Maria reparerer biler med et smil

Mød personvognsmekaniker Maria Rasmussen

Maria Rasmussen er et godt eksempel på, at kvinder også kan have benzin i blodet.

Hun er mekanikerelev på HANSENBERG og i lære hos Suzuki Bakkebiler i Haderslev.

Hvorfor har du valgt uddannelsen til personvognsmekaniker?

Biler har altid betydet meget i min familie. Både min far og storebror er skudt i biler og roder med dem til daglig. Derigennem er jeg også blevet glad for fart og elsker at køre ræs. Jeg tænker dog, at hvis jeg skal køre bilerne, skal jeg også lære at ordne dem.

 

Hvad er så det bedste ved faget?

Det må være stemningen i værkstedet og mine søde kolleger. Vi kan grine og lave skæg med hinanden, men samtidig arbejde seriøst og nå i mål med opgaverne.

Jeg synes også, det er spændende at udføre service på bilerne, fordi det handler om at finde fejl. Her er det gode gamle håndværk i spil, samtidig med at man træner sit blik – og ikke mindst sine tekniske evner med en computer.

 

Hvad skal man overveje, før man går i gang med at blive personvognsmekaniker?

På et værksted kommer du ud for mange forskellige opgaver, og det er fedt, men 2 gange om året er der mange hjulskift på grund af årstiden. Det hører jo med, men det er også en periode, som kan gå hen og blive lidt ensformig.

 

Hvordan er det at være kvinde i et "mandefag"?

Af og til oplever jeg da, at enkelte kunder kan være lidt skeptiske, når man skal rode med deres bil. De tænker nok, om en kvinde virkelig kan finde ud af det. Men man tager det med et smil og gør det så godt, som man kan. Folk må tænke, hvad de vil. Hos os kan de i øvrigt bare komme an. Her er værkføreren en kvinde, så den slags brok kommer de ikke langt med.

 

Hvad vil du så, når du har fået dit svendebrev?

Jeg er glad for mit arbejde hos Suzuki Bakkebiler, så jeg kan godt forestille mig en fremtid her eller på et tilsvarende autoværksted.

Valget er dit

HANSENBERG uddanner unge med skills. Skal du være den næste?

På HANSENBERG kan du vælge mellem et stort udvalg af erhvervsuddannelser

102

uddannelser på Grundforløb 1

24

uddannelser på Grundforløb 2

15

uddannelser på hovedforløbBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden