Kvalitetssikring efter EFQM-modellen

KVALITETSSIKRING

I 2000 blev kvalitetsarbejdet for alvor iværksat på HANSENBERG efter den mest udbredte model i Europa (EFQM Excellence Model), og der blev arbejdet systematisk med at skabe en forbedrings- og forandringskultur i alle dele af organisationen.

I 2005 blev skolen belønnet for dette arbejde og modtog som den første danske uddannelsesinstitution den europæiske kvalitetspris Recognized for Excellence. Den prestigefyldte Recognized for Excellence er en europæisk kvalitetspris, og skolen har modtaget prisen inden for kategorien ”Den Offentlige Sektor”.

I 2007 modtog skolen igen prisen Recognized for Excellence – denne gang med 5 stjerner ud af 5 mulige - som den første og hidtil eneste danske uddannelsesinstitution.

Kvalitetsprisen gives bl.a. for det systematiske udviklings- og kvalitetsarbejde, hvor der stræbes efter at blive endnu bedre til at levere god værdi til kunderne og skabe trivsel blandt medarbejderne.

 

På HANSENBERG anvendes RADAR-modellen som skabelon til fx aktivitetsplaner på team- og faggruppeniveau og nye initiativer på skolen.

RADAR-modellen er EFQM-modellens udviklingsværktøj. EFQM Excellence Model er den mest udbredte model i Europa til at arbejde systematik med både kompetence og kvalitetsudvikling. EFQM Excellence modellen er en model til kompetence- og kvalitetsudvikling, som siden år 2000 har været udgangspunktet for kvalitetsarbejdet på HANSENBERG.

Brugen af RADAR-modellen sikrer, at fremgangsmåden/metoden er:

  • Velbegrundet og integreret med andre indsatser
  • Implementeret på en systematisk måde
  • Evalueres og vurderes gennem måling, læring og forbedring

 

RADAR-modellen er et værktøj, der svarer an på følgende spørgsmål:

  • Kan vi forklare og begrunde, hvad det er vi går rundt og gør?
  • Gør vi det, som vi har besluttet at gøre?
  • Tænker vi nogensinde over, om det vi gør, virker efter hensigten, og om det kan forbedres?


Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden