Henrik er Danmarks bedste VVS-elev

Mød VVS-energispecialist Henrik Bull

Henrik Bull er vinder af DM i Skills 2016 og samtidig HANSENBERGs fjerde elev i træk, der har vundet den prestigefyldte konkurrence for VVS-elever.

Han er for nylig færdigudlært fra HANSENBERG og har fået ansættelse hos VVS Søberg, hvor han også har været i lære.

Hvorfor har du valgt uddannelsen til VVS-energispecialist?

Min opvækst har handlet om teknik og tekniske installationer. Den slags har bare altid interesseret mig.

Selve interessen for energi og det at udnytte den bedst muligt opstår, da mine forældre får installeret jordvarme hjemme på gården. Jeg synes, det lyder ret så spændende.

Jeg undersøger det lidt på egen hånd og taler med min UU-vejleder i 9. klasse om det. Jeg kommer fra landet, så landmand er selvfølgelig også inde og vende, men vi kommer frem til, at uddannelsen til VVS-energispecialist falder fint i tråd med min interesse for teknik. Der er gode muligheder for videreuddannelse, og det er et bredt fag, som berører næsten alt inden for energi.

Jeg har ikke fortrudt en eneste gang, at jeg hoppede ud i det.

 

Hvad er så det bedste ved faget?

Helt klart opgavernes store forskellighed. Du kan komme ud for stort set alt. Jeg kan være ude og skifte nogle vandhaner, sætte solvarme op, installere nyt badeværelse, trække en vandledning ind til et nyt hus og fejlfinde på et ældre anlæg.

Jeg elsker, at dagene som VVS-energispecialist er så forskellige. Samtidig synes jeg, det er dejligt at møde nye kunder. Det er kanon.

 

Hvad er mindre godt?

VVS-fagets forældede ry for at være et lortejob. Altså at vi går og skifter tilstoppede toiletter hele tiden. Selvfølgelig skal toiletter skiftes ud fra tid til anden, og det gamle skal løftes væk med afløb og det hele. Det kan godt lugte lidt, men det hører med til jobbet og klares af et par gode handsker. Det er ikke så ofte, vi laver denne type opgave, fordi der som sagt er meget andet.

 

Hvad synes du om at gå på HANSENBERG?

Skolen har fået nye VVS-værksteder med det nyeste udstyr fra branchen, og lærerne er både dygtige og engagerede. De har støttet mig meget.

Det er også som elev på HANSENBERG, at jeg har oplevet at vinde DM i Skills. Det er noget af en oplevelse, som jeg er rigtig stolt af og kan se tilbage på i mange år frem.

Jeg har været rigtig glad for at gå på HANSENBERG.

 

Hvad skal man overveje, før man går i gang med at blive VVS'er?

Først og fremmest at det ikke er et kontorjob, man går ind til. Det er hårdt fysisk arbejde, og efter de første 3 måneder af ens læretid vil man ønske, at man aldrig nogensinde har valgt uddannelsen.

Men kan man lide at have kontakt med andre mennesker, og vil man gerne indenfor i et fag med en kæmpe fremtid, så er VVS-energispecialist den helt rigtige uddannelse.

Bliv ved med at kæmpe. Det er det hele værd, når du står med dit svendebrev i hånden. Tro mig, for jeg har prøvet det.

 

Hvilke tanker har du om fremtiden?

På længere sigt satser jeg på at have mere med salg at gøre. Det tiltaler mig faktisk mere end at gå og skrue i rørene. At regne opgaverne ud og sælge dem. Få mere indflydelse på økonomi. Det har jeg talt med min virksomhed om, og de er enige i, at det er den vej, vi skal gå.

Måske kan jeg køre som sælger, overmontør eller områdechef. Ansvar skræmmer mig i hvert fald ikke.

Men om jeg drømmer om at starte mit eget firma? Nok ikke. Jeg har en anpart i min storebrors lyd- og lysfirma, og det er foreløbigt rigeligt til mig. Jeg kan godt lide at koble lidt af, når jeg kommer hjem. Det er rart at kunne gå og lave noget tømrer- og murerarbejde og tænke på noget andet end blik og rør.

Valget er dit

HANSENBERG uddanner unge med skills. Skal du være den næste?

På HANSENBERG kan du vælge mellem et stort udvalg af erhvervsuddannelser

102

uddannelser på Grundforløb 1

24

uddannelser på Grundforløb 2

15

uddannelser på hovedforløbBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden