Pernille er bidt af sit fag

Helt fra start har tandklinikassistentelev Pernille Nissum haft flere ansvarsområder på sin læreplads, Tandlægerne i Centrum i Vejle. Og det passer hende helt perfekt.

Hun var egentlig begyndt på uddannelsen til sygeplejeske, men den rute var alligevel ikke den helt rigtige for 24-årige Pernille Nissum.

Hun skiftede derfor kurs og er nu godt i gang med tandklinikassistentuddannelsen på HANSENBERG – en uddannelse, som er den helt rigtige for hende.

”Jeg er vild med det sundhedsfaglige aspekt – at vi kan finde ud af, hvad der er galt, når folk har helt vildt ondt, og så hjælpe dem. I tandklinikassistentfaget hjælper man inden for et mindre felt, og det der med at kunne fordybe sig inden for et bestemt emne er meget mere mig”, fortæller Pernille Nissum, som også er glad for variation i hverdagen:

”Nogen siger, at man som tandklinikassistent bare er en støvsuger, men sådan er det slet ikke. Det er rigtigt, at man står med ”suget”, men der er så meget mere. Der er mange muligheder med den her uddannelse”, siger Pernille Nissum.

tandklinikassistent elev Pernille uddannelse Kolding

Selvstændige opgaver

Hun er i lære hos Tandlægerne i Centrum i Vejle, der er en klinik, som udbyder en lang række forskellige behandlinger, og Pernille Nissum har fra start haft en del ansvarsområder, hvilket passer hende rigtig godt:

”Jeg renser tænder på patienter, tager røntgen, scanner til kroner og invisalign, som er usynlige skinner, vi retter tænder med”.

Derudover passer hun receptionen, journaliserer, giver postoperativ vejledning til patienter – og assisterer naturligvis tandlægen under behandlinger.

”Jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg får så mange spændende og selvstændige opgaver. Det viser, at chefer og kolleger stoler på en”, siger Pernille Nissum.

Elever bidrager med meget

For tandlæge og medejer af Tandlægerne i Centrum Ane Boe-Hansen er det netop vigtigt, at eleverne får en god oplevelse og lærer mest muligt:

”Til at begynde med følger de en bestemt tandlæge, og siden kommer de rundt om alle fem tandlæger, som har forskellige specialer. Det giver en tilpasningsevne, og eleverne ser rigtig mange behandlinger på et højt niveau”, forklarer Ane Boe-Hansen og understreger samtidig, at elever bidrager med meget i en virksomhed:

”En elev kan bidrage med nysgerrighed, og det smitter af på os andre. Det er fantastisk at se, hvordan de suger viden til sig og kommer med nye idéer. Det holder en på mærkerne, hvis man indimellem også skal forklare, hvorfor man behandler, som man gør. Og så kan jeg godt lide at se, hvor dygtige de bliver, når de har været igennem vores ”maskine”. Så føler man, at man har gjort en forskel”.

For tandlæge og klinikejer Ane Boe-Hansen er det vigtigt, at Pernille Nissum og de øvrige elever får gode oplevelser og lærer mest muligt.

Samarbejde kører bare

Og Tandlægerne i Centrum har gennem tiden haft mange elever.

”HANSENBERG er meget erhvervsorienteret, fleksibiliteten er rigtig god, og vores elever er glade for at gå der. Faglærerne kommer også af og til på besøg med et hold, som følger vores kirurgiske arbejde. Så vi har et rigtig godt samarbejde”, påpeger Ane Boe-Hansen.

Et godt samarbejde mellem tandlæge og tandklinikassistent er også alfa og omega, når en patient ligger i stolen, forklarer Pernille Nissum:

”Det er så fedt, når det der samarbejde med tandlægen bare kører – hvor man ikke behøver at sige noget, for man ved bare, hvad der skal ske”.

Hvad der skal ske i fremtiden, har Pernille Nissum også en plan for:

”Jeg vil gerne arbejde i faget i et stykke tid, når jeg er udlært, for jeg er så vild med det. Men man kan også bruge uddannelsen som springbræt til at videreuddanne sig, og jeg har en drøm om at blive tandplejer”.

Drømmer du lige som Pernille Nissum om en karriere, hvor du kan hjælpe mennesker, så se mere under uddannelsen til tandklinikassistent.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden