Martin repræsenterer Syddanmark ved DM i Skills

DM i Skills den 16-18. januar 2020

Ved DM i Skills 2020 håber VVS-elev Martin A. Troelsen fra HANSENBERG, at han kan inspirere andre unge mennesker til at uddanne sig inden for faget.

Han er fokuseret, spændt og topmotiveret - og så er han i øvrigt kåret til Region Syddanmarks bedste VVS-elev.

Det var netop førstepladsen ved de regionale mesterskaber i VVS, som sikrede Martin A. Troelsen fra HANSENBERG en plads ved DM i Skills 2020, der i dagene 16.-18. januar finder sted i Københavns Bella Center.

"Det er fedt at få mulighed for at være med, og man får noget anerkendelse for det, man laver. Jeg vil gerne vise mit fag frem - og jeg håber, at andre unge mennesker bliver inspireret", siger Martin A. Troelsen, der er godt i gang med uddannelsen til VVS-energispecialist.

Og det er en uddannelse, som Martin A. Troelsen i den grad brænder for:

"Man får virkelig lov til at bruge sit hoved og sine hænder. Der er altid nye problemstillinger, og det kan selv erfarne VVS'ere komme ud for. Så jeg lærer noget nyt hver dag - og det fanger mig, at det bare overhovedet ikke er den samme kedelige rutine hver dag".

"Og så er det dejligt at se, at kunden bliver glad, fordi noget ser lækkert ud. Kundekontakten er vigtig for mig. Jeg ville aldrig kunne arbejde på en byggeplads i længere tid ad gangen. Jeg vil hellere ud til hr. og fru Danmark".

DM i Skills-deltageren er glad for det meget varierede arbejde, han kommer ud for på sin læreplads, Jens Kristiansen VVS i Kolding.

Stor opbakning fra lærepladsen

Hr. og fru Danmark kommer han også ud til via sin læreplads, Jens Kristiansen VVS i Kolding, hvor opgaverne er meget spændende og varierede.

Opbakningen til DM-aspiranten er også stor fra lærepladsen, fortæller Martin A. Troelsen:

"De støtter op og giver gode råd og fif. Det er super godt".

20-årige Martin A. Troelsen er ved at uddanne sig til VVS-energispecialist på HANSENBERG.

Intensiv træning

I dagene op til DM i Skills træner den 20-årige VVS-elev fra Vamdrup intensivt i HANSENBERGs værksteder. Deltagerne har nemlig efter jul fået adgang til en træningsopgave, der til en vis grad minder om den, de over tre dage skal løse i København.

"Opgaven kan blive ændret med op til 30 procent, så under DM i Skills skal man også vise, at man kan tænke selv og lave nogle gode løsninger på stående fod. Så man kan ikke bare på forhånd øve alt det, man skal løse i København", siger Martin A. Troelsen, som under træningen på HANSENBERG får hjælp af blandt andre faglærer Lars Jørgensen.

"Min strategi er at undgå at kigge på, hvad mine konkurrenter laver. Min gameplan er at holde mig til det, vi har trænet - og at huske nogle af de mange fif, som Lars har givet mig, mens vi har trænet, for han ved, hvad han snakker om".

Og hvad er så målet under DM i Skills for den talentfulde elev?

"Jeg glæder mig til at komme i gang med konkurrencen og få nogle rigtig gode dage med de andre deltagere. Selvfølgelig går man efter guldet. Men så længe jeg laver noget, som jeg synes, er i orden, er der ikke noget, der kan kaldes nederlag".

I alt deltager seks talentfulde elever fra HANSENBERG i konkurrencefagene ved DM i Skills 2020.

 


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden