Landbrugsdrift er omlagt til økologi

For HANSENBERGs landbrugselever er der nu mulighed for at få både teoretisk og praktisk undervisning i økologi, for efter en længere omlægningsperiode leverer skolens gård økologisk mælk til mejeriet. 

Normalt trækker Økodag – dagen, hvor økologiske køer i hele landet lukkes ud på græs – tusindvis af gæster ud på de økologiske bedrifter.

Men på grund af coronakrisen var økokøernes festdag aflyst. Også på HANSENBERGs gård på Vranderupvej lidt uden for Kolding. Alligevel var der mulighed for at følge med live, da de 75 jerseykøer – under ledelse af staldansvarlig Augustine Dias – kom på græs.

For Økologisk Landsforening, der i samarbejde med økologiske landmænd og mejerier er arrangør af Økodag, livestreamede nemlig fra fire udvalgte gårde i Danmark – deriblandt HANSENBERGs bedrift.

”Vi havde glædet os rigtig meget til for første gang at kunne invitere børn og voksne til Økodag på HANSENBERG. Vi havde planer om at åbne både gård, hestestald og zoo op for publikum. Det kunne ikke lade sig gøre i år, så vi er meget glade for, at Økologisk Landsforening valgte at livestreame i stedet for”, siger Niels Peter Hansen, skolechef for brancheskolen Organia på HANSENBERG.

Underbygger undervisning

Efter en længere omlægningsperiode begyndte HANSENBERG den 1. januar i år at levere økologisk mælk til mejeriet Naturmælk ved Tinglev. Det var således første gang, at HANSENBERG havde mulighed for at være vært ved Økodag.

”Omlægningen til økologisk drift skyldes overordnet set den bæredygtighedsstrategi, som skolen har. Samtidig er de unge, der skal vælge uddannelse, meget optaget af klima og bæredygtighed i det hele taget. Derfor var det naturligt for os som skole at omlægge til økologi”, forklarer Niels Peter Hansen.

”Med omlægningen kan vi underbygge den teoretiske undervisning i økologi og bæredygtighed – som i øvrigt fylder mere og mere på alle erhvervsuddannelser – med noget praktisk undervisning”, tilføjer skolechefen.

Niels Peter Hansen og HANSENBERG ser nu frem til at kunne invitere alle interesserede med til næste års Økodag.

  • Mere om uddannelsen til landmand
  • Mere om HANSENBERGs forskellige brancheskoler, herunder Organia skolens afdeling for dyr og jordbrug


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden