Laura har EUX-studenterhuen fyldt med oplevelser

Laura blev den første eux-student på hansenberg i 2020

Nordfynske Laura Katrine Løwe Larsen blev onsdag den første EUX-student fra HANSENBERG, og uddannelsen har budt på flere længerevarende praktikophold i udlandet.

Kuglepennen drillede lidt, men med en smule stædighed kunne Laura Katrine Løwe Larsen onsdag – som årets første EUX-student fra HANSENBERG – skrive sin sidste eksamenskarakter i centrum af huens puld.

Men et flot 12-tal er langt fra det eneste, den dygtige student har med i huen. Den fireårige uddannelse til dyrepasser med EUX – med specialet hestemanager – har nemlig ind til videre indeholdt tre praktikophold på hver omkring et halvt års varighed i Sydafrika, Frankrig og Norge.

”Jeg var kun lige fyldt 17 år, da jeg i juni 2017 rejste til Sydafrika. Min lærer var blevet kontaktet af et stutteri, som gerne ville have nogle danske elever derned. Min veninde og jeg syntes, at det lød spændende, og vi valgte derfor at sende en ansøgning af sted. En halv time senere havde vi begge en elevplads”, mindes Laura Katrine Løwe Larsen.

”Selvfølgelig var jeg nervøs og spændt, men jeg havde ikke gjort mig de store tanker om, at jeg var så ung – og at det var langt væk. Jeg ville bare af sted. Jeg tror mere, det var mine forældre, der var bekymrede”.

”Det er dejligt og befriende at have overstået den her del af uddannelsen”, siger Laura Katrine Løwe Larsen.

Vanvittig selvstændig dame

Sidstnævnte kunne mor og far, Miriam Larsen og Lasse Løwe, skrive under på, da deres datter fik studenterhuen på.

”Vi er så mega stolte af hende. Det har været hårdt for os, at hun var i udlandet – og der var også nogle visumudfordringer ved at sende en under 18 år af sted. Men det har været så spændende at følge udviklingen. Laura havde altid sagt, at hun ville blive hjemme ved mor, ind til hun var 34 år. Den plan glemte hun i Sydafrika – og det var en pige, der havde mod på livet på en helt anden måde, vi fik hjem igen”, fortæller Miriam Larsen.

”Vi sendte en pige af sted, og det var en vanvittig selvstændig dame med andre meninger og holdninger, der pludselig kom tilbage”, supplerer Lasse Løwe.

Lasse Løwe og Miriam Larsen har været vidner til deres datters store personlige udvikling under uddannelsen.

Stor hesteverden

Senere i uddannelsesforløbet fik hun elevplads på et fransk stutteri og rideskole, inden hun i juni sidste år tog hul på et nyt udlandseventyr i Norge. Og snart tager hun igen til Norge, hvor der venter knap tre måneders praktik, før Laura Katrine Løwe Larsen er udlært dyrepasser. 

Men basen ligger i Søndersø på Nordfyn, og på de første skoleforløb – indtil kørekortet var i hus – boede Laura Katrine Løwe Larsen på HANSENBERGs eget skolehjem. Så studenterhuen skulle selvfølgelig også fejres med familien ude i solen i skolehjemmets udeområde.

”Det er dejligt og befriende at have overstået den her del af uddannelsen. Men det føles også lidt underligt at være student – men ikke være færdig med uddannelsen til hestemanager. Den 19. juni har jeg den afsluttende prøve på den del – og så skal jeg lige have restpraktikken i Norge klaret”, siger Laura Katrine Løwe Larsen og tilføjer:

”Jeg har udviklet mig rigtig, rigtig meget gennem mine praktikperioder. Jeg har lært at klare mig selv – og jeg har prøvet en masse, som jeg aldrig nogensinde ville have fået lov til i Danmark. Jeg har fundet ud af, at hesteverdenen er MEGET større, end jeg gik rundt og troede”.

”Jeg har udviklet mig rigtig, rigtig meget gennem mine praktikperioder. Jeg har lært at klare mig selv – og jeg har prøvet en masse, som jeg aldrig nogensinde ville have fået lov til i Danmark. Jeg har fundet ud af, at hesteverdenen er MEGET større, end jeg gik rundt og troede”, fortæller Laura Katrine Løwe Larsen. Billedet her er fra opholdet i Sydafrika.

Løsningen for Laura

Inden Laura Katrine Løwe Larsen i sin tid tog hul på uddannelsen til dyrepasser med EUX, havde den dengang 16-årige skoleelev planer om at uddanne sig til veterinærsygeplejerske på HANSENBERG.

”Til en uddannelsesaften fik jeg blandt andet at vide, at de fleste virksomheder i den branche foretrækker en elev med en gymnasial baggrund. Derefter hørte jeg om EUX’en – og så tænkte jeg, at den måtte være løsningen for mig”.

Den nu 20-årige student har stadig planer om at uddanne sig til veterinærsygeplejerske på HANSENBERG. Et tæt samarbejde med dyrlæger i Sydafrika har om noget blot forstærket det ønske.

Men lige nu gælder det fejringen af studenterhuen. Først med de andre EUX-studenter fra HANSENBERG Tekniske Gymnasium. Og på lørdag hjemme hos mor i Søndersø. Her har familien planlagt en ceremoni, hvor Laura Katrine Løwe Larsens toårige nevø får lov til at give sin moster studenterhuen på.

Stina Maria Løwe Larsen, der er søster til Laura Katrine Løwe Larsen, fik lov til at bide i studenterhuen.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden