Mads er regionens bedste VVS-lærling

2023

Mads er regionens bedste VVS-lærling

Når der til april næste år er DM i Skills i Roskilde, er det 18-årige Mads Kortegaard fra HANSENBERG, som skal repræsentere Region Syddanmark i konkurrencen for VVS-energispecialister

Mads Kortegaard fra HANSENBERG skal repræsentere Region Syddanmark ved DM i Skills.

Det har været nogle hektiske dage for VVS-energispecialistlærling Mads Kortegaard fra HANSENBERG.

I sidste uge kvalificerede han sig til Regionsmesterskaberne for VVS-lærlinge via en førsteplads ved skolemesterskaberne på HANSENBERG. Herefter trænede han i tre hele dage i skolens VVS-værksteder.

Onsdag og torsdag i denne uge har han så deltaget i Regionsmesterskaberne på EUC SYD i Aabenraa – og nu er han kåret til regionens bedste VVS-lærling. En fornem titel, som samtidig har sikret ham en plads ved DM i Skills 2024 i Roskilde.

”Jeg er da glad, og det bliver spændende. Opgaven i Aabenraa passede meget godt til det opgavemateriale, vi på forhånd havde fået – og som jeg har brugt i løbet af træningen”, fortæller Mads Kortegaard.

Ved Regionsmesterskaberne lød opgaven på at etablere en separat varme- og vandinstallation, og her skulle deltagerne bukke mange rør.

”Frem mod DM i Skills skal jeg arbejde med min bukketeknik, for der er plads til forbedring”, forklarer den 18-årige VVS-energispecialistlærling, som er i lære hos Krenk VVS i Kolding.

Inden Regionsmesterskaberne trænede Mads Kortegaard i HANSENBERGs VVS-værksteder, og her kommer han også til at træne op mod DM i Skills 2024.

Flot installation

Han fik under Regionsmesterskabet stor opbakning fra både sin mester og sin familie. Med på sidelinjen stod også faglærer ved HANSENBERG Lars Jørgensen, og han er meget tilfreds med sin elev:

”Mads lavede en flot installation – efter min mening den flotteste – og han var den første til at blive færdig med opgaven, hvilket gav ham nogle bonuspoint. Mads viste stort overblik og gåpåmod, og han gav den fuld hammer. Jeg er så imponeret over indsatsen”.

”Næste skridt er DM i Skills i Roskilde, hvor opgaven er noget større – og det samme er kravene. Her skal han kæmpe mod tre andre i et område med mange besøgende og stor aktivitet. Så det kommer til at summe omkring dem”, forklarer Lars Jørgensen, som har trænet mange tidligere DM-deltagere – og vindere – fra HANSENBERG.

Med ved Regionsmesterskaberne for VVS-energispecialistlærlinge var også Simon Hatt fra HANSENBERG, og ham er der også masser af ros til fra Lars Jørgensen:

”Simon leverede en formidabel indsats, og han lavede også en flot installation”.

Simon Hatt er i lære ved Petrowskys afdeling i Vejle.

DM i Skills i Roskilde finder sted i dagene 18.-20. april næste år.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden