VM-sølvvinder er klar

til DM for frisører

VM-sølvvinder er klar til DM for frisører

22-årige Melika Aktas har valgt den fireårige frisøruddannelse på HANSENBERG, og forleden vandt hun sølv ved verdensmesterskaberne i Paris.

På søndag holder Danmarks Organisation for selvstændige Frisører og Kosmetikere samt Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund DM og Årets Frisør, og det foregår her på HANSENBERG.

Blandt deltagerne er Melika Aktas, som er uddannet frisør fra HANSENBERG – og som for kort tid siden sikrede sig en formidabel sølvmedalje ved VM for frisører i Paris.

”Der var 1.300 deltagere fra 47 lande med til VM – fordelt på flere kategorier. Jeg var oppe i to kategorier, som hænger sammen: Fashion Pro Cut og Fashion Cut. Man kan vinde individuelt og som del af et team, og sammen med Louise Hartmann og Thea Voigt vandt jeg sølv i holdkonkurrencen”, fortæller Melika, som ser frem til DM:

”Jeg er helt klar til at kæmpe videre til DM. Ved VM var vi 11 danskere af sted, og vi er alle med her ved DM. Jeg glæder mig til at se dem alle sammen igen, for vi blev sådan en lille familie i Paris”.

Kæmpe skulderklap

Melika forklarer, at konkurrencefrøet blev sået under uddannelsen på HANSENBERG, hvor hun blandt andet deltog i Årets elevteam og DM for skolehold.

”VM-sølvmedaljen betyder helt vildt meget for mig, for den er en anerkendelse af det, jeg arbejder for og brænder for. Det er et kæmpe skulderklap, og giver mig bare endnu mere blod på tanden. Der er en kæmpe udvikling – både fagligt og socialt – i at deltage i konkurrencer. Det handler om at presse sig selv ud i situationer, man ikke er vant til”.

”Jeg forventer altid meget af mig selv, men det betyder også træning, træning, træning. Så man skal have en god kæreste og familie bag sig, og der har jeg været meget heldig”.

Bag sig har Melika også sin arbejdsplads – Bendesgaard i Hedensted – hvor hun også var i lære.

”Min chef bakker mig virkelig godt op. Jeg er den første, hun har haft i konkurrencer, så der har også været en masse, som hun skulle sætte sig ind i. Men hun synes bare, at det er megafedt, at jeg er med, og det er et dejligt sted at være”.

22-årige Melika Aktas har valgt den fireårige frisøruddannelse på Hansenberg, og forleden vandt hun sølv ved verdensmesterskaberne i Paris.

Melika Aktas var forleden forbi undervisningssalonen på HANSENBERG. På søndag er hun tilbage på skolen, når Danmarks bedste frisør skal findes.

Fireårig uddannelse er alfa og omega

Den 22-årige frisør fremhæver også sit valg af uddannelse:

”Det er så vigtigt at vælge den fireårige frisøruddannelse. Din mester kan lære dig meget i salonen, men al teori – og hele bagkataloget – kommer altså fra skolen. Samspillet mellem skolen og salonen er en helt essentiel del af uddannelsen”.

”Og så er Helle eminent god til at presse – selvfølgelig på den rigtige måde – de elever, som gerne vil nå noget ekstra under uddannelsen”.

Helle, som Melika nævner, er faglærer på HANSENBERG Helle Emig. Og hun har masser af ros til sin tidligere elev:

”Vi er sindssygt stolte af at have fulgt Melikas rejse gennem hendes uddannelse – og over at se, hvordan hun fortsat arbejder hårdt, målrettet og passioneret for at tilfredsstille sit videbegær inden for faget. Hun lever op til udtrykket livslang læring”, siger Helle Emig.

Melika er medlem af Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund, og det er via den vej, hun har mulighed for at deltage ved VM og DM.

Sådan ser Melika Aktas’ flotte VM-sølvmedalje ud.

Et fag med facetter

Hun peger på, at frisørfaget har mange sider, som faglærerne præsenterer eleverne for under hele uddannelsen:

”Det er så op til eleverne at gribe fat i de dele, som de særligt føler sig inspireret af. Er man – som Melika – blevet inspireret af konkurrencefrisering, kræver det noget ekstra af en som frisør. Man skal bruge mange timer på målrettet træning – og have et ønske om at udfordre sig selv på det kreative plan”.

”Konkurrencer kræver øvelse, talent, fordybelse og ikke mindst mod og tro på sig selv. Besidder man dette, kan man opnå noget så stort som en sølvmedalje ved VM”, tilføjer Helle Emig.

Melika brænder både for konkurrencer – og for at få flere til at vælge frisørfaget:

”Man skal vælge frisøruddannelsen, hvis man gerne vil gøre noget godt for andre mennesker. For vi er der for vores kunder, og salonen er et frirum for dem. Så spring ud i det, hvis du elsker at være kreativ, at bruge hænderne og at forkæle dine kunder”, siger Melika.

Vi ønsker selvfølgelig Melika held og lykke ved DM, som finder sted på HANSENBERG søndag den 30. oktober.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden