Uddannelser var samlet til dating i Legeparken

Grundforløb plus

Hvis du er i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge – eller har behov for opkvalificering af almene og erhvervsfaglige kompetencer – er Grundforløb Plus måske lige noget for dig.

Alle Koldings erhvervsuddannelser var tirsdag den 25. august samlet på ét sted: I Legeparken, hvor IBC, Social- og Sundhedsskolen, FGU og HANSENBERG sammen stod for uddannelsesdating.

Her kunne alle interesserede få information om Grundforløb Plus (GF+) og andre erhvervsuddannelser hos vejledere fra uddannelsesinstitutionerne – deriblandt Dorthe Nielsen fra HANSENBERGs Vejledningscenter.

Og hun svarede på en del spørgsmål om, hvad GF+ er for en størrelse:

”De spørger om, hvad man skal have bestået for at komme ind – og om, hvorvidt man kan prøve forskellige uddannelser. Det er vigtigt for dem, at de kan det. Og med GF+ kommer du til at prøve noget forskelligt. Du kommer for eksempel i brobygning i to gange to dage inden for to hovedområder. Der er også fire dages praktik”, fortæller Dorthe Nielsen.

”Hvis man er usikker på at skulle starte på uddannelse, er GF+ en god hjælp til at blive studieparat”, tilføjer Dorthe Nielsen.

Vejledere fra IBC, Social- og Sundhedsskolen samt HANSENBERG stod klar til at fortælle om Grundforløb Plus og andre erhvervsuddannelser.

Endnu flere i uddannelse

For GF+ er netop et tilbud til dig, der måske er i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge – eller måske har du behov for opkvalificering af almene og erhvervsfaglige kompetencer.

”HANSENBERG har et rigtig godt samarbejde med IBC og Social- og Sundhedsskolen om udviklingen af et fælles forløb for elever på GF+. Repræsentanter fra institutionerne mødes kontinuerligt hver anden måned, hvor vi er i dialog om alternative veje ind i uddannelse”, siger skolechef ved brancheskolen Vitia på HANSENBERG Kirsten Grosen.

”Det er dejligt, at vi har udarbejdet et forløb, hvor tre institutioner er involveret. Sammen håber vi, at vi kan hjælpe endnu flere unge med at få en uddannelse”, tilføjer hun.

Malthe Reinke er helt afklaret med, hvilken uddannelse han vil vælge efter grundforløbet, men samtidig er han glad for at prøve en række uddannelser af under sin fagretning på GF1:

Fedt at prøve noget forskelligt

De, der dukkede op i Legeparken, kunne også nyde nogle lækre anretninger. Faglærere og elever fra Grundforløb 1 (GF1) – Mad, motion og oplevelser – på HANSENBERG sørgede nemlig for lækre burgere og hindbærmuffins.

Blandt eleverne var Malthe Reinke. Selv er han helt afklaret med, hvilken uddannelse han vil vælge efter grundforløbet, men samtidig er han glad for at prøve en række uddannelser af under sin fagretning på GF1:

”Grundforløbet er en god start, for man kan se, hvad man kan uddanne sig til. Der er over 100 uddannelser at vælge imellem, og det er bare fedt at prøve noget forskelligt – selv om jeg ved, at jeg vil tage fitnessuddannelsen”.

Vejledere fra IBC, Social- og Sundhedsskolen samt HANSENBERG stod klar til at fortælle om Grundforløb Plus og andre erhvervsuddannelser.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden