Skoleelever tog ud i rummet med First LEGO League

FLL 2018

Omkring 200 børn stillede lørdag op til turneringen First LEGO League - som foregik på HANSENBERG, hvor hvert hold blandt andet skulle klare en lang række opgaver med en robot, de selv havde programmeret.

"Tre, to, en - værsgo"!

Der blev lørdag talt ned fra tre mange gange på HANSENBERG, hvor i omegnen af 200 elever fra en række skoler deltog i konkurrencen First LEGO League (FLL), hvor opgaven lød på at udforske liv og rejse i og gennem rummet.

Deltagerne skulle blandt andet løse opgaver på en robotbane med en robot, de selv har designet og programmeret. Og det var netop ved robotbanerne, at der forud for hvert heat var gang i nedtællingen. Noget, der fik adrenalinen til at køre i kroppen på deltagerne, fortalte Laura Victoria Nielsen, da hun sammen med sin holdkammerat Nikolai Malmskov-Hartvig havde været på banen første gang:

"Før vi starter, er det nervepirrende, hvordan det kommer til at gå. Men det der pres, der er på en, er sjovt. Og det er helt klart en kæmpe oplevelse at være med", sagde hun.

First LEGO League er en global konkurrence, der har til formål at øge interessen for teknologi og naturvidenskab blandt unge mennesker - og inspirere dem til at blive fremtidens ingeniører og forskere. I ugerne op til turneringen har deltagerne arbejdet intenst med deres projekter.

"Vi har misset nogle almindelige timer, så vi har haft flere lektier for derhjemme, men det har helt klart været det hele værd", fortalte Nikolai Malmskov-Hartvig.
Begge skoleelever var med på et hold fra Erritsø Fællesskole. 

Der var masser af engagement hos både deltagere og tilskuere.

Større forståelse og godt samarbejde

Og projektleder for FLL på HANSENBERG Torben Stolten Thomsen er begejstret for deltagernes indlevelse:

"De lægger et kæmpe engagement i det her, når de forsøger at løse opgaven bedst muligt. De arbejder med projektet i otte uger forud for turneringen - typisk kombineret med fagene matematik, fysik og dansk".

Torben Stolten Thomsen forklarer, at FLL indebærer mere end at programmere robotter:

"Noget af det, de også skal, er at beskrive et komplet projekt, hvor de giver deres løsning til, hvordan vi kan bringe mennesker ud fra jordens atmosfære og finde nye bosteder".

"FLL giver deltagerne en større forståelse for matematikkens og fysikkens verden. Og for samarbejde. Vi oplever, at de er meget inkluderende over for hinanden - og de er gode til at bruge hinandens styrker og kompetencer. Alle de forskellige personligheder kommer i spil", tilføjer Torben Stolten Thomsen.

FLL handler om mere end at programmere robotter, eleverne skal blandt andet beskrive et komplet projekt, hvor de giver deres løsning til, hvordan vi kan bringe mennesker ud i rummet for at finde nye bosteder.

Finale i Norge

Styrker og forskellige kompetencer var der masser af hos Team Moonlanders. Holdet fra Erritsø Fællesskole vandt nemlig turneringen på HANSENBERG og er dermed First LEGO League Champion 2018.

Vinderne bliver inviteret til at deltage i den skandinaviske finale, der finder sted i Norge den 1. december.

Det er tredje år i træk, at HANSENBERG og Kolding Kommune/Pædagogisk Center Kolding i samarbejde udbyder First LEGO League.

Dommerne indtastede det, de observerede, på en iPad. På centralt sted i Norge blev de endelige resultater regnet sammen. Her er det Laura Victoria Nielsen og Nikolai Malmskov-Hartvig, der følger med i, hvad de har fået point for på robotbanen.

Fakta

18 hold deltog, og de kom fra:

 • Specialcenter Vonsild
 • Fjordbakkeskolen i Taulov
 • Erritsø Fællesskole
 • Fredericia Realskole
 • Løsning Skole
 • Munkevængets Skole i Kolding
 • Ådalskolen Bohr i Esbjerg
 • Kolding Realskole

TEAM MOONLANDERS

LØB MED TITLEN SOM FIRST LEGO LEAGUE CHAMPION

Der var stor glæde hos Team Moonlanders fra Erritsø Fællesskole, da de løb med titlen som First LEGO League Champion.

- men ved turneringen blev der også delt mange andre priser ud:

Gåpåmod-Prisen:

 • Specialcenter Vonsild

Markedsføringsprisen:

 • Team Ådal (Ådalskolen Bohr, Esbjerg
 • Team Move in Space (Erritsø Fællesskole)

Teknologiprisen

 • Fjordbakkeskolen 1 (Fjordbakkeskolen, Taulov)
 • KR 8G Science2 (Kolding Realskole)

Robotkonkurrencen:

 • Team Ravn (Erritsø Fællesskole)
 • Fjordbakkeskolen 2 (Fjordbakkeskolen, Taulov)

Kerneværdiprisen:

 • Team Ådal (Ådalskolen Bohr, Esbjerg)

Projektprisen:

 • Team Moonlanders (Erritsø Fællesskole)
 • Fjordbakkeskolen 1 (Fjordbakkeskolen, Taulov)


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden