Rollemodeller laver mad sammen med skoleelever

Der var masser af hygge, faglighed og snak hen over køkkenbordet, da elever fra Munkevængets Skole i Kolding fik besøg af elever på Grundforløb 1 fra HANSENBERG.

Fra morgenstunden var der forleden gang i køkkenet på Munkevængets Skole i Kolding.

18 elever fra Grundforløb 1 på fagretningen ”Mad, oplevelser og mennesker” på HANSENBERG havde nemlig taget turen på gåben fra Skovvangen til den nærliggende folkeskole, hvor elever fra tre modtagerklasser stod klar til at lave mad sammen med grundforløbseleverne.

”Vores elever får et indblik i, hvad man kan blive. De ser helt vildt op til eleverne fra HANSENBERG, som står der med kokkehuer og forklæder. Så de strammer sig an”, fortalte klasselærer i 4.M på Munkevængets Skole Anne Mette Nielsen. 

GODT SAMSPIL

Eleverne i de tre modtagerklasser på Munkevængets Skole er i alderen fra 7 år til 13 år, og de er alle nytilkomne, tosprogede elever.

”De får en fantastisk oplevelse – og en autentisk sprogoplevelse. Når vi blander eleverne i køkkenet, blander vi dem også sprogmæssigt, så de kommer til at tale dansk sammen. De får sproget koblet på indlæringen”, forklarede Anne Mette Nielsen.

Også for eleverne fra HANSENBERG er der læringsperspektiver i projektet. De har arbejdet med instruerende tekst i dansk – det vil sige opskrifter – og fundet ud af, om opskrifterne fungerer i praksis.

”De bliver sat i ekspertroller, hvor de selv har tilegnet sig viden, som de derefter skal give videre. Det er der læring i. Og de lærer noget på både det faglige og personlige plan. Skoleeleverne ser op til dem i køkkenet, og det er fedt for dem at opleve,” sagde faglærer ved Vitia på HANSENBERG Linda Toft.

TRICKS I LUFTEN

På menuen var en lang række retter, som blev lavet i små grupper, hvor der også var tid til en snak – og til at vende pandekager i luften til perfektion. Det trick stod 13-årige Mohammed for:

”Det er sjovt at være med til at lave mad. Jeg hjælper min mor og far i køkkenet derhjemme, men vi laver ikke pandekager. Det har jeg lært her på skolen”.

HANSENBERGs elever havde det også sjovt – deriblandt Ditte Marie Ulrich:

”Vi har det hyggeligt, og det går rigtig godt”.

Eleverne fra Grundforløb 1 på fagretningen ”Mad, oplevelser og mennesker” kan eksempelvis vælge at uddanne sig til gastronom eller tjener.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden