Rasmus rykker ud til DM i Skills

Den 18.-20. januar 2018

Med kort varsel fik mediegrafikerelev Rasmus Dahl Engholm mulighed for at deltage i DM i Skills. Den mulighed greb han, og nu glæder han sig til at repræsentere sit fag – og til at stifte nye bekendtskaber.

”Da jeg var 12-13 år gammel, blev jeg introduceret til Photoshop, og jeg var vildt fascineret. I 8. klasse kom jeg i brobygning hos mediegrafikerne på HANSENBERG – og siden har jeg aldrig været i tvivl om, at det var det fag, jeg skulle vælge. Jeg glæder mig rigtig meget til at repræsentere uddannelsen”.

Da Rasmus Dahl Engholms mobil ringede den 2. januar, havde han ingen anelse om, hvad der ventede.

Men det fandt den 23-årige mediegrafikerelev fra HANSENBERG hurtigt ud af. Et afbud betød nemlig, at der pludselig var en ledig plads ved DM i Skills 2018 i Herning – og den plads kunne han få.

”Jeg blev helt overvældet, og jeg skulle lige fatte det. Så blev jeg stolt af mig selv – og over, at det var mig, der skulle have chancen med to ugers varsel”, fortæller Rasmus Dahl Engholm.

Så i de seneste par uger har han derfor været i gang med intens træning:

”Jeg læser meget, og prøver meget af med programmer. Jeg har programmer åbne, fra jeg kommer hjem, til jeg går i seng, så jeg prøver en masse forskellige ting af. Og så står Brian til rådighed hele tiden. Jeg kan ringe til ham 24/7, og det er fedt. Han har også været forbi for at hjælpe mig med at få styr på det praktiske”.

Eftertragtede deltagere

Brian er faglærer ved Designia på HANSENBERG, og han har efternavnet Dupont. Han fortæller, at de i alt syv deltagere, der er med ved DM i Skills for mediegrafikere, skal klare en række vidt forskellige opgaver – for eksempel at lave brochurer, emballage, videoer og logo for et firma.

”Man kan træne ud fra de ting, der tidligere har været med ved DM i Skills. Det drejer sig især om nogle teknikker. Deltagerne får testet sig selv rent fagligt, og man lærer noget af at være med. Man skal være kreativ, teknisk dygtig og hurtig – alt sammen noget, som enhver virksomhed kan bruge. Så deltagerne er ret eftertragtede”, forklarer Brian Dupont.

Rasmus Dahl Engholm er da også så eftertragtet, at hans læreplads – Langhoff Promotion A/S i Vejle – allerede har tilbudt ham, at han kan blive i virksomheden som mediegrafiker, når han er færdiguddannet.

Stort ansvar

”Opbakningen fra Langhoff Promotion er stor. De var slet ikke i tvivl om, at jeg skulle tage af sted til DM i Skills. De synes, det er fedt, at jeg får chancen”, fortæller Rasmus Dahl Engholm.

Hos Langhoff Promotion arbejder han blandt andet med Adobe Illustrator, og i hans afdeling kommer alt igennem en visuel korrektur. Læremesteren er mediegrafiker Casper Geipel Jensen – i øvrigt tidligere elev ved HANSENBERG og udlært med sølvmedalje – og han har tænkt sig at kigge forbi Herning for at bakke op.

”Rasmus har fået et stort skulderklap, og hos Langhoff Promotion er vi stolte af, at vi kan være med til at udvikle nye talenter, der er gode nok til at komme med til DM. Vi støtter ham, og han er dygtig”, siger Casper Geipel Jensen og tilføjer:

”Vi mærker, at Rasmus arbejder selvstændigt med de opgaver, han får. Han kan tage imod en opgave og selv komme med kreative idéer til, hvordan opgaven kan løses. Han kan også sagtens sidde selvstændigt med vores salgsafdeling og tage imod nye opgaver, kvalitetssikre trykmateriale fra kunden og få sat det hele i produktion. Han kan styre produktionen fra start til slut. Han har rigtig meget ansvar her hos Langhoff, og det får man kun, hvis man er dygtig – og hvis man tager sit ansvar alvorligt”.

På HANSENBERG peger Brian Dupont også på, at hans elev tør at tage ansvar:

”Rasmus har den rette indstilling til at tage nye udfordringer op. Han er nysgerrig og udforsker det, vi ikke lige har svaret på. Det ser jeg som en stor styrke hos ham. Jeg har en forventning om, at han gør sit bedste og får en rigtig god oplevelse ud af at være med til DM i Skills”.

Hos Langhoff Promotion A/S arbejder Rasmus Dahl Engholm tæt sammen med mediegrafiker Casper Geipel Jensen.

Minder om 1992

Rasmus Dahl Engholm er selv sikker på, at han får en god oplevelse:

”Da jeg var 12-13 år gammel, blev jeg introduceret til Photoshop, og jeg var vildt fascineret. I 8. klasse kom jeg i brobygning hos mediegrafikerne på HANSENBERG – og siden har jeg aldrig været i tvivl om, at det var det fag, jeg skulle vælge. Jeg glæder mig rigtig meget til at repræsentere uddannelsen”.

”Jeg ser muligheden som en slags ”Danmark i 1992”, hvor fodboldlandsholdet kom med til EM på et afbud. Det er fedt at være med. Jeg får nogle nye bekendtskaber, og jeg kan være med til at vise faget frem. Jeg ser det som mest brugbart, fordi jeg skal til svendeprøve til sommer. Jeg kommer til at se, hvor jeg er skarp – og hvor jeg måske bør arbejde lidt mere med tingene”.

Rasmus Dahl Engholm skal i konkurrence alle tre dage ved DM i Skills i Herning.

Under DM i Skills kan du på vores Facebook-side følge med i, hvordan det går alle HANSENBERGs deltagere.

 

FØLG MED I DM - SE DE DAGLIGE OPDATERINGER PÅ FACEBOOK

Der vil også blive lagt fotos på Flickr efterhånden som de bliver klar.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden