Suveræn sejr til pigerne

på grundforløbet Energi og teknik

Suveræn sejr til pigerne på grundforløbet Energi og teknik

De er de eneste to piger blandt en stor flok drenge på Grundforløb 1, Energi og teknik.

Og sammen med holdkammeraten Marius Almann Jensen gav Thea Juul Harder og Freja Borgen Andersen fredag alle andre deltagere baghjul, da det traditionsrige sæbekasseløb – på en snørklet bane fyldt med udfordringer – fandt sted på HANSENBERG.

”Vi er jo piger, så vi tog over. Vi afkortede afstanden mellem forhjulene, så vores sæbekassebil kunne dreje meget skarpere”, forklarede Thea efter sejrsceremonien, der indbragte holdet en stor æske romkugler.

Der var tale om en fuldstændig suveræn sejr til holdet, der kørte banen igennem på 47,8 sekunder – næsten et sekund hurtigere end nummer to.

Vindernes karriereplaner

Og hvilke uddannelsesplaner har de tre lynhurtige og skarpe elever så?

”Jeg vil være VVS’er, for det lyder til at være en meget interessant branche, og jeg vil ud at bruge kroppen og ikke bare sidde stille hele tiden”, siger 17-årige Thea.

”Jeg vil gerne uddanne mig til elektriker. Min far er elektriker, og jeg kan bare rigtig godt lide at lege med ledninger. Jeg har for eksempel konstrueret min egen lampe derhjemme. Når jeg er udlært, vil jeg gerne arbejde i fiberverdenen – og herefter inden for support, hvor folk kan ringe til mig og få hjælp. Jeg har allerede planlagt det hele”, fortæller 18-årige Freja.

”Min plan er at blive elektriker. Der er så mange muligheder, og der vil altid være noget at lave inden for det fag. Det er fremtiden”, siger 16-årige Marius.

Sæbekasseløbet markerer afslutningen på introduktionsugerne

Sæbekasseløbet markerer afslutningen på introduktionsugerne for eleverne, der i begyndelsen af august havde første skoledag på HANSENBERG. De første uger er gået med sjove og spændende projekter – deriblandt byggeri af flotte sæbekassebiler af genbrugsmaterialer fra skolens egen ”miljøstation” – som skal give vores elever en god start på deres uddannelser.

Efter sæbekasseløbet stod faglærerne klar med grillpølser og sodavand til alle.

Stort tillykke til Marius, Freja og Thea med sejren – og flot, flot arbejde af alle deltagerne!

 


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden