Talenter serverer opskriften på succes

Årets elevteam 2019

I alt 40 kokke- og tjenerelever var med i La grande finale ved Årets elevteam på HANSENBERG, og de leverede alle formidable præstationer. Brødreparret Jonathan og Mathias Thygesen tog sejren hos kokkene, mens Camilla Daugaard Christensen og Marc Thejl Hansen sammen dækkede op til titlen blandt tjenerne.

Årets elevteam

2019

Fire elever fra HANSENBERG kan så småt begynde at pakke kufferten.

Tirsdag aften kunne de nemlig lade sig krone som HANSENBERGs bedste tjener- og kokkeelever ved La grande finale ved Årets elevteam 2019. Med titlen og æren følger et rejselegat på 5.000 kroner til en studietur i udlandet til hver vinder samt et gavekort på 1.000 kroner - begge dele fra KEN STORKØKKEN.

Ti kokkehold og ti tjenerhold - 40 elever i alt - var nået helt til finalen, hvor gæsterne blev forkælet med flotte opdækninger, velkomstdrinks, fire retter med tilhørende vine samt service i topklasse.

Og efter otte intense finaletimer stod brødreparret Jonathan og Mathias Thygesen fra henholdsvis Aagaard Kro uden for Kolding og Treetop Restauranten på Munkebjerg Hotel ved Vejle tilbage som vindere blandt kokkeeleverne.

Hos tjenereleverne gik sejren til Camilla Daugaard Christensen - som er i lære hos Hjerting Badehotel ved Esbjerg - og Marc Thejl Hansen fra Restaurant Høfde4 ved Blåvand

1. plads

Tjener- og kokkeelever

La grande finale ved Årets elevteam gik i gang tirsdag klokken 13. Otte timer senere blev Camilla Daugaard Christensen og Marc Thejl Hansen kåret til vindere af Årets elevteam 2019 for tjenerelever.

Vinhuse får besøg

Med til DM i Skills var også Marc Thejl Hansen, der på scenen konstaterede, at han efterhånden må fortjene lønforhøjelse.

"Det er så vildt og mega fedt. Det er bedre end at gå videre til finalen ved DM i Skills. Jeg havde en forhåbning om at slutte blandt de tre bedste, men ligefrem at vinde havde jeg ikke regnet med", lød det fra en meget glad Marc Thejl Hansen.

Glad - og meget rørt - var også Camilla Daugaard Christensen:

"Det er ikke til at få armene ned. Og rejselegatet skal helt bestemt gå til noget vinrelateret. Der er nogle vinhuse, vi skal ned at besøge".

Brødrene Jonathan og Mathias Thygesen kunne løfte trofæerne som vindere af Årets elevteam 2019 for kokkeelever.

Brødre arbejder godt sammen

"Vi har ikke arbejdet super meget sammen tidligere, men vi er gode til at snakke sammen, og der var ingen komplikationer", sagde Jonathan Thygesen om samarbejdet med brormand umiddelbart efter sejren.

"Vi var fortrøstningsfulde, men man kommer da i tvivl, når man ser på de andre. Men det er dejligt endelig at få noget i hus", fortalte Mathias Thygesen, der også deltog i DM i Skills tilbage i april.

Flotte præstationer

Andenpladsen gik hos tjenerne til Malte Strunge fra Hotel Koldingfjord samt til Nanna Toft fra Restaurant MeMu i Vejle - og til Thomas Toftelund Dall og Malthe Aksel Sielemann hos kokkene. Thomas Toftelund Dall er i lære på Den Blå i Kolding - og Malthe Aksel Sielemann hos Madrick i Vejle.

Alle fire kan nu se frem til en gourmetoplevelse på Ti Trin Ned i Fredericia.

Hos kokkene blev Line Hedelund Arens og Pernille Vandborg - begge fra Comwell Kellers Park ved Brejning - nummer tre, mens tredjepladsen hos tjenereleverne gik til Martin Hagensen Laursen og Solvej Bøgwad, som begge er i lære på Restaurant Knapp ved Aabenraa.

Og det var et gavekort til netop Restaurant Knapp, som de fire elever kan tage med sig fra konkurrencen.

Alle deltagere i Årets elevteam har seks gange siden slutningen af april mødtes på HANSENBERG, hvor årets temaer er blevet præsenteret for dem.

Kompetente gæstelærere og faglærere har undervist og inspireret deltagerne i konkurrencedisciplinerne - eksempelvis molekylærgastronomi og mixologi. Derudover har deltagerne trænet på arbejdspladserne og i fritiden.

2. plads

Andenpladsen gik hos tjenerne til Malte Strunge fra Hotel Koldingfjord samt til Nanna Toft fra Restaurant MeMu i Vejle - og til Thomas Toftelund Dall og Malthe Aksel Sielemann hos kokkene. Thomas Toftelund Dall er i lære på Den Blå i Kolding - og Malthe Aksel Sielemann hos Madrick i Vejle.

3. plads

Hos kokkene blev Line Hedelund Arens og Pernille Vandborg - begge fra Comwell Kellers Park ved Brejning - nummer tre, mens tredjepladsen hos tjenereleverne gik til Martin Hagensen Laursen og Solvej Bøgwad, som begge er i lære på Restaurant Knapp ved Aabenraa.

Træning, træning og atter træning

Ved at deltage i Årets elevteam får HANSENBERG-eleverne således chancen for at fordybe sig og lære mere på en anderledes måde - noget, som skolechef ved Vitia på HANSENBERG Kirsten Grosen Poulsen italesatte ved slutningen af finalen:

"En fantastisk dag er ved at nå sin afslutning. I har arbejdet hårdt og leveret flotte menuer og en super service til alle gæsterne. I er hver især et talent. Og et fantastisk eksempel på, at med passion og ihærdighed kan man komme langt. I besidder alle et stort potentiale, og det har I vist os i aften".

"Men I har også opnået en bevidsthed om, at faglig dygtiggørelse ikke kommer af sig selv. Det kræver vedholdenhed - og træning, træning og atter træning. I er privilegerede, for I har et godt bagland, der består af mestre og læresteder, som vil jer - og som har givet jer mulighed for faglig dygtiggørelse. Husk at værdsætte det".

Dygtige dommere

I finalen fulgte et kyndigt dommerpanel deltagerne tæt. Det var blandt andre kokkekoryfæ og forhenværende kongelig hofkok Jens Peter Kolbeck samt Mette Gassner fra Michelin-restauranten Ti Trin Ned i Fredericia, der bedømte kokkeelevernes flotte retter.

Tjenereleverne blev bedømt af et lige så imponerende dommerpanel - deriblandt Heine Egelund, som tidligere er kåret til Årets Tjener i Danmark, samt tidligere WorldSkills-deltager Puk Engebæk Overgaard. 


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden