Stor interesse for at se fremtidens uddannelser

Åbent Hus den 27. januar 2018

Åbent Hus 

Mange valgte at bruge nogle timer lørdag på at se nærmere på HANSENBERG i Kolding, da erhvervsskolen og HANSENBERG Tekniske Gymnasium holdt Åbent Hus.

Interessen var stor – og spørgsmålene mange – da erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding lørdag holdt Åbent Hus.

Mange gæster kiggede nemlig forbi skolen og HANSENBERG Tekniske Gymnasium for at høre mere om både specifikke uddannelser og om skolens moderne og innovative faciliteter.

”Der er rigtig god søgning – og dem, der kommer, er nysgerrige på stort set alle vores uddannelser. De er optaget af, hvordan studiemiljøet er, hvor mange elever der er på holdene og så kigger de helt bredt på værkstederne – og synes, stedet ser godt ud. De er meget åbne over for de muligheder, der byder sig til”, sagde skolechef ved Teknia og Designia på HANSENBERG Dan Zielke.

Mærk efter i maven

En af dem, der var helt åben for de mange muligheder, var 15-årige Simon Mathiasen fra Kolding, der havde sine forældre med til Åbent Hus. Sammen var de på en guidet tur rundt i en lang række værksteder.

”Jeg har været i brobygning på HANSENBERG to gange, og jeg blev meget fascineret af mediegrafikeruddannelsen. Den ser meget spændende ud”, forklarede Simon Mathiasen og blev suppleret af sin far, Kim Mathiasen:

”Vi står foran et uddannelsesvalg med Simon, der er færdig med 9. klasse i år. De står i en verden med utrolig mange valgmuligheder. Kunsten er at mærke efter i maven. Vi opfordrer Simon til at gå efter interessen. Det er nu, han har muligheden for at vælge, hvad han har lyst til. Der er ikke et forkert valg. Det eneste forkerte er, hvis man ikke tager et valg”.

Simon Mathiasen og hans forældre, Kim Mathiasen og Kristina Behrens, fik en guidet tur rundt i HANSENBERGs mange værksteder.

Relevant undervisning tæller

En anden, der snart skal tage et valg, er 16-årige Nanna Schøning fra Haderslev. Hun var en tur forbi HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

”Jeg vil gerne være noget inden for bygningsingeniørfaget, og her på gymnasiet slipper man for fag som oldtidsævl, som jeg ikke skal bruge til noget. Jeg kan også høre, at lærerne er meget engagerede. Det er vigtigt for mig og min læring, og jeg har fået et meget positivt indtryk”, sagde hun.

Med sig i Kolding havde hun sin bonusfar, Ole Mogensen, som bed mærke i, at undervisningen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium er bundet op om både teori og praksis:

”Eleverne får grundteorier, laver beregninger og tegner – og så går man over i et værksted og ser, om det så også fungerer i praksis. Det minimerer mange fejl i hverdagen, hvis den, der tegner, også har den viden fra den virkelige verden”.

”Det tæller også op, at lærerne har været ude at få praktisk erfaring, før de blev gymnasielærere. Derfor har de stået i nogle dilemmaer, som de kan bringe ind i undervisningen. Det princip burde de også indføre på Christiansborg”, konstaterede Ole Mogensen.

16-årige Nanna Schøning fra Haderslev fik et indblik i hverdagen på HANSENBERG Tekniske Gymnasium.

Der var Åbent Hus på HANSENBERGs tre adresser: Skovvangen 28, C.F. Tietgens Vej 11 samt Vranderupvej 90.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden