Oplev uddannelsen

Dyrepasser på HANSENBERG

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

FACILITETERNE PÅ UDDANNELSEN TIL dyrepasser

Dyrepasseruddannelsen holder til på landet, hvor dyr- og jordbrugsuddannelserne har de mest optimale betingelser, nærmere bestemt på Vranderupvej 90 - som ligger ca. 9 km fra afdelingerne på Skovvangen og C.F. Tietgens Vej i Kolding.

Her ligger den store lyse hestestald, ridehallen, foldene og den zoologiske have - som er hjemsted for ca. 45 dyrearter, lige fra papegøjer, slanger og små aber til kænguruer, alpakkaer og losser. På adressen er der også foder-køkken og teorilokaler samt en bistro, hvor du enten kan købe mad eller nyde din egen madpakke.

Faciliteterne og arbejdet med de mange forskellige dyr giver dig nogle af de bedste rammer under din uddannelse til dyrepasser.

Du kan evt. bo på vores skolehjem, som ligger på Skovvangen 26 og 30 – og på Bertram Knudsens Vej 39. Vi har plads til 359 elever. Der er busforbindelse fra C.F. Tietgens Vej til Vranderupvej 90 - med bus nr. 253, se mere på www.sydtrafik.dk.

Dyrepasserelev med specialet, Dyr i zoologiske anlæg, arbejder med at bekæmpe de meget hårdføre skabsmider hos skolens alpakaer.

JULIE HAR ANSVAR OG INTERESSE MED I STALDEN

Det var drømmeuddannelsen, som dyrepasser Julie Eeg Due tog på HANSENBERG.

Julie er uddannet dyrepasser med speciale i dyr i zoologiske anlæg.

Både skoleperioder og oplæringsperioder har Julie klaret på HANSENBERG, mens hun var ansat som dyrepasserelev i skolens egen zoologiske have. Det er også her, hun arbejdede med sit store eksamensprojekt, nemlig at bekæmpe de meget hårdføre skabmider hos vores alpakaer. Det er ikke ualmindeligt, at alpakaer har skabmider, og Julie stod så for medicineringen. Kontinuerlig rengøring og desinficering af stalden – hørte også med til opgaven.

”Jeg nyder at arbejde med dyr, og det er det, jeg gerne vil. Elevtiden har været rigtig god, og jeg har fået masser af ansvar fra start af, og jeg har virkelig fået lov til at arbejde med nogle fede ting”.

Jeg nyder at arbejde med dyr, og elevtiden har været rigtig god med masser af ansvar, fortæller Julie, der er dyrepasserelev på Hansenberg. Det kræver hjælpende hænder at holde en alpaka, når den skal have et lille stik.

USÆDVANLIG CHANCE

Da Julie i sin tid skulle vælge, hvad hendes afsluttende projekt skulle handle om, stod det mellem at træne HANSENBERG Zoos loskillinger eller arbejdet med alpakaerne. Julies interesse for medicin og smitte blev den afgørende faktor:

”Det er ikke hver dag, man får lov til at styre et medicinalforløb. Træne med dyr kan man altid, og på forhånd vidste jeg en del om smitte, så det var et oplagt valg, hvis jeg gerne vil bestå”.

Eksamensprojektet lykkedes rigtig godt – ikke mindst, fordi alpakaernes kløe var reduceret markant:

”Det gør jo virkelig en forskel i det daglige for dyrene”, siger Julie.

Efter læretiden blev Julie ansat som dyrepasser i Skærup Zoo.

 

STUDIEMILJØ

HANSENBERG har skabt et spændende miljø for læring og personlig udvikling for dig, der ønsker at tage et svendebrev - også for dig, der har valgt EUX.

HANSENBERG har både adresse på Skovvangen og C.F. Tietgens Vej, som ligger nær Kolding Storcenter, men også på Vranderupvej lidt uden for Kolding. 


ELEV PÅ HANSENBERG

Som HANSENBERGer bliver du en del af en hverdag, hvor mennesker lærer, modnes og spiller sammen på kryds og tværs symboliseret i vores logo af en dynamisk treenighed:

Eleverne, skolen og virksomhederne.

Vi ønsker, at vores elever har det godt på skolen og lærer så meget som muligt. 

Vi er sikre på, at det er mere udfordrende, sjovere og lettere at lære, når man har det godt med sig selv og andre.

Vi tror på, at team med personlige og faglige kontakter kan være med til at gøre vores skolemiljø bedre.

skolens FACILITETER

Som elev på HANSENBERG har du mange muligheder, vi har fx et makerspace, XHOUSE, som ligger på C.F. Tietgens Vej, hvor der er maskiner som 3D printere, laserskærer, UR5 robot, LEGO EV3 robotter, samt et værksted til bearbejdning af træ, plast og metal. I forbindelse med undervisningen er der flere af uddannelserne, der bruger faciliteterne i XHOUSE.

Du kan evt. bo på vores skolehjem som ligger på Skovvangen 26 og 30 - og på Bertram Knudsens Vej 1. Vi har plads til 359 elever.

Da vores uddannelser ligger på 3 forskellige adresser, så får de forskellige uddannelser de mest optimale betingelser. 

Gården, hestestaldene og den zoologiske have ligger på Vranderupvej ude på landet (ca. 9 km fra skolens adresse på Skovvangen). På samme adresse ligger også et moderne mediehus, hvor mediegrafikerne holder til, samt uddannelserne webudvikler og data- og kommunikation.

Auto- og VVS-værkstederne på C.F. Tietgens Vej er moderniserede i 2016, mens HANSENBERG Tekniske Gymnasium boltrer sig på Skovvangen, hvor der i 2021 blev bygget ny idrætshal, topmoderne undervisningskøkken, undervisningsrestaurant samt nye fitnesslokaler. På samme adresse har frisørerne deres egen mega-salon, og tandklinikassistenterne har deres egen klinik.

NyhedsarkivBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden