Uddannelse på fuldt tryk

mediegrafiker

Mediegrafiker - en Uddannelse på fuldt tryk

Mediegrafikerelev Michelle Schulz Thomsen er glad for, hun rykkede teltpælene op og skiftede skole, da hun fik sin drømmelæreplads. For selv om der har været en del, hun skulle nå at indhente, er hun vild med undervisningen og fællesskabet på skolen.

”Det er fedt, at jeg konstant kan lære noget helt nyt og være kreativ. Det kan være udfordrende, men det er hammerfedt, og jeg elsker det”.

Michelle Schulz Thomsen har ikke et sekund fortrudt, at hun startede på uddannelsen til mediegrafiker, selv om hun ikke kendte til faget, før hun lidt tilfældigt faldt over det på ug.dk – og hun har heller ikke fortrudt, at hun skiftede til skolen i Kolding, selv om hun egentlig var godt i gang med uddannelsen på en anden skole.

”Jeg fik drømmelærepladsen hos LEGO i Billund, og så valgte jeg at flytte til Vejle og starte på HANSENBERG, så jeg var tæt på både skole og læreplads. Det har været udfordrende, for man lærer ikke det samme på alle skolerne, og der var en del, jeg skulle indhente. Men jeg er kommet ind i verdens bedste klasse, hvor jeg har nogle supergode kammerater, og det har været så dejligt”, fortæller Michelle Schulz Thomsen.

Michelle Schulz Thomsen er vild med mediegrafikerfaget – og med, at hun er i klasse med et fænomenalt sammenhold.

Humor og højt niveau

Officielle tal viser da også, at HANSENBERG er den skole i landet, hvor mediegrafikerelever får flest 12-taller til svendeprøven. Ved svendeprøven kommer de eksterne censorer fra branchevirksomheder – og de er udpeget af Det faglige Udvalg.

Michelle Schulz Thomsen er en af flere elever på 3. hovedforløb, som er skiftet til HANSENBERG fra en anden skole.

”Når der kommer nye på holdet, kan jeg godt mærke, at de også har noget, der skal indhentes. Det vidner om det tårnhøje niveau, der er her på skolen. Undervisningen er toptunet, og det er mega fedt”, forklarer Michelle Schulz Thomsen og tilføjer:

”Samtidig er der plads til masser af humor, og man får nogle tætte relationer til lærerne, som man ikke er bange for at gå til. Jeg føler mig nogle gange som ”frøken 1000 spørgsmål”, men jeg er slet ikke nervøs over at spørge igen og igen. I vores klasse ligger niveauet højt, og vi inspirerer hinanden. Det er en kædereaktion, hvor vi deler vores idéer og løfter hinanden”.

”Undervisningen er toptunet, og det er mega fedt. Samtidig er der plads til masser af humor, og man får nogle tætte relationer til lærerne, som man ikke er bange for at gå til”, forklarer Michelle Schulz Thomsen, som her får sig en snak med faglærer Anna Sofie Bank Erbou.

Dedikerede elever og lærere

For faglærer Anna Sofie Bank Erbou er det en decideret fornøjelse at arbejde med engagerede mediegrafikerelever:

”Vi har kun super dedikerede elever. De vil det her. Vi har det sjovt sammen, men der skal ske noget, og de vil lære noget. Det er et privilegium at arbejde som lærer i det miljø hver dag. Jeg elsker, at ikke to dage er ens. Jeg kan ikke bare hive det samme op af skuffen, som jeg plejer, og det er fantastisk. Jeg kører aldrig på arbejde og tænker, at det her gider jeg ikke”.

”Lærerteamet består af specialister på forskellige områder, men vi bruger rigtig meget tid på at udvikle vores undervisning sammen, så vi trækker i samme retning”.

Uddannelsen til mediegrafiker er utrolig bred, og der er jobmuligheder i rigtig mange brancher.

Helt nye rammer

Både elever og lærerteam er for relativt kort tid siden flyttet ind i nye omgivelser på HANSENBERGs adresse i Vranderup. Og den nye lokation passer Michelle Schulz Thomsen rigtig godt:

”Faciliteterne er bedre her, og vi har det mere for os selv – vores egen lille hule, hvor vi kan nørde og har mere fred til at fordybe os. Det er et plus. I det hele taget elsker jeg, at man kan gå i dybden med noget og være specialist inden for et område. Der er plads til at være perfektionist og gå i detaljer”.

Den plads har Michelle Schulz Thomsen også hos LEGO, hvor hun arbejder med den visuelle storytelling på de kendte æsker.

”Jeg elsker at være nørdet, og jeg vil gerne være specialist inden for et område, og det kan jeg være hos LEGO. Uddannelsen til mediegrafiker er utrolig bred, men man kan også specialisere sig. Det er en spændende og kreativ uddannelse, og man skal ikke være bange for at hoppe ud i det”.

Michelle Schulz Thomsen håber meget på, at hun kan fortsætte hos LEGO, når hun er udlært.

”Vi har kun super dedikerede elever. De vil det her. Vi har det sjovt sammen, men der skal ske noget, og de vil lære noget. Det er et privilegium at arbejde som lærer i det miljø hver dag”, siger faglærer Anna Sofie Bank Erbou, som her kommer med gode råd til Michelle Schulz Thomsen.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden