Christian drømmer om at starte egen virksomhed

Mød tømrerelev Christian Skov

Christian Skov er tømrerelev på HANSENBERG, hvor han også er i skolepraktik.

Da vi taler med ham, har han netop takket ja til et 2-ugers praktikforløb hos en tømrer. Her er det Christians ambition at vise mester, hvad han duer til, og måske være så heldig at sikre sig en uddannelsesaftale med virksomheden.

Tillykke med aftalen. Hvordan er praktikaftalen kommet i hus?

Mange tak. Faktisk er det min mor, som er tandlæge, der har fået overtalt en af sine patienter til at give mig chancen. Nu har jeg et par uger til at imponere. Det glæder jeg mig til.

 

Hvorfor har du valgt uddannelsen til tømrer?

Jeg har længe drømt om at blive arkitekt, så efter folkeskolen begynder jeg egentlig på HTX. Men da jeg får anbefalet at tage en uddannelse som håndværker før arkitektvejen, hvilket vil give mig et vigtigt kendskab til byggebranchen, tøver jeg ikke med at skifte spor og tage tømreruddannelsen på HANSENBERG.

Slipper du mig løs i Stark eller Silvan, vil det være som at se et barn boltre sig i en slikbutik. Jeg er sådan en gør det selv-type, der kan se muligheder i næsten alt og elsker at nørkle med tingene.

Derfor er jeg også sikker på, at jeg med tømreruddannelsen har valgt rigtigt. Her får jeg nemlig mulighed for at bruge mine hænder hver dag og se mine projekter blive til virkelighed.

 

Hvad er det bedste ved faget?

Det må kort og godt være at opleve andre blive glad for det, jeg laver for dem. Om det er i træ eller andre materialer.

Samtidig er det skønt, at det meste af arbejdet foregår udendørs. At være ude og bruge sig selv en hel dag. Det er skønt.

 

Hvad er det sjoveste, du har oplevet på HANSENBERG?

Det må være skolepraktikcentrets tur til Lolland, hvor vi var ovre for at sætte shelters op til krigsveteraner, der har behov for et sted at koble af. En både spændende og fagligt udfordrende tur. Det er mega fedt at vide, at ens anstrengelser kommer andre til gavn.

 

Har du også oplevet noget vildt?

Ja, og det er noget, jeg aldrig vil glemme. På min første læreplads står en svend og jeg på et tidspunkt i en kælder for at bore huller i en betonvæg. Sådan en med armeringsjern og alt muligt. Der er ingen stige, men min svend får øje på nogle køkkenskabe, som han hopper op på. Min opgave er så at holde dem fast, mens han borer hullerne.

Fin løsning, lader det til, men da vi når til det 4. hul, knækker skabet pludselig sammen under ham. I faldet borer han mig direkte i brystkassen, og fordi jeg drejer mig i smerte, kommer hans hånd til at sidde fast, og boret fortsætter ind i min armhule. Jeg er heldig, at jeg slipper med kæmpe sår i armhulen, på min brystkasse og venstre arm.

Episoden har lært mig, at sikkerhed altid kommer først.

 

Hvad vil du så, når du har fået dit svendebrev?

Som nævnt vil jeg gerne videreuddanne mig til arkitekt. Jeg drømmer om at blive selvstændig og starte egen virksomhed. Ansætte et par svende, tage uddannelsen til arkitekt og vende tilbage og åbne en tegnestue, så jeg kan tage hele opgaver fra idé til byggeri.

Det er smart, at jeg så har baggrunden som tømrer og derfor har erfaring med den praktiske del af et byggeprojekt.

Forhåbentlig kan jeg med tiden åbne flere afdelinger og til sidst tilbyde fuldentrepriser – altså med alle håndværksydelser som tømrer, murer, elektriker, maler, VVS'er osv. inkluderet.

Valget er dit

HANSENBERG uddanner unge med skills. Skal du være den næste?

På HANSENBERG kan du vælge mellem et stort udvalg af erhvervsuddannelser

102

uddannelser på Grundforløb 1

24

uddannelser på Grundforløb 2

15

uddannelser på hovedforløbBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden