Maja udlever sin barndomsdrøm

Mød dyrepasserelev Maja Lassen

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

Maja Lassen er dyrepasserelev med speciale i zoo-dyr på HANSENBERG, hvor hun også er i praktik i skolens zoologiske have.

Hvorfor har du valgt uddannelsen til dyrepasser?

Dyrepasser er simpelthen en barndomsdrøm for mig. En kort periode har jeg overvejet at blive veterinærsygeplejerske, men der har man lidt for meget kontorarbejde til min smag. Jeg kan lide alle slags dyr, så dyrene i zoo trækker i mig. Derfor er jeg bare så glad for at have fået muligheden.

På grundforløbet har jeg prøvet at være i praktik både i Aalborg Zoo og Københavns Zoo, hvilket kun har gjort mig endnu mere tændt på faget.

Siden har jeg været så heldig at få en elevplads i HANSENBERGs egen zoologiske have. Vi har omkring 45 dyrearter, som jeg hjælper med at passe og pleje hver dag.

 

Hvad er så det bedste ved faget?

Jeg elsker den friske luft og det hårde fysiske arbejde, men det bedste må helt klart være at holde øje med dyrene og sørge for, at de har de bedste levebetingelser, fx mad og et rent hjem.

 

Hvad skal man overveje, før man går i gang med at blive dyrepasser?

Som så mange andre, der gerne vil være dyrepasser, har jeg en idé om, at jeg gerne vil være i en zoo. Men det er svært at finde elevplads og job efterfølgende. Derfor er det vigtigt, at man er åben over for andre muligheder, som man sikkert ikke selv har overvejet tidligere.

Noget helt andet er, at man skal være forberedt på at aflive. Ofte skal beslutningen tages på ganske kort tid. For nylig har jeg selv haft den tvivlsomme ære at aflive en pludseligt syg næsebjørn. Selv om det er en del af jobbet, vænner man sig nok aldrig til at tage livet af et andet levende væsen. Og fordi vi kommer helt tæt på dyrene hver dag, kan man nok aldrig helt undgå at få en klump i halsen.

 

Hvilke tanker har du om fremtiden?

Jeg drømmer helt sikkert om at komme til at arbejde i en zoologisk have eller en dyrepark. Tiden må vise, om det kommer til at ske.

 

Hvad synes du om at gå på HANSENBERG?

Det er en fed skole, hvor der er plads til alle. Lærerne er gode til at lære fra sig og tilpasse undervisningen ud fra det faglige niveau, den enkelte elev ligger på. Desuden har jeg nogle rigtig gode kolleger i HANSENBERGs zoo. Jeg kan bestemt ikke klage.

Valget er dit

HANSENBERG uddanner unge med skills. Skal du være den næste?

På HANSENBERG kan du vælge mellem et stort udvalg af erhvervsuddannelser

102

uddannelser på Grundforløb 1

24

uddannelser på Grundforløb 2

15

uddannelser på hovedforløbBrug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden