Skills-regionsmesterskaber kørte som smurt

HANSENBERG var forleden vært for regionsmesterskaberne for mekanikerlærlinge

Interessen for at deltage i regionsmesterskaberne for mekanikerlærlinge har været stor, og på HANSENBERG dystede 11 toptunede elever fra erhvervsskoler i hele Region Syddanmark om DM-pladser.

HANSENBERG var forleden vært for regionsmesterskaberne for mekanikerlærlinge, og konkurrencen foregik naturligvis i skolens topmoderne autoværksteder på C.F. Tietgens Vej.

Her kæmpede 11 dygtige mekanikerelever fra seks erhvervsskoler i Region Syddanmark om to pladser til DM i Skills 2018 til januar i Herning.

Og arrangementet har kørt rigtig godt, forklarer uddannelsesleder ved Teknia Kim Birk Fast. Han peger blandt andet på, at der har været stor interesse for at deltage fra både skolernes og de unges side.

”Det er også meget flot, at mestrene støtter op om både det at styrke talentet hos eleverne – og om selve Skills-konceptet.”

Ved regionsmesterskaberne skulle deltagerne løse to opgaver: "Serviceeftersyn med indbyggede fejl" samt "Motoropgave med indbyggede fejl".

Konkurrencer styrker elever

For elever er der god grund til at være med i konkurrencer som DM i Skills. Det fortæller faglærer ved Teknia Kim Askou Reenberg, der koordinerede regionsmesterskaberne:

”Det er fedt, at de unge mennesker har lyst til at konkurrere i vores fag. Konkurrencer gør, at eleverne bliver bedre til at løse de daglige opgaver i værkstedet. Samtidig bliver de bedre rustet til svendeprøven”.

Trods en flot, flot indsats lykkedes det ikke for HANSENBERGs to deltagere ved regionsmesterskaberne, Jens Hundebøl og Johnny Rasmussen, at kvalificere sig til DM i Skills. Men de to elever er alligevel glade for hele oplevelsen:

”Det var fedt at være med. Det tager lige det sidste af nerverne, for vi skal jo snart til svendeprøve”, siger Jens Hundebøl, og Johnny Rasmussen er helt enig:

”Det er ærgerligt, at jeg ikke må være med næste år”.

Både Jens Hundebøl og Johnny Rasmussen skal til svendeprøve, inden næste års regionsmesterskaber – og konkurrencen er udelukkende rettet mod mekanikerelever.

De dyster om DM

DM-pladserne gik til Patrick Nørum Broch fra Syddansk Erhvervsskole Vejle – der blev regionsmester – og til Jacob Julius fra Rybners, der blev nummer to. Jon Lynge Hedin fra Svendborg Erhvervsskole fik en flot tredjeplads.

Herunder ses de 11 elever der deltog i regionsmesterskaberne. Eleverne kom fra HANSENBERG, Svendborg Erhvervsskole, Rybners, Syddansk Erhvervsskole Odense, Syddansk Erhvervsskole Vejle og EUC Syd.

11 elever deltog i regionsmesterskaberne, og eleverne kom fra HANSENBERG, Svendborg Erhvervsskole, Rybners, Syddansk Erhvervsskole Odense, Syddansk Erhvervsskole Vejle og EUC Syd.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583

Find flere fotos fra regionsmesterskabet herBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden