Tidligere elever er tilbage som dommere

Inden for kokke- og tjenerfaget

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

Tidligere elever er tilbage som dommere

– inden for kokke- og tjenerfaget

De ved om nogen, hvor stor dedikation og arbejdsindsats det kræver, hvis man vil vinde konkurrencer som Årets elevteam på HANSENBERG.

Sammen med deres to makkere vandt gastronom Mathias Thygesen og tjener Marc Thejl Hansen nemlig Årets elevteam 2019, da de var elever på HANSENBERG. Og i elevtiden deltog de også begge ved DM i Skills.

Under finalen ved Årets elevteam forleden var de tilbage på skolen. Ikke som deltagere, men som medlemmer af de to kyndige dommerpaneler.

”Det er sjovt at være med som dommer – det giver en noget, og samtidig ved man, hvad finalen drejer sig om. Man burde næsten gøre det til en tradition, at tidligere vindere er med som dommere ved den næste konkurrence”, siger Mathias Thygesen, der i dag er kok på Treetop Restauranten på Munkebjerg Hotel.

Mathias Thygesen: ”Sejren gav anerkendelse for mig selv. Jeg vidste, at jeg godt kunne – at jeg godt kunne stole på mig selv”.

Nye faciliteter

Årets finale fandt dog sted i andre rammer, end dengang han som elev selv deltog.

For konkurrencen er naturligvis rykket ind i HANSENBERGs nye bygning, der blandt andet indeholder en undervisningsrestaurant og et topmoderne køkken med plads til 40 elever.

”Det er virkelig et flot køkken, som jeg ærgrer mig over, at jeg ikke selv kommer til at arbejde i”, siger Mathias Thygesen.

Sejren for godt to år siden har stadig betydning for ham:

”Sejren gav anerkendelse for mig selv. Jeg vidste, at jeg godt kunne – at jeg godt kunne stole på mig selv”.

Marc Thejl Hansen: ”Jeg kan godt huske stressniveauet fra dengang. Men det var også en fed følelse at være med i finalen, og Årets elevteam var den første konkurrence, jeg vandt. Det var lærerigt, spændende og sjovt at være med”.

Med på landsholdet

Marc Thejl Hansen kan også udmærket huske, hvordan det er at stå som deltager:

”Jeg kan godt huske stressniveauet fra dengang. Men det var også en fed følelse at være med i finalen, og Årets elevteam var den første konkurrence, jeg vandt. Det var lærerigt, spændende og sjovt at være med”.

I dag er Marc Thejl Hansen en fast del af det danske tjenerlandshold, og han er tjener ved Restaurant Høfde4, hvor han også var i lære.

”Overgangen fra at være elev til at være faglært har været nem for mig. Som udlært tjener er der så mange muligheder, og jeg har så valgt at blive på Høfde4. Der er et fantastisk sammenhold, og det er et mega fedt sted at arbejde”, forklarer han.

Mathias Thygesen og Marc Thejl Hansen var tilbage på skolen som dommere ved Årets elevteam 2021.

Mathias Thygesen er udlært kok og Marc Thejl Hansen er udlært tjener - på HANSENBERG.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden