Fødevareproduktion, gastronomi og værtskab

Fagretning på Grundforløb 1

Drømmer du om et spændende og sammenhængende uddannelsesforløb, hvor du arbejder med dyr, bæredygtighed og lækker mad – ja, så er dette nye Grundforløb 1 lige noget for dig.

Fra januar 2019 udbyder vi fagretningen Fødevareproduktion, gastronomi og værtskab, som begynder med to ugers introduktion, hvor fokus er på at lære skolen og dine nye kammerater at kende. Introduktionsforløbet giver dig det bedst mulige fundament for både faglig og social udvikling i løbet af Grundforløb 1.

Fødevareproduktion, gastronomi og værtskab hører under hovedområdet Fødevarer, jordbrug og oplevelser. 

Grundforløbet starter op i januar og i august.

FAGRETNINGEN ER BYGGET OP OM TRE PROJEKTER 

- samt virksomhedspraktik i udlandet, som giver dig nogle relevante og meget efterspurgte kompetencer.

Dyrehold og fødevareproduktion

Her kommer du tæt på vores kvæg på Organia. Du er med til at malke og fodre dyrene – og du får indblik i, hvilken betydning deres sundhed har for både dem og os. Du får undervisning i sikkerhed og håndtering af kvæg.

Du kommer også til at arbejde med dyrkning af gode og velsmagende afgrøder, der anvendes i fødevareproduktionen – og du ser også nærmere på, hvad forskellen er på konventionelle og økologiske fødevarer. Projektet byder også på virksomhedsbesøg.

Den grønne café – økologi, bæredygtighed og værtskab

Du er i dette projekt med til at åbne en café. I teams fremstiller I retter med fokus på bæredygtighed og økologi, og retterne serverer I for gæsterne i caféen. Du lærer at kreere økologiske og konventionelle menuer, og du arbejder med råvarekendskab og ser på forskelle i forhold til blandt andet kvalitet, smag og pris.

Projektet byder også på undervisning i grundlæggende hygiejne og i kalkulation, så du kan udregne en pris til betalende cafégæster. Du kommer også på virksomhedsbesøg i løbet af dette projekt.

Fra have til mave

Fra have til mave er afslutningen på Grundforløb 1, hvor du afprøver dine nye kompetencer inden for gastronomi, hygiejne, kalkulation og værtskab.

Eksempelvis sammensætter og tilbereder du og dit team en trerettersmenu, der tager udgangspunkt i de dyrkede afgrøder på projektet "Dyrehold og fødevareproduktion", og inviterer jeres familier på en festlig aften.

I samtlige projekter implementerer vi dansk og IT, og du arbejder blandt andet med at designe en kogebog fra have til mave. Du udarbejder tekster til dit eksamensportfolio, der fungerer som adgangsbillet til eksamen.

Under forberedelserne til praktikpladssøgning skriver du ansøgning og CV – og bliver klogere på, hvordan du bedst muligt forbereder dig til jobsamtalen.

Erasmus+

Vælger du fagretningen Fødevareproduktion, gastronomi og værtskab, får du også en helt unik chance for at komme i virksomhedspraktik i to uger i udlandet via EU’s uddannelsesprogram Erasmus+. Vi hjælper dig med at finde en virksomhed, der matcher dine ønsker og kompetencer – og med at få styr på kost, logi osv.

Ønsker du i stedet et praktikophold i Danmark, finder vi sammen en løsning, hvor du i en uge kommer i praktik i en virksomhed her i landet og derudover kommer en uge i praktik i en af vores Grundforløb 2-klasser.

Uddannelsesstart

5. august 2019

Tilmelding

Søg ind via optagelse.dk

VALGET ER DIT

Tager du fagretningen Fødevareproduktion, gastronomi og værtskab på Grundforløb 1, er du klar til fortsætte på Grundforløb 2 som gastronom/kok, tjener eller landmand på HANSENBERG inden for disse fag er der mange ledige praktikpladser – og job, når du er færdiguddannet.

 

 

Du kan dog frit vælge mellem alle erhvervsuddannelser på HANSENBERG, når du fortsætter på Grundforløb 2.

Se dine muligheder

109

uddannelser på Grundforløb 1

25

uddannelser på Grundforløb 2

15

uddannelser som du kan gøre helt færdige hos os

VÆLG UDDANNELSEN MED EUX

Vil du udfordres lidt ekstra og have kompetencer, der giver dig adgang til videregående uddannelser, kan du tage gastronom med EUX, eller tjener med EUX.

Tager du uddannelsen med EUX, får du et svendebrev som ved en traditionel erhvervsuddannelse. Samtidig giver uddannelsen adgang til videregående uddannelser på samme vilkår som de gymnasiale uddannelser.

Uddannelsens opbygning er på mange områder den samme som uddannelsen uden EUX, men med EUX har du flere fag på et højere niveau.

  • Fakta om Grundforløb 1

    Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse – eller har du afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de seneste 2 år – kan du begynde på Grundforløb 1.

    Specielt for Grundforløb 1

    På Grundforløb 1 prøver du kræfter med et udpluk af erhvervsuddannelser, der har fagligt fællesskab i den fagretning, som du har valgt. Her får du almene og brede erhvervsfaglige kompetencer, der hjælper dig til at vælge, hvilken erhvervsuddannelse du skal fortsætte med. Målet er, at du bliver mere afklaret i forhold til dit valg af uddannelse.

    Efter Grundforløb 1 kan du frit vælge mellem alle erhvervsuddannelser på Grundforløb 2 – uanset hvilken fagretning du vælger.

    Inden du starter på Grundforløb 1, vælger du mellem 3 hovedområder:


    Derefter vælger du en fagretning, hvor du kommer til at gå sammen med andre, som har valgt den samme retning.

    Fagretningen behøver ikke at høre under det valgte hovedområde – du har frit valg mellem alle fagretninger, der udbydes på HANSENBERG.

    Vælg mellem følgende 7 fagretninger, som åbner døren til over 100 erhvervsuddannelser:


    Grundforløb 1 varer 20 uger (½ skoleår) og giver dig de nødvendige kompetencer for at fortsætte på Grundforløb 2.

    Grundforløb 1 starter altid op i august, og enkelte starter også i januar. 
    Se startdato under den enkelte uddannelse

  • Adgangskrav til Grundforløb 1

    Du kan begynde på Grundforløb 1, hvis du

    • søger ind direkte efter 9. eller 10. klasse – eller senest 2 år efter afsluttet 9. eller 10. klasse
    • har mindst 02 i gennemsnitskarakter i fagene dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse
    • er vurderet uddannelsesparat til en erhvervsuddannelse
    • har en uddannelsesaftale, og Grundforløb 1 er omfattet.

    Værd at vide

    Du kan kun tage Grundforløb 1 én gang. Ønsker du fx at begynde på en anden uddannelse inden for et andet hovedområde, skal du begynde direkte på uddannelsens Grundforløb 2.

    Grundforløb 1 starter altid op i august, og enkelte starter også i januar.
    Se startdato under den enkelte uddannelse

  • Hvis dit karaktergennemsnit ikke er højt nok

    Er dit karaktergennemsnit ikke højt nok, kan du stadig blive optaget ved at blive vurderet uddannelsesparat og bestå optagelsesprøven.

  • Uddannelsens beliggenhed (Skovvangen)

    Uddannelsen ligger på Skovvangen 28, Kolding.

    På denne adresse ligger uddannelserne

    • fitnessuddannelsen
    • frisør
    • gastronom – kok & cater
    • tandklinikassistent
    • tjener
    • HTX, HANSENBERG Tekniske Gymnasium

    • Grundforløb 1, Mad, oplevelser og mennesker, Hår, krop og sundhed samt Fødevareproduktion, gastronomi og værtskab
  • Uddannelsens beliggenhed (Organia)

    Uddannelsen er beliggende ca. 9 km fra skolens uddannelser på Skovvangen i Kolding.

    På denne adresse ligger uddannelserne

    • anlægsgartner
    • dyrepasser med speciale i forsøgsdyr
    • dyrepasser med speciale i dyrehandel
    • dyrepasser med speciale i zoo-dyr
    • EUX-dyrepasser
    • hestemanager
    • landmand med speciale i husdyr
    • landmand med retningen akvakultur
    • landmand med retningen oplevelsesvært
    • veterinærsygeplejerske
    • beslagsmed (hovedforløbet)

    • Grundforløb 1, Dyr, landbrug og gartneri samt Fødevareproduktion, gastronomi og værtskab
  • Ansøgningsfrist - Grundforløb 1

    Grundforløb 1 starter altid op i august, og det gælder for alle uddannelser, men enkelte starter også i januar. 
    Se startdato under den enkelte uddannelse

    Grundforløb 1 er for dig der søger ind direkte eller senest i august 2 år efter din 9. eller 10. klasse.

    Ved uddannelsesstart i august 2019 er der ansøgningsfrist den 1. marts 2019. Søg ind via optagelse.dk

    Hvis det er mere end 1 år siden, at du gik ud af 9. eller 10. klasse, er der ansøgningsfrist i juni 2019.

Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden