Rikkes livslange drøm er gået i opfyldelse

November 2020

Rikkes livslange drøm om en frisøruddannelse er gået i opfyldelse

Hun har været på en omvej, men for Rikke Damm Brøndum er det lykken endelig at være faglært frisør.

Forleden var et hold dygtige frisørelever til svendeprøve i HANSENBERGs egen salon – den store afslutning på flere års uddannelse.

Rikke Damm Brøndum kunne forlade svendeprøven med en fornem bronzemedalje – og samtidig se tilbage på en temmelig atypisk rute til en karriere som faglært frisør.

”Langt om længe får jeg den uddannelse, jeg altid har drømt om at få. Det var en fed oplevelse at stå til svendeprøven – noget, jeg har ventet på i 20 år. Det var en stor forløsning og super dejligt at slutte af med en bronzemedalje”, fortæller 36-årige Rikke.

 

 

”Langt om længe får jeg den uddannelse, jeg altid har drømt om at få. Det var en fed oplevelse at stå til svendeprøven – noget, jeg har ventet på i 20 år. Det var en stor forløsning”, siger Rikke Damm Brøndum.

Cuttede frisørbranchen

Allerede for en del år siden tog Rikke grundforløbet på en anden erhvervsskole, men dengang kneb det med at finde en læreplads. Da muligheden for at tage en kortere frisøruddannelse på en privat frisørskole opstod, sprang Rikke derfor til.

”Man er på skolen under hele uddannelsen, som man selv betaler for. Dengang tog uddannelsen 15 måneder, og derefter arbejdede jeg i små ti år som frisør i blandt andet Vejle og Hedensted. Men den korte uddannelse er bare ikke så anerkendt ude i salonerne, og jeg var kørt sur i de jobs, jeg kunne få, så jeg cuttede frisørbranchen”.

I stedet tog Rikke læreruddannelsen i Jelling og fik tre børn. I en årrække boede hele familien i Prag i Tjekkiet, hvor Rikkes mand var udstationeret. Her blev Rikke uddannet makeup-artist.

”I Prag begyndte jeg også at ordne hår på dem, jeg kendte. Og jeg kunne mærke, at det var det, jeg skulle. Jeg skulle hjem og være frisør igen”.

”Men jeg kunne også godt mærke, at jeg ikke ønskede fortsat at rende panden mod muren, fordi jeg ikke havde den uddannelse, der skulle til. Så jeg kontaktede HANSENBERG og en mulig mester, Katrine Bjerring. Hun turde tage chancen med en elev, der kunne noget – men som samtidig også manglede noget”.

Rikke Damm Brøndum har i flere år arbejdet som frisør, men det var vigtigt for hende at blive faglært frisør.

Fastansat frisør

I september 2018 startede Rikke i lære hos Passion by Bjerring i Børkop.

”Jeg har haft kortere læretid, fordi jeg har erhvervserfaring – og jeg er hoppet over det med at lave kaffe og feje hår op. Fra start er jeg kommet i gang med klipningerne”.

”På HANSENBERG fik jeg en positiv modtagelse. Jeg har taget alle otte hovedforløb på to år, hvor man normalt bruger fire år på det. Det har været hårdt og intenst, men også mega dejligt. Skolen har virkelig nogle kompetente undervisere, og jeg har aldrig stået og tænkt ’Hvorfor skal jeg det? Det kan jeg allerede’. Jeg er blevet en meget bedre frisør”.

Den talentfulde frisør er også i fremtiden at finde hos Passion by Bjerring:

”Jeg bliver i den salon, hvor jeg er udlært, og det er jeg rigtig glad for. Salonen holder også en masse kurser, og undervisning er lige i min ånd – det der med at videreformidle frisørviden er vigtig for mig”, siger Rikke.

Stolt mester

At videreformidle frisørviden er også alfa og omega for indehaver Katrine Bjerring, der – med egne ord – ”altid er frisk på nye elever”:

”Jeg elsker at have elever. Interessen for at lære fra mig er så stor, at jeg slet ikke kan lade være. Jeg vil gerne have, at de har det godt hos mig – og at kunderne er vant til, jeg har elever. Vores kundekreds er bygget op om, at det også er et læringssted. Vi mærker, at kunderne følger med i, hvordan det går eleverne, og vi får rigtig mange kommentarer på Facebook, når en elev har været til svendeprøve”.

”For mig er det så vigtigt, at samfundet bliver ved med at bakke om de rigtige uddannelser – de uddannelser, der netop kan være med til at udvikle vores samfund”, siger Katrine Bjerring.

Hun har altså lige set Rikke snuppe en bronzemedalje ved svendeprøven, og tilbage i september modtog en af mesterens tidligere elever den prestigefyldte HANSENBERG-medalje på Koldinghus.

”Man kan da ikke blive andet end stolt, når man har elever, der får bronze og HANSENBERG-medalje. Jeg lægger meget arbejde i mine elever, og det er et klap på skulderen, når de gør det godt. Jeg forventer ikke, at de får bronze, men at de gør deres bedste. Man kan altid blive bedre inden for sit fag, og det ville da være træls at være i lære et sted, hvor der ikke er opbakning til at blive bedre”, konstaterer Katrine Bjerring, som har masser af ros til Rikke:

”Det, der gør Rikke så dygtig, er, at hun kan se muligheder hos kunderne og ikke er bange for at have en holdning til, hvad der klæder kunderne bedst. Og jeg synes, det er så fedt, at man griber chancen, når man gerne vil noget. Mestre skal tro på elever, der er lidt ældre. Sådan en som Rikke kommer ikke for sjov med en drøm. Hun har taget et stort spring, for hun har en masse uddannelse og erfaring med sig og skal så pludselig selv til at være den, der skal lære. Det er mega sejt, og det skal man have respekt for”.

  • Drømmer du som Rikke om en frisørkarriere med masser af faglig stolthed, kan du se meget mere om uddannelsen.

Hvis du er klar til at starte på uddannelse til januar, er der ansøgningsfrist den 28. november 2020.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden