HANSENBERG gør flygtninge klar til et job i hotel- og restaurationsbranchen

Ny integrationsuddannelse skal give flygtninge bedre forudsætninger for job eller uddannelse

HANSENBERG har positive erfaringer med at tilrettelægge forløb for flygtninge, og det bygger skolen nu videre på gennem en 2-årig integrationsgrunduddannelse (IGU).

IGU-forløbet skal hjælpe flygtninge og familiesammenførte til flygtninge med at blive en del af det danske arbejdsmarked og begynde på en erhvervsrettet uddannelse.

Kommende kokke og tjenere

I første omgang søger erhvervsskolen 16 nye lærlinge til hotel- og restaurationsbranchen. 

"Der er alt at vinde ved at få flygtninge i job hurtigst muligt. Det er både godt for samfundet og flygtningene selv, hvis de kommer ud og bliver selvforsørgende," siger Kirsten Grosen Poulsen, skolechef og ansvarlig for IGU-forløbet på HANSENBERG. 

Hun glæder sig over, at virksomhederne, HANSENBERG og kommunen i fællesskab får mulighed for at klare væsentlige samfundsudfordringer.

Sidste år havde HANSENBERG stor succes med at oplære 12 flygtninge i tjenerfaget, hvor 9 af dem efterfølgende er blevet tilbudt enten forlænget praktik, løntilskud eller sågar er endt i ordinært job.

Fokus på kompetencer

På uddannelsen skal flygtningene være på skole i alt 20 uger i løbet af 2 år og være i praktik i en virksomhed resten af tiden. Samtidig med skoleopholdet er de tilknyttet en sprogskole og får danskundervisning på HANSENBERG af en lærer med relation til faget. Flygtningene bliver fulgt af frivillige mentorer, som skal være med til at sikre størst mulig trivsel og integration.

"Efter forløbet er der mulighed for at vurdere den enkeltes kompetencer. Måske har de fået så meget erfaring, at de kan fortsætte på en ordinær erhvervsuddannelse til fx tjener, kok eller gastronomassistent," fortæller Kirsten Grosen Poulsen.

Stor opbakning

HANSENBERG samarbejder med Kolding Kommunes jobcentre igennem 7-kommunesamarbejdet om at optage flygtninge til integrationsuddannelsen. Initiativet møder stor opbakning, men en række virksomheder kender endnu ikke til den nye uddannelse og de nye muligheder, og det er et indsatsområde for skolen, oplyser Kirsten Grosen Poulsen.

Nyt IGU-forløb for HOTEL & RESTAURATIONS-medarbejdere udbydes på HANSENBERG følgende tidspunkter:

Forløb 1           25/09 – 27/10 2017

Forløb 2           08/01 – 09/02 2018                  

Forløb 3           09/04 – 16/05 2018 (obs. fridag efter Kr. H. dag og St. Bededag)

Forløb 4           01/10 – 02/11 2018 

Læs mere her.

IGU på HANSENBERG

Integrationsgrunduddannelsen er en forsøgsordning, som skal hjælpe flygtninge og familiesammenførte til flygtninge med at begynde på en erhvervsrettet uddannelse og blive en del af det danske arbejdsmarked.

Ordningen gælder for flygtninge og familiesammenførte til en flygtning mellem 18 til 40 år, der har haft opholdstilladelse i Danmark i mindre end 5 år.

Et IGU-forløb på HANSENBERG varer 24 måneder, hvoraf 20 uger skal være et undervisningsforløb. Undervisningen koster ikke noget for virksomheden, og flygtningen får ikke løn fra virksomheden under ophold på HANSENBERG.

IGU-stillingen er omfattet af den overenskomst, som gælder for virksomheden, herunder arbejdstid, overtidsbetaling og opsigelsesvarsler. Flygtningen aflønnes efter lærlingesatserne 1 og 2.

Virksomheder, som ansætter en flygtning i en IGU-stilling, får en bonus på 20.000 kroner efter 6 måneder og yderligere 20.000 kroner, når flygtningen har gennemført et fuldt 2-årigt IGU-forløb.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden