Marc er klar til flere konkurrencer

for tjenerelever

Marc er klar til flere konkurrencer i tjenerfaget

Kampen om at blive Danmarks repræsentant ved EuroSkills 2020 for tjenerelever var meget tæt, og Marc Thejl Hansen var blot marginaler fra at sikre sig billetten. 

Et benhårdt udskillelsesløb kulminerede onsdag, da den anden og endelige udtagelseskonkurrence for kokke- og tjenerelever til EuroSkills 2020 fandt sted på ZBC i Slagelse.

Her var tjenerelev Marc Thejl Hansen fra HANSENBERG oppe imod to talentfulde konkurrenter i kampen om den førsteplads, der er adgangsbilletten til de prestigefyldte europamesterskaber for erhvervsuddannelser og unge håndværkere.

Og det blev til en flot andenplads til Marc, som blot var marginaler fra at sikre sig kvalifikationen.

”Det har været en rigtig god oplevelse med mange nye erfaringer. For eksempel er flowet, når jeg arbejder med de forskellige opgaver, blevet meget bedre”, siger Marc, der er i lære på Høfde4 ved Blåvand.

Marc Thejl Hansen har allerede deltaget ved mange konkurrencer, og han er slet ikke færdig: ”Når jeg er udlært, vil jeg gerne deltage i DM for tjenere – og inden for et år vil jeg også gerne med på tjenerlandsholdet”.

Toppoint i flere discipliner

På sidelinjen under konkurrencerne i Slagelse stod tjenerfaglærer og fagkoordinator på HANSENBERG Hanne Mikkelsen, som efter konkurrencen – der blandt meget andet omfattede flambering, fremstilling og præsentation af både rejesalat og tuntatar, tranchering af kylling samt blindduft af vine – havde masser af ros til sin elev:

”Marc var lige i hælene på vinderen. Trancheringen var helt perfekt, og han scorede også toppoint i blindduft af vine, hvor han fik alle otte rigtige. Han mistede nogle point, fordi han under flamberingen løftede panden, mens der var flammer – og så havde han krydret sin tuntatar lige rigeligt med chili”, forklarer Hanne Mikkelsen.

”Jeg er ærgerlig og irriteret over de fejl, jeg lavede – og måske havde det set anderledes ud, hvis jeg ikke havde løftet panden, da jeg lavede crepes suzette. Men Andreas – som fik førstepladsen – har helt sikkert fortjent at gå videre”, siger Marc, som slet ikke er færdig med konkurrencer:

”Man rykker sig helt vildt, hver gang man er med i en konkurrence. Når jeg er udlært, vil jeg gerne deltage i DM for tjenere – og inden for et år vil jeg også gerne med på tjenerlandsholdet”.

Marc er i det hele taget en rutineret konkurrenceræv. Ved DM i Skills i januar opnåede Marc en flot tredjeplads, og sidste år nåede han også med i Skills-finalen. Ved Årets elevteam 2019 blev han og makkeren, Camilla Daugaard Christensen, kronet til HANSENBERGs bedste tjenerelever. 

Efter planen er Marc udlært til december, hvorefter han gerne vil videreuddanne sig til sommelier.

 


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden