Tømrerlærling træner intensivt frem mod DM i Skills

DM i Skills 2024

Tømrerlærling træner intensivt frem mod DM i Skills

”Det, der er svært, er også det, man lærer af”. Ordene kommer fra den 18-årige tømrerlærling Toke Hesselberg fra Vejen, som deltager i landsholdstræningen frem mod sin deltagelse ved DM i Skills 2024

Toke Hesselberg har sit helt eget hjørne i et af HANSENBERGs tømrerværksteder, og her træner han hver fredag.

Hvert år er der elever fra HANSENBERG, som deltager ved DM i Skills – og som på fornemste vis viser deres dedikation, talent og respektive fag frem for omverdenen.

Men for første gang nogensinde står en tømrerlærling fra HANSENBERG klar til at kæmpe med om titel og trofæ, når DM i Skills 2024 til april finder sted i Roskilde.

Og det er en opgave, som 18-årige Toke Hesselberg fra Vejen tager meget alvorligt. I sidste uge deltog han nemlig i en intensiv omgang landsholdstræning – noget, som han har gjort flere gange før. Træningen foregik denne gang i Næstved, og om et par uger går turen til Herning. Derudover møder han fredag efter fredag trofast op i tømrerværkstederne på HANSENBERG for at træne.

Man bliver i hvert fald ikke en dårligere tømrer af at træne op til DM i Skills. Jeg har en arbejdsuge, hvor mine 37 timer er fordelt på fire dage, så jeg har altid fri om fredagen. Den tid vil jeg gerne bruge på at dygtiggøre mig”, forklarer Toke Hesselberg, der er i lære hos Bo Plan i Vejen.

”Min mester synes, det er fedt, at jeg skal deltage. Ude hos Bo Plan har jeg nogle svende, som har fået gode karakterer til svendeprøven, så der går da lidt konkurrence i det, for man vil jo gerne være så dygtig som mulig”, forklarer Toke Hesselberg.

Skills-træner er med

Den dedikation til både uddannelse og træning forud for DM i Skills imponerer faglærer ved HANSENBERGs tømreruddannelse Valde Feddersen:

”Den rigtige indstilling er vigtig, og den har Toke. Han bruger sin fritid på at træne, og han lægger rigtig mange timer i det”.

Valde Feddersen er Toke Hesselbergs Skills-træner, og faglæreren har i den forbindelse også fået noget af et skulderklap, for han er blevet indlemmet i teamet af trænere på tømrerlandsholdet, hvor Toke Hesselberg er med.

”Fagligt er det toppen af poppen. Det er meget specielt, for det er en helt anden verden. Og vi kan da godt mærke, at vi er nye i gamet, mens der er andre til træningssamlingerne, som kommer med konkurrenceerfaring, men vi tager det som en oplevelse. Det er et stort setup, og alle giver den gas”, fortæller Valde Feddersen.

Det er jo så blandt andre Toke Hesselberg, der giver den gas, når landsholdet mødes, og det gør han med stor opbakning fra lærepladsen:

”Min mester synes, det er fedt, at jeg skal deltage. Ude hos Bo Plan har jeg nogle svende, som har fået gode karakterer til svendeprøven, så der går da lidt konkurrence i det, for man vil jo gerne være så dygtig som mulig, og jeg brænder for det. Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville lave noget med mine hænder”, forklarer Toke Hesselberg.

Faglærer og Skills-træner Valde Feddersen gennemgår rigtig mange tegninger i undervisningslokalet.

Helt egne træningsfaciliteter

Under Skills-træningen får han heldigvis meget at lave med sine hænder. I HANSENBERGs tømrerværksteder har han i nogle måneder haft sit helt eget hjørne, hvor han ikke behøver at pakke noget væk fredag efter fredag.

Her kan skolens øvrige tømrerelever aktivt følge med i, hvad Toke Hesselberg arbejder med – og interessen er stor blandt kammeraterne.

Arbejdet består i at løse øvelsesopgaver, der minder om den opgave, som han kan forvente at få til DM i Skills.

”Konstruktionsmæssigt er der i opgaverne svære samlinger og samskæringsdetaljer, hvor det ofte først til sidst – når opgaven skal samles – viser sig, hvor nøjagtigt man er. Det er spændende, men også meget udfordrende. Men det, der er svært, er også det, man lærer af”, siger Toke Hesselberg.

Når han og Valde Feddersen er i træningslejr med landsholdet, kører det hele som ved DM i Skills:

Deltagerne kender to tredjedele af opgaven – den sidste tredjedel får de herefter udleveret på første konkurrencedag ud af i alt tre.

”Det er noget nyt, at der på den måde arrangeres landsholdssamlinger for DM i Skills-deltagerne, og det er helt klart med til at højne niveauet hos alle”, påpeger Valde Feddersen.

DM i Skills 2024 finder sted den 18.-20. april i Roskilde, og her er det muligt for publikum at komme helt tæt på alle de spændende og intense konkurrencer.

Det er komplekse opgaver, som Toke Hesselberg og de andre Skills-deltagere arbejder med, når de mødes til landsholdstræning.

Det er denne konstruktion, som Toke Hesselberg byggede under den seneste træningslejr, som foregik i Næstved.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden