Mikkel repræsenterer regionen ved DM indenfor VVS

Skills

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

Når der til april 2022 igen er DM i Skills, er VVS-elev Mikkel Larsen med fra HANSENBERG.

Mikkel repræsenterer regionen ved DM

Det er Mikkel Larsen fra HANSENBERG, som til april 2022 bliver Region Syddanmarks deltager ved DM i Skills for VVS-elever.

Sent onsdag eftermiddag blev det afgjort efter en direkte – og meget tæt – duel med holdkammeraten Jens Andersen.

Og det er en glad VVS-energispecialistelev, som nu kan se frem til at konkurrere mod elever fra resten af landet om at blive Danmarks bedste inden for sin uddannelse.

”Det bliver sjovt, spændende og udfordrende at deltage, og jeg ser meget frem til konkurrencen. Ikke for at se, hvem der er bedst, men for at få træning og inspiration. Frem mod DM i Skills skal jeg arbejde med at holde hovedet koldt, når der er pres på”, fortæller Mikkel, som er i lære hos CVE Teknik i Christiansfeld.

To glade VVS-energispecialistelever: Mikkel Larsen (t.h) har kvalificeret sig til DM i Skills, og Jens Andersen er reserve.

Godt med udfordringer

I de seneste to dage har eleverne arbejdet på at etablere en varmeinstallation med både gulvvarme og radiator – alt sammen kontrolleret via Danfoss Link, der er koblet op på nettet, så man kan styre eksempelvis rumtemperaturen via en app.   

Arbejdet har også involveret en masse bukkeøvelser i både kobber og forzinket stålrør, hvor det gælder om at lave så få samlinger som muligt.

Det varmarginaler, der afgjorde, om det skulle være Jens eller Mikkel, der tog den eftertragtede DM-plads. Jens – der er i lære hos Krenk VVS i Kolding – er nu reserve, hvis Mikkel bliver forhindret i at deltage.

”Konkurrencen om at komme med til DM i Skills har været hård. Mikkel fortjener pladsen, men jeg er også godt tilfreds med det, jeg har lavet. Desuden er det godt at blive udfordret – så er man også bedre forberedt til svendeprøven”, siger Jens.

Mikkel Larsen arbejder koncentreret med sin varmeinstallation.

Træning, træning og træning

Forberedt til DM i Skills skal Mikkel også være. Derfor kommer han i skarp træning i HANSENBERGs VVS-værksteder, fortæller faglærer Martin Harlev Finnerup:

”Forud for Skills får deltagerne en opgave, der ligner den, de kan blive udsat for under selve konkurrencen. Når de får den, plejer vi at bygge anlægget op her på skolen, så vores deltager kan træne og blive klædt bedst muligt på”.

Planen er, at Martin Harlev Finnerup skal stå for træningen sammen med faglærer Lars Jørgensen, og de er også med på sidelinjen under DM i Skills. Lars Jørgensen har i tidens løb været med til at træne i alt syv VVS-elever fra HANSENBERG, hvoraf fire i træk løb af med danmarksmesterskabet.

”Frem mod DM i Skills skal Mikkel først og fremmest lære mere – og gøres klar til en stor og avanceret opgave. Undervejs vil der være en naturlig udvikling gennem de daglige udfordringer på lærepladsen og skolen, men han får også mulighed for at træne specifikt hen imod opgaven”, forklarer Lars Jørgensen og tilføjer:

”Der skal være en vindermentalitet, når man er i konkurrence. Og hvis noget går galt, skal man kunne tænke i alternative løsninger gennem håndværket, så der i sidste ende måske ikke er nogen, der opdager, at man har ramt ved siden af”.

Det er VVS-faglærere ved HANSENBERG Martin Harlev Finnerup (t.v.) og Lars Jørgensen, der skal stå for træningen af Mikkel Larsen op til DM i Skills.

Stolthed over hele linjen

Den erfarne faglærer fortæller også, at der er masser af stolthed forbundet med at deltage i DM i Skills. Ikke blot for deltageren, men også for lærepladsen, skolen og blandt kammeraterne:

”Vi har en oplevelse af, at man hos firmaet – altså lærepladsen – er stolte over at have en elev med. De føler, at eleven repræsenterer firmaets kvalitet og håndværk udadtil. Som skole er vi selvfølgelig også stolte over, at vi på den måde kan repræsentere Region Syddanmark – og at vi kan guide talenter til sådan en konkurrence”.

”Klassekammeraterne følger også meget med og er stolte over, at de kender en, der deltager. Det samme gør elever fra klasser, der ikke er så langt henne i uddannelsesforløbet, men som er interesserede i fremtidig deltagelse”.

DM i Skills finder sted i Høng i dagene 28.-30. april 2022, og omkring 300 unge talenter fra landets erhvervsuddannelser er med som deltagere, hvor de kæmper om at blive landets bedste inden for netop deres fag.


Vil du gerne vide mere om DM i Skills, hvad det handler om, og hvad du kan opnå ved det, så se disse 2 film.

Mikkel Larsens færdige varmeinstallation.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden