Nye rammer fremmer kreativitet og bæredygtighed

i køkkenet

Det er topmoderne faciliteter, der nu møder tjener- og kokkeelever på HANSENBERG.

Nye rammer fremmer kreativitet og bæredygtighed

Den 16. juni går det igen løs med svendeprøver i HANSENBERGs nye undervisningskøkken, når 13 kokkeelever står klar til præsentere lækre og smukke retter på stribe.

Og de nye faciliteter indbyder til at levere det bedste af det bedste på tallerknerne. Det fortæller Alex Pichardt, der har været i lære som kok ved Pichardts Restauranter på Langeland. Alex var blandt de kokkelever, som i foråret gik til svendeprøve – og indviede det helt nye køkken:

”Det er genialt. Det hele er spritnyt og fungerer. Hver elev har sit eget særskilte parti med masser af plads og varmelamper, og det er som at være ude i den professionelle verden”.

”Med de flotte faciliteter har man bedre mulighed for at udfolde sine talenter. Der er i hvert fald ingen undskyldning for ikke at gøre det”.

Faglærer Jan Flemming Sørensen er i gang med at give konstruktiv kritik til Alex Pichardt, der har præsenteret en af sine lækre retter.

Faglærer Jan Flemming Sørensen er i gang med at give konstruktiv kritik til Alex Pichardt, der har præsenteret en af sine lækre retter.

Bæredygtighed bygget ind

Det er blandt andre faglærer Jan Flemming Sørensen, som bedømmer kokkeelevernes lækre retter, men han er også klar til at uddele 12-taller til HANSENBERGs komplette undervisningskøkken med plads til 40 elever:

”Det er et pragtfuldt, stort og lyst lokale, hvor udsynet er godt, fordi alle de høje ting står ude ved væggene, og eleverne i midten. I det gamle køkken blev der brugt gas, mens det her er induktion, som er noget mere miljøvenligt, for der bliver kun brugt energi, når der en gryde på blusset. Det er rigtig godt”.

Ligesom Alex Pichardt fremhæver Jan Flemming Sørensen også de varmelamper, der er ved hver eneste individuelle arbejdsstation:

”Hylderne med varmelamper giver eleverne en helt anden måde at arbejde på, for de kan forberede, tilberede og anrette deres retter på det samme sted. Det giver en mere rolig arbejdsgang og mindre transport frem og tilbage, hvilket er meget positivt”.

Positivt er det også, at det nye undervisningskøkken indeholder et stort kølerum og fryserum i forlængelse af hinanden:

”Det gør, at vi nemmere kan bevare overblikket over varerne. Det sikrer et helt andet flow – og mindre madspild”, forklarer Jan Flemming Sørensen, som også er begejstret for det separate blæstkølerum, som sørger for hurtig nedkøling af eksempelvis bouillon.

Kokkefaglærer Flemming Trier giver en rundvisning i det nye undervisningskøkken.

Hansenbergs nye undervisningskøkken fremmer bæredygtigheden og kreativiteten

I det nye undervisningskøkken har hver elev sit helt eget område med blandt andet kogeplader, køleskab og hæve-sænke-køkkenborde.

Bord med panoramaudsigt

Lige ved siden af køkkenet ligger HANSENBERGs nye undervisningsrestaurant med panoramaudsigt til grønne områder.

I foråret, mens Alex var til svendeprøve i køkkenet, var Ditte Marie Helledi Ulrich – som har været i lære som tjener på Restaurant Oven Vande ved Volden i Fredericia – til svendeprøve inde i restauranten.

Og det var noget særligt at være med på de første kokke- og tjenerhold i den splinternye bygning, fortalte Ditte Marie dengang:

”Det er vildt at være de første, der får lov til at gå til svendeprøve i de her lækre rammer. Det er helt nye ting, vi kan bruge, og det er fedt. Man føler sig lidt som en VIP”.

Ud det store køkken og den flotte undervisningsrestaurant indeholder den nyetablerede bygning en multihal og fitnesslokaler, som blandt andre HANSENBERGs fitness- og gymnasieelever anvender i undervisningen.

Ditte Marie Helledi Ulrich dækker bord i HANSENBERGs helt nye undervisningsrestaurant med panoramaudsigt.

Intet er overladt til tilfældighederne, når Ditte Marie Helledi Ulrich dækker bord i HANSENBERGs helt nye undervisningsrestaurant.

Ditte Marie Helledi Ulrichs læreplads i Fredericia har tilbudt hende fast arbejde som faglært tjener

Ditte Marie Helledi Ulrichs læreplads i Fredericia har tilbudt hende fast arbejde som faglært tjener.

Kokkefaglærer og praktikpladskonsulent Flemming Trier fortæller om uddannelserne inden for Hotel og restaurant.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden