 24 erhvervsuddannelser.
Grundforløb 2 varer 20 uger (½ skoleår) og afsluttes med en prøve.(OBS: På enkelte uddannelser varer grundforløbet 10 uger)
KAN JEG LÆSE VIDERE?
Som uddannet fysisk træner eller fitness manager kan du holde dig opdateret inden for dit fag med relevante kurser, fx på HANSENBERG.
Hvis du ønsker at læse videre, så vær opmærksom på, at der kan være forskel på adgangskravene i forhold til niveauerne på de forskellige fag. Tjek Adgangskortet | UddannelsesGuiden (ug.dk), for at se, hvad der kræves.
-
Uddannelsens beliggenhed (Skovvangen) Uddannelsen ligger på Skovvangen 28, Kolding.
- Skovvangen 28 (se på kort)
På denne adresse ligger uddannelserne
-
- fitnessuddannelsen
- frisør
- gastronom – kok & cater + EUX
- tandklinikassistent
- tjener + EUX
- HTX, HANSENBERG Tekniske Gymnasium
- Grundforløb 1, Gastronomi, tjener og fitness samt Hår, krop og sundhed
- Obs: parkerer du ved multihallen, skal du registrere din bil.
-
Hvilke fag er vigtige, hvis du overvejer at læse videre? Hvis du overvejer at tage en videregående uddannelse senere, kan du via Adgangskortet på ug.dk få et godt overblik over, hvilke fag du bør vælge på såvel grundforløb som hovedforløb.
Adgangskortet er et godt værktøj, uanset om du tager din erhvervsuddannelse med eller uden EUX.
-
Her kan du se, hvor du kan tage grundforløb og hovedforløb på din uddannelse På ug.dk kan du få et overblik over, hvor du kan tage grundforløb og hovedforløb på alle erhvervsuddannelser.
Ikke alle skoler har nemlig alle specialer, og i nogle tilfælde skal du fx tage hovedforløbet på en anden skole.
Skoleoplæring
Uddannelsen udbydes ikke med skoleoplæring.