VVS-energispecialist

Simon Heisig

Medaljemodtager 

VVS-energispecialist Simon Heisig

Hen på aftenen den 11. marts 2020 var VVS-energispecialist Simon Heisig fra Lunderskov færdig med sin svendeprøve, der omhandlede en fastbrændselinstallation med åben ekspansion.

Så lige inden statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde bekendtgjorde, at alle uddannelsesinstitutioner i Danmark på grund af coronasituationen skulle lukke deres bygninger ned, gik Simon ud fra svendeprøven med tre 12-taller i værktøjskassen.

En bedrift, der først indkasserede ham den helt særlige og prestigefyldte fagets medalje fra TEKNIQ Arbejdsgiverne – og nu altså også HANSENBERG-medaljen.

”Det er skønt, og jeg er da stolt af det, for jeg synes selv, at jeg gjorde et godt stykke arbejde. Jeg har ikke haft mulighed for at fejre resultatet, og jeg har da været træt af, at jeg ikke kunne vise min installation frem til min mester og andre. Man ville gerne have vist den frem til sine kære – det er naturligt. Så det er super godt, at vi nu kan fejre det ved ceremonien på Koldinghus”, fortæller Simon Heisig. 

Simon har i forvejen en studentereksamen og en uddannelse som energiteknolog på sit cv, og han vurderer selv, at hans baggrund har været en stor fordel under VVS-uddannelsen:

”Jeg har vidst, hvordan det er at studere – og jeg havde lært en masse om energi, matematik og udregninger, inden jeg startede. Og så har jeg bare været interesseret i faget og opsøgt viden. De gode resultater kommer helt naturligt, hvis man interesserer sig for det, man laver”.

”Det der med energi – og at bruge sine hænder – er bare vildt spændende. VVS-faget inddrager flere forskellige former for energi, og på den måde kan man have en positiv indvirkning på klimaet. Det hele handler om grøn omstilling. Og så er det bare fedt at være den, der sørger for vand og varme. Man har ikke hus, hvis vi ikke har været der. Der er ikke to ting, der er ens, når man kommer ud til et hus, så man bruger hele tiden hovedet”, fortæller Simon.

Han er i dag ansat som svend hos Andresen’s VVS i Kolding, hvor han også stod i lære.

”Jeg er meget glad for at være der. Alt det i hovedet har jeg lært på skolen, men jeg har aldrig været håndværker før. Så det med at bruge mine hænder kommer fra lærepladsen – og også, at man skal have noget stolthed med i det, man laver”.

 

VVS-energispecialist Simon Heisig har tidligere modtaget den helt særlige og prestigefyldte fagets medalje fra TEKNIQ Arbejdsgiverne – og nu altså også HANSENBERG-medaljen.

Simon Heisig

  • VVS-energispecialist 
  • Læreplads: Andresen’s VVS A/S, Kolding
  • Alder: 30 år


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden