Prøv et fag piller ved fordomme

Mange børn og forældre benyttede sig lørdag af det gratis tilbud om at snuse til mange af HANSENBERGs uddannelser.

Tilmeldingerne er i den seneste tid strømmet ind til HANSENBERGs nye tiltag, Prøv et fag.

Og lørdag var det så blevet tid til at invitere de mange gæster indenfor – og udenfor – på skolens tre adresser i Kolding.

Her kunne deltagerne – elever i 5.-7. klasse samt en forælder – få en smagsprøve på de mange uddannelser.

”Vi vil gerne afmystificere de tanker, der kan være om at møde fagene på en erhvervsskole – at det er vanskeligt og beskidt håndværk. Vi prøver at vise, at man kan lave noget lækkert og smart med enkle midler, når man har de rigtige kvalifikationer”, fortalte skolechef for Teknia, Designia og 10. klasse på HANSENBERG Dan Zielke under arrangementet.

”Ambitionen er, at deltagerne kommer herfra med nogle gode fortællinger. Og det er fedt at se den glæde og entusiasme, der er i deres tilgang til tingene – forældre og børn imellem”, tilføjede han.

VVS-faget er fremtiden

Entusiasmen skinnede i den grad igennem i blandt andet VVS-værkstedet, hvor 12-årige Signe Reuther sammen med sin mor var i gang med at lave en saftevandsblander:

”Mor så et Facebook-opslag om Prøv et fag. Så kiggede jeg på de forskellige muligheder, og VVS fangede mig, for jeg har allerede tænkt i den retning, fordi der er så stor mangel på VVS’ere”, forklarede Signe Reuther.

Aktivitet for børn og forældre

Det var også mor, der havde taget initiativ til, at Viktor Wadskjær – der går i 6. klasse på Kongsbjergskolen i Lunderskov – kom af sted. Sammen så de nærmere på kokke- og tjenerfagene – og lavede flødeboller og flamberede pandekager i restauranten på Skovvangen.

”Det lød som en spændende idé – og det er godt, at man får mulighed for at sætte fingrene ned i et fag. Viktors lillebror prøver mekanikerfaget af sammen med sin far, og det er en god måde at være sammen med sine børn på”, sagde Sandra Wadskjær.

”Jeg har ikke gjort mig så mange tanker om, hvad jeg vil i fremtiden, så jeg er her for at prøve noget af. Det har været sjovt, og jeg er positivt overrasket”, fortalte Viktor Wadskjær.

Går efter hår

Tanker om fremtiden har Mathilde Søllingvraa haft, og hun var ikke i tvivl om, at hun ville prøve frisørfaget af:

”Jeg vil gerne være frisør, for jeg kan godt lide at lave hår. Men jeg troede ikke, at arrangementet i dag ville være sådan her. Jeg troede, at man skulle høre på nogen, der talte, men vi får lov til at prøve en masse ting, og det er sjovt”, sagde Mathilde Søllingvraa, mens en af HANSENBERGs frisørelever var i gang med at flette skoleelevens hår.

Det var første gang, at HANSENBERG arrangerede Prøv et fag, men det skal efter planen være en årlig tilbagevendende begivenhed i oktober.

Missede du muligheden for at være med til Prøv et fag, kan du dog allerede til januar se nærmere på HANSENBERGs mange uddannelser, når der er Åbent Hus på alle skolens adresser.

  • Læs mere om Prøv et fag - her kan du også finde et spørgeskema (for dig, der deltog i Prøv et fag), og du kan tilmelde dig, så du får en SMS, når der åbnes for tilmelding til Prøv et fag i 2020


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden