Kroater kom på den helt rette hylde

På HANSENBERG fik en gruppe kroatiske elever en masse faglige oplevelser med lager, logistik og 3D-printere.

Erfaring med ny teknologi, kørsel med gaffeltrucks og personlig udvikling.

Det er nogle af de ting, som seks elever fra en mekanik- og trafikskole i Varazdin i Kroatien fik med sig, da de for nogle uger siden var på praktikophold på HANSENBERG via EU’s uddannelsesprogram Erasmus+.

Hjemme i Kroatien er eleverne ved at uddanne sig inden for eksempelvis transport, logistik og computerteknologi – alt sammen noget, de havde rig lejlighed til at arbejde med på HANSENBERG.

”Jeg lærer at køre med gaffeltruck. Der er en del fejl, man kan lave, så det er vigtigt at kende reglerne. HANSENBERG er en meget moderne skole, og vi får mulighed for at se og prøve teknologier og maskiner, som vi ellers først ville få erfaring med på en arbejdsplads”, forklarer Marko Semper, som er ved at uddanne sig inden for lager og logistik.

Han fortæller, at han har fået meget ud af besøget på HANSENBERG:

”Det er været meget motiverende at være her, og jeg har fået mange gode erfaringer. Alle har været meget venlige og hjælpsomme, og jeg har blandt andet lært at lave beregninger, der viser, hvor meget gaffeltrucken kan løfte”.

Marko Semper har planer om en karriere inden for logistik, og han har taget en masse praktisk erfaring med sig hjem.

Stort ønske opfyldt

Mens Marko Semper – sammen med tre andre elever – altså har prøvet kræfter med faciliteterne på HANSENBERGs lager- og terminaluddannelse, har Tian Vincek og Filip Miric haft godt gang i 3D-printerne i XHOUSE, der er HANSENBERGs eget makerspace.

Her har de nemlig lavet produkter på 3D-printeren til en eksamensopgave hjemme i Kroatien – produkter, de ellers ikke ville kunne lave.

”Vi har ikke tidligere prøvet at arbejde med 3D-printere i praksis, og det var et stort ønske at få mulighed for det. Så det er fantastisk at være her i XHOUSE”, siger Filip Miric.

Begge elever var også på en inspirerende ekskursion til DINO Kart i Auning med et hold teknisk designerelever fra HANSENBERG, hvor de fik indblik i, hvordan en gokart bliver konstrueret.

Tian Vincek og Filip Miric har brugt faciliteterne i XHOUSE i direkte forbindelse med et stort eksamensprojekt.

Vokser med opgaverne

Og i det hele taget har de seks kroatiske elever været på noget af en rejse. Det fortæller Monika Zganec, der er trafik- og logistikchef på skolen i Varazdin – og som var med i Kolding:

”Besøget i Danmark har været langt bedre, end vi på forhånd havde håbet på, og vores elever er meget tilfredse. De har prøvet ting, som de ikke har mulighed for at prøve i Kroatien. De øver deres engelske, og de vokser med opgaverne”.

Under opholdet i Kolding boede den kroatiske delegation på HANSENBERGs skolehjem, og de har arbejdet tæt sammen med nogle af HANSENBERGs egne elever – noget, som begge parter har fået en masse ud af.

Det er planen, at endnu et hold kroatiske elever skal besøge HANSENBERG i begyndelsen af 2020.

 

 

 

”Besøget i Danmark har været langt bedre, end vi på forhånd havde håbet på, og vores elever er meget tilfredse. De har prøvet ting, som de ikke har mulighed for at prøve i Kroatien”, forklarer Monika Zganec, der er trafik- og logistikchef på skolen i Varazdin, og som her er i XHOUSE med Tian Vincek og Filip Miric.

 


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden