Skoleelever fik fag mellem hænderne

Prøv et fag

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

For andet år i træk har HANSENBERG i inviteret elever i 8.-10. klasse til Prøv et fag.

Skoleelever fik fag mellem hænderne

”Jeg har interesse for alt, der har en motorhjelm”, fortæller 15-årige Emily Bang Pedersen, som til Prøv et fag på HANSENBERG blandt andet fik til opgave at afmontere bremser.

Selv om det er lørdag, kan der godt være masser af aktivitet på HANSENBERGs adresser.

I hvert fald når vi arrangerer Prøv et fag for elever i 8.-10. klasse, som lørdag formiddag kunne prøve kræfter med en af vores uddannelser – mange sammen med enten mor eller far.

En af de skoleelever, som havde sat tid af til Prøv et fag, er Emily Bang Pedersen. I skolens autoværksteder fik hun blandt andet mulighed for at samle et trailerstik og afmontere bremser.

”Jeg har interesse for alt, der har en motorhjelm. Jeg kendte lidt til mekanikeruddannelsen i forvejen, og da vi på Facebook så, at der var mulighed for at komme til Prøv et fag, meldte vi os til”.

”Og jeg har en endnu større interesse for uddannelsen nu, end da jeg kom. Ellers har jeg også tænkt lidt over tømreruddannelsen, hvor jeg også kan få lov til at samle ting”, fortæller Emily Bang Pedersen, der går i 9. klasse på Bredagerskolen.

Der var mange muligheder - da eleverne på forhånd skulle vælge, hvilket fag, de ønskede at fordybe sig i.

Godt for alle parter

Netop det at få et fag mellem hænderne er vigtigt, forklarer skolechef ved Vitia på HANSENBERG Kirsten Grosen:

”Deltagerne får en fornemmelse af, hvad der kendetegner et fagområde. De ser vores faciliteter og fornemmer stemningen – og får indsigt i de mange uddannelses- og jobmuligheder”.

”Prøv et fag adskiller sig ved, at de unge mennesker har mulighed for at tage en af deres forældre med. Det er ofte i sparringen med blandt andre forældrene, at unge træffer et uddannelsesvalg. Uddannelsesverdenen har ændret sig meget, siden forældrene tog en uddannelse, og derfor er det godt for begge parter at opleve skolemiljøet – og få mulighed for at tale med undervisere om jobmuligheder og optagelseskrav”.

Det er andet år i træk, at HANSENBERG har stået for Prøv et fag for grundskolens tre ældste klassetrin.

Til foråret holder vi et lignende arrangement for elever i 5.-7. klasse.

Mange tak til alle, der kiggede forbi HANSENBERG til Prøv et fag!

 

Missede du arrangementet, er du meget velkommen til at besøge HANSENBERG, når vi lørdag den 29. januar 2022 holder Åbent hus. Læs mere - og hvis du har lyst, kan du tilmelde dig en reminder pr. SMS:


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden