Tømrerelevers møbler er på plads i klimalounge

Tømrerelevers møbler er på plads i klimalounge

Et samarbejde mellem studerende fra SDU og tømrerelever fra HANSENBERG har været en stor succes, og resultatet kan ses i Kolding midtby.

Overskriften er ”Gør Kolding Grøn”, når der lørdag den 20. juni i forbindelse med torvelørdag i Kolding er fokus på verdensmålene.

Arrangementet finder blandt andet sted på Vestertorv, der i dagens anledning fungerer som klimalounge. Og i klimaloungen kan du hvile dig i møbler lavet af tømrerelever fra HANSENBERG. Møblerne blev fremstillet i marts – lige inden landets uddannelsesinstitutioner lukkede ned på grund af coronasituationen.

Møbelprojektet er et samarbejde mellem tømrereleverne og en gruppe produktdesignstuderende fra SDU, og det overordnede tema er meget passende klimaforandring.

Og dengang i marts var der – og det er der heldigvis igen – masser af aktivitet i HANSENBERGs tømrerværksteder, da Carolina Lade og Mathis Trier Jensen var på besøg for at se, hvordan de dygtige tømrerelevers arbejde skred frem.

”Det er dejligt at se den entusiasme, der er om det blandt tømrereleverne”, sagde Carolina Lade og blev suppleret af Mathis Trier Jensen:

”Møbler skaber samvær, og man kan have en dialog og skabe nogle nye relationer. Vi har et håb om, at man kan blive omfavnet af natur, når man beslutter sig for at sætte sig ned i byen”.

Carolina Lade og Mathis Trier Jensen fra SDU var i marts glad for samarbejdet med tømrereleverne.

Genbrug i højsædet

Møblerne er primært lavet af genbrugsmaterialer, for hver gruppe tømrerelever havde blot 200 kroner til rådighed til materialer.

Og ifølge faglærer og fagkoordinator på HANSENBERG Martin Andresen betyder det noget for eleverne, at deres produkter kommer i brug:

”Det er vigtigt, at eleverne får lavet noget, der kommer ud af ”butikken” og bliver brugt. Normalt bliver teknologiopgaverne – som det her er en del af – skilt ad igen”.

Palle Oxholm Mikkelsen – der er i ny mesterlære hos AC Byg i Christiansfeld – var dengang i marts godt på vej til at få sit og sin gruppes møbel gjort færdigt:

”Det her er en proces, og det oplever man undervejs. Det, man i begyndelsen havde forestillet sig, forandrer sig i processen. Vi er tre elever, der skal arbejde sammen om møblet – og for os handler det mere om netop processen end om produktet”.

Det er ny mesterlære-elevernes møbler, du kan se i bymiljøet i Kolding.

”Det her er en proces, og det oplever man undervejs. Det, man i begyndelsen havde forestillet sig, forandrer sig i processen”, fortalte Palle Oxholm Mikkelsen, da han sammen med sin gruppe var godt i gang med sit produkt.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden