Studenter og gymnasieelever valgte praktik på værksteder

Studenter og gymnasieelever valgte praktik på værksteder

Efter tre år i gymnasiet kan det være svært at vide, hvilken karrierevej der er den rigtige.

Hvis man er i gang med et sabbatår – eller stadig er gymnasieelev – har man derfor nu fået mulighed for at prøve en specifik erhvervsuddannelse af på en række skoler.

Det nye initiativ går under navnet ”Erhvervsuddannelsespraktik (EUD-praktik)”, og HANSENBERG er selvfølgelig med. I uge 43 kunne man derfor vælge tre dages praktik på en af i alt fire uddannelser:

VVS-energispecialist, mediegrafiker, smed eller personvognsmekaniker.

Yasmin: ”Jeg bliver student næste sommer, og så er det min drøm at starte på en erhvervsuddannelse i januar 2025

Og 3.g-eleven Yasmin Barløse havde valgt at tage turen til Kolding fra Randers for at stifte bekendtskab med autoværkstederne:

”Der er ikke EUD-praktik i Randers, og jeg har tænkt mig at flytte til Kolding efter 3.g, så nu er jeg taget herned. Jeg ved, at jeg gerne vil arbejde i et autoværksted, men jeg er usikker på, hvilken funktion jeg gerne vil have. Derfor har jeg valgt at prøve EUD-praktik af”.

EUD-praktik indebærer to dage på skolen og en enkelt dag ude i en virksomhed, som HANSENBERG samarbejder med. Yasmin Barløse besøgte i den forbindelse Bayern AutoGroup i Kolding – et besøg, som hun fik rigtig meget ud af:

”Hos Bayern AutoGroup fik jeg både talt med lærlinge, mekanikere og en karosseritekniker. Jeg fik noget at vide om det samarbejde, der er på tværs i et værksted – for eksempel med autolakerere. Det er en fed måde at arbejde på, og jeg er helt sikkert blevet mere klar på, hvad jeg vil”, forklarer Yasmin Barløse.

Yasmin fortæller ganske kort om hendes valg af EUD-praktik.

Yasmin har fundet ud af, at det ikke er en karriere som mekaniker, hun vil gå efter:

”Jeg bliver student næste sommer, og så er det min drøm at starte på en erhvervsuddannelse i januar 2025. Jeg vil ikke låse mig fast på noget endnu, men jeg tror, at det bliver enten som autolakerer eller skiltetekniker”.

Yasmin Barløse er derfor meget glad for, at hun fik mulighed for at vælge EUD-praktik:

”Jeg vil bestemt råde andre til at prøve EUD-praktik. Hvis man ved, at man vil læse videre på universitetet, skal man selvfølgelig gå efter det. Men er man i tvivl, så prøv EUD-praktik, for det er helt anderledes end bare at sidde i et klasselokale”.

”Her har jeg virkelig fået en oplevelse – ja, jeg har oplevet, hvordan det er at komme ind på en erhvervsuddannelse efter gymnasiet, og den vej kan man altså sagtens vælge at gå”.

På HANSENBERGs hjemmeside kan du se mere om det forløb, som Yasmin Barløse har været på:


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden