Matchdag med succes

inden for hotel- og restaurationsbranchen

Matchdag med succes

inden for hotel- og restaurationsbranchen

Der mangler arbejdskraft i hotel- og restaurationsbranchen, og mange virksomheder har taget rigtig godt imod muligheden for at møde nye serveringsmedarbejdere, som har fuldført et intensivt kursus på HANSENBERG.

Fem ugers faglig undervisning på HANSENBERG er klaret på flotteste vis for 19 kursister, som har opnået kompetencer, der er efterspurgte i branchen – og som nu kan skrive serveringsmedarbejder på CV’et.

Det er jobcentrene i Vejle, Kolding og Fredericia, som i samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har strikket kurset sammen, og det er blandt andet blevet krydret med en succesfuld Matchdag.

Her mødtes deltagerne med en række virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen, som mangler medarbejdere.

”Matchdagen var en stor succes. Alle virksomheder fik lavet en eller flere aftaler om kontakt og samtaler med henblik på senere ansættelse i fuld- eller deltidsjob. Og otte af kursisterne har allerede fået fast job”, fortæller faglærer på HANSENBERG Ole Robert Hansen, som har været den primære underviser på forløbet.

Matchdagen fandt sted i HANSENBERGs nye undervisningsrestaurant.

Helt ny branche

Med ved Matchdag var HR Business Partner hos Comwell Hotels Annette Viborg, som er begejstret for konceptet:

”Vi mangler noget så desperat medarbejdere på kokke- og tjenersiden – ja, i virkeligheden inden for alle vores faggrupper. Vi slår løbende jobs op, men der er stor mangel på faglærte. Så det er fedt, at man opkvalificerer kursister, der ikke kender til branchen i forvejen – og dejligt, at de synes, det er en fed branche”.

En af dem, der har valgt at deltage i kurset, er 62-årige Lis Jensen:

”Det har været et spændende forløb med masser af læring, for det er en helt ny branche for mig. Tidligere har jeg arbejdet som regnskabsassistent – og jeg har altid haft kontorarbejde. Men jeg har ikke så mange år tilbage på arbejdsmarkedet, og jeg vil gerne nå at prøve noget helt andet”, fortæller hun.

Lis Jensen (t.v.) fik sig en snak med blandt andre HR Business Partner hos Comwell Hotels Annette Viborg, da der var Matchdag på HANSENBERG.

Positive møder

I det hele taget var Matchdag præget af en rigtig god stemning, hvilket naturligvis glæder virksomhedskonsulent ved Vejle Jobcenter Poul Hvid Jensen, der fulgte med på sidelinjen:

”De virksomheder inden for hotel- og restaurationsbranchen, som mangler arbejdskraft, har taget rigtig godt imod det her projekt. De taler med den enkelte kursist, og det er rigtig, rigtig positivt", siger han.

Poul Hvid Jensen håber, at man kan fortsætte med projektet – og også udbygge det. 

Poul Hvid Jensen fra Vejle Jobcenter og Kira Bjørk Kirkegård fra STAR så med fra sidelinjen.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden