Julie har ansvar og interesse med i stalden

Dyr i zoologiske anlæg

Den afsluttende prøve nærmer sig for dyrepasserelev Julie Eeg Due, der i månedsvis har fulgt HANSENBERG Zoos alpakaer på nærmeste hold.

Julie har ansvar og interesse med i stalden

Jeg nyder at arbejde med dyr, og elevtiden har været rigtig god med masser af ansvar, fortæller Julie, der er dyrepasserelev på Hansenberg.

”Jeg nyder at arbejde med dyr, og det er det, jeg gerne vil. Elevtiden har været rigtig god, og jeg har fået masser af ansvar fra start af, og jeg har virkelig fået lov til at arbejde med nogle fede ting”, fortæller Julie, som her er fotograferet i alpakaernes område, mens hun i årets første måneder var i gang de praktiske opgaver i forbindelse med sit store eksamensprojekt.

Det er drømmeuddannelsen, som dyrepasserelev Julie Eeg Due snart har i hus på HANSENBERG.

Om ganske kort tid gælder det nemlig den afsluttende prøve for Julie, som herefter – hvis alt går som forventet – er dyrepasser med speciale i dyr i zoologiske anlæg.

Både skoleperioder og praktikperioder har Julie klaret på HANSENBERG, hvor hun er ansat som dyrepasserelev i skolens egen zoologiske have. Det er også her, hun i oktober sidste år så småt begyndte at planlægge arbejdet med sit store eksamensprojekt.

”Projektet går ud på at bekæmpe de meget hårdføre skabmider hos vores alpakaer. Det er ikke ualmindeligt, at alpakaer har skabmider, og jeg står så for medicineringen. Den del – samt kontinuerlig rengøring og desinficering af stalden – gik jeg i gang med i januar”.

Her forud for den afsluttende prøve vurderer Julie, at eksamensprojektet er lykkedes rigtig godt – ikke mindst, fordi alpakaernes kløe er reduceret markant:

”Det gør jo virkelig en forskel i det daglige for dyrene”.

Det kræver hjælpende hænder at holde en alpaka, når den skal have et lille stik.

Usædvanlig chance

Da hun i sin tid skulle vælge, hvad hendes afsluttende projekt skulle handle om, stod det mellem at træne HANSENBERG Zoos loskillinger eller arbejdet med alpakaerne. Julies interesse for medicin og smitte blev den afgørende faktor:

”Det er ikke hver dag, man får lov til at styre et medicinalforløb. Træne med dyr kan man altid, og på forhånd vidste jeg en del om smitte, så det var et oplagt valg, hvis jeg gerne vil bestå”.

Dyrepassereleven skulle bl.a. bekæmpe skabmider hos alpakaer, og hun har fx stået for medicineringen af dyrene

Julies projekt går ud på at bekæmpe skabmider hos alpakaer, og hun har blandt andet stået for medicineringen af dyrene.

Undervisning har tændt interesse

Og bestå vil Julie selvfølgelig gerne, og hun har allerede sikret sig en fast fuldtidsstilling som dyrepasser i Skærup Zoo – en karriere, som hun ser meget frem til at tage hul på.

”At have fået job, lige efter at jeg er færdig med min uddannelse, er mere, end jeg turde håbe på. Det har givet mig ro i eksamenstiden at vide, hvad jeg skal, når min trygge elevtid er slut. Jeg glæder mig utrolig meget til at starte i Skærup Zoo og til at arbejde med alle de spændende arter”.

Samtidig glæder Julie sig over tiden som elev i HANSENBERG Zoo:

”Jeg nyder at arbejde med dyr, og det er det, jeg gerne vil. Elevtiden har været rigtig god, og jeg har fået masser af ansvar fra start af, og jeg har virkelig fået lov til at arbejde med nogle fede ting”.

Julie er dyrepasserelev i Hansenbergs egen zoo.

Elevtiden på HANSENBERG har budt på forskelligartede opgaver. Her hjælper hun dyrepasser Trine Bjorholm med at kønsbestemme en slange – som viste sig at være en han.

Alpakaerne i Hansenbergs zoo bliver bl.a. passet af skolens egen dyrepasserelev.

Alpakaerne stammer fra Peru, hvor man i dag holder dyrene for deres varme pels, der giver en rigtig fin uld.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden