VVS-uddannelsen åbner mange døre

Selv om Hjalmer Haugaard Jensen endnu ikke er udlært VVS’er, går han allerede med overvejelser om at læse videre til installatør.

VVS-uddannelsen åbner mange døre

”Jeg er meget glad for mit valg. Ofte tænker jeg: Skal jeg allerede hjem? Dagene flyver bare af sted”.

Sådan siger Hjalmer Haugaard Jensen, som er i lære hos Vejen VVS Service ApS. Lige før efterårsferien skal den 20-årige elev fra HANSENBERG til svendeprøve – og til nytår er han udlært VVS-energispecialist. En karrierevej, som han er rigtig glad for at have valgt.

”Der er mangel på VVS’ere, og alle har meget at lave. Man får ikke en kedelig dag, og der er masser af social kontakt. Man møder nye mennesker hver dag, og på en byggeplads arbejder man tæt sammen med andre håndværkere”, forklarer Hjalmer og tilføjer:

”Det er virkelig attraktivt at have en uddannelse, hvor alle muligheder er åbne”.

Karriere som installatør

Nogle af disse muligheder hørte Hjalmer og de øvrige elever på hovedforløb 3 og 4 mere om, da HANSENBERG forleden havde besøg af blandt andre lektor ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Lars Duelund Petersen samt to tidligere elever fra HANSENBERG, der nu er i gang med uddannelsen til VVS-installatør: Frederik Matzon og Niklas Andresen.

Formålet for besøget var at give VVS-eleverne mere viden om, hvad det vil sige at gå installatør- og projektledervejen. Og ifølge faglærer ved HANSENBERG Thomas Lohmann Knudsen er der gode grunde til, at udlærte VVS’ere kigger mod en karriere som installatør:

”Der er stort set jobgaranti, og så vil mange gerne have et mindre fysisk krævende arbejde senere hen i livet”.

Lars Duelund Petersen samt to tidligere elever fra HANSENBERG, der nu er i gang med uddannelsen til VVS-installatør: Frederik Matzon og Niklas Andresen - fortæller om installatør- og projektledervejen.

Forskellige veje

Hos Hjalmer falder besøget fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i rigtig god jord:

”Det var virkelig spændende at høre om installatøruddannelsen, og det er en vej, jeg selv overvejer at gå, for den giver mange muligheder. Man behøver ikke nødvendigvis at blive selvstændig – man kan for eksempel også arbejde med teknisk support eller projektledelse i en stor virksomhed og styre en byggeplads”.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden