Valdemar og Chris vinder DM i Skills

For første gang hiver elever danmarksmesterskabet i Skills hjem til Kolding i fagene kok og mediegrafiker

2 elever fra HANSENBERG kan kalde sig for Danmarks bedste inden for deres fag efter nogle hektiske dage ved DM i Skills i Gigantium, Aalborg.

Kæmpe tillykke til vores danmarksmestre

  • Valdemar Alfred Hesselbjerg, kok
  • Chris Borch Lind, mediegrafiker

Valdemar Alfred Hesselbjerg, danmarksmester i Skills 2017

Yngste kokkeelev i feltet

Bare 18 år gammel er Valdemar Alfred Hesselbjerg fra Vejle et lysende talent på den danske kokkehimmel. Det blev understreget, da han om eftermiddagen lørdag den 28. januar blev hyldet som vinder af DM i Skills 2017 for kokkeelever.

"Jeg gav alt, hvad jeg kunne, og havde en god mavefornemmelse, men ligefrem at vinde var på ingen måde noget, jeg havde forventet. Det er helt vildt," lød det fra en ovenud tilfreds Valdemar efter afslutningsceremonien i Gigantium i Aalborg.

Både menu, anretning og præstation i køkkenet fik stor ros fra dommerpanelet, som kvitterede med yderligere 2 særpriser for bæredygtighed og køkkenhygiejne. Derudover kan Valdemar som Skills-vinder se frem til et wildcard til WorldSkills.

Valdemar var som 18-årig feltets yngste kokkeelev i konkurrencen. Han har også tidligere prøvet at stå øverst på podiet. Som 12-årig besejrede han 1700 andre børn som vinder af Masterchef Junior på TV3.

Han er i lære som kok på Restaurant Børkop Vandmølle.

Valdemars menu i finalen

Som hovedret rødtunge Bonne Femme anno 2017:

Ballotine af rødtunge med torskefars. Hertil selleri med gratineret mos og sauce hollandaise med urter.

Som dessert mørdejstærte med mørk chokoladeflan, flamberet ananas og karamelsauce.

Chris Borch Lind, danmarksmester i Skills 2017

Chris og chokoladefabrikken

HANSENBERGs anden vinder ved dette års DM i Skills er Chris Borch Lind fra Vejle, som er glad for at slutte sin mediegrafikeruddannelse af med en ærefuld titel.

"Nogle af opgaverne gik godt, andre mindre godt, så jeg havde egentlig vænnet mig til tanken om ikke at blive råbt op fra scenen. Derfor kom det nok også som en lille overraskelse, men jeg er sindssygt glad," fortalte den 20-årige mediegrafiker med favnen fuld af Skills-trofæ, diplom og rejselegat.

Opgaverne i årets konkurrence for mediegrafikerelever tog udgangspunkt i et chokoladeværksted i Odense. Her skulle Chris bl.a. kreere virksomhedens nye logo, komme med bud på plakatdesign og udsmykning af en småkageæske samt redigere en kort præsentationsvideo. Alt sammen på tid.

Der var tæt løb mellem deltagerne, men Chris Borch Lind gjorde det bedst og kan nu kalde sig for danmarksmester i Skills.

Chris Borch Lind arbejder for reklamebureauet OPENING i Vejle.

Samtidig med æren modtog Chris Borch Lind et rejselegat på 5000 kr.

Besøgt af tusinder

Mekaniker Bo Egeberg Hansen og tjener Kamilla Clausen stillede også op for HANSENBERG.

54.971 gæstede Aalborg over de tre konkurrencedage 26.-28. januar, hvor 290 elever fra erhvervsuddannelserne kæmpede om DM-titlen i 40 konkurrencefag.

Næste år drager DM i Skills til Herning.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden