Positive toner efter politikerbesøg

Folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen oplevede dygtige og engagerede elever, da han forleden besøgte HANSENBERG.

Efterspørgslen på faglært arbejdskraft er stor blandt danske virksomheder.

Det er en af grundene til, at kontakten mellem erhvervsskoler og regionale og lokale folketingsmedlemmer inden for flere områder bør styrkes, mener man hos Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

I denne tid er en lang række folketingspolitikere derfor inviteret på besøg på en erhvervsskole i deres valgkreds. Formålet med besøgene er også at give politikerne større indsigt i, hvilken rolle erhvervsskolerne spiller i arbejdet med at uddanne en arbejdsstyrke, som har de kvalifikationer og kompetencer, som erhvervslivet efterspørger.

Og forleden var folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Sydjyllands Storkreds og medlem af Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg Christian Rabjerg Madsen på rundvisning på HANSENBERG.

”Jeg har besøgt skolen flere gange og har et godt kendskab til den. Jeg oplever altid elever, der er engagerede og viser, hvad erhvervsuddannelserne kan – nemlig at udvikle nogle kompetente mennesker med selvtillid i forhold til egne evner. Jeg oplever nogle mennesker, som er dygtige – og som også godt ved, at der er efterspørgsel på dem”, fortæller Christian Rabjerg Madsen efter besøget.

Politiker Rabjerg Madsen uddannelse hansenberg

Christian Rabjerg Madsen og Morten Kaj Hansen var blandt andet forbi autoværkstederne på HANSENBERG.

Avanceret udstyr i undervisningen

Han peger på, at det som politiker er yderst vigtigt at opleve virkeligheden på en erhvervsskole:

”Det er fuldstændig afgørende for at have en idé om, hvordan man får flere til at tage en erhvervsfaglig uddannelse. Hvis man for eksempel skal lære at blive en god automekaniker, kræver det avanceret udstyr. Og det er en øjenåbner at se, at det at drive en erhvervsskole kræver ganske meget dyrt udstyr”.

Christian Rabjerg Madsen pointerer, at det betyder enormt meget at have en erhvervsskole i Kolding, fordi området er det, han kalder ”et industri- og produktionscentrum i Danmark”.

”Det er klart, at når vi er i et område med stor efterspørgsel efter de unge mennesker, som HANSENBERG uddanner, er det vigtigt, at skolen har de rammer, som det kræver at løse den opgave. De økonomiske rammer er afgørende, hvis vi skal løfte erhvervsskolerne og have flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse – og det skal vi”, fastslår Christian Rabjerg Madsen.

Christian Rabjerg Madsen kigger nærmere på smedeværkstedets avancerede fiberlaser.

Efterspurgte kompetencer og positive toner

Guide på politikerens tur rundt på skolens værksteder og uddannelsesmiljøer var HANSENBERGs direktør, Morten Kaj Hansen. Og han ser med positive briller på Christian Rabjerg Madsens tilkendegivelser:

”Det glæder os naturligvis, når beslutningstagere har øje for, at vi på HANSENBERG uddanner fagligt dygtige og kompetente unge mennesker, som virksomhederne efterspørger – og for, at en fornuftig økonomisk ramme er nødvendig for at kunne tilbyde et tidssvarende uddannelsesmiljø”.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – som altså har taget initiativ til politikerbesøgene på erhvervsskoler rundt om i landet – arbejder for at skabe bedst mulige forhold for de erhvervsrettede uddannelser.

Rundt om på HANSENBERG fik politikeren sig en snak med elever og undervisere på skolen.

Turen rundt bød også på et besøg i frisørsalonen.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden