Jordbrugsskoler var samlet

på HANSENBERG

Der er stadig ledige pladser på flere uddannelser

Vejen til drømmejobbet - 1

Jordbrugsskoler var samlet på HANSENBERG

245 medarbejdere, ledere og chefer fra jordbrugsskoler i hele landet var samlet på HANSENBERGs matrikel i Vranderup i august 2022.

Sammen med Grindsted Landbrugsskole var HANSENBERG nemlig vært ved Jordbrugsskolernes Årsmøde 2022, der blandt andet bød på inspirationsindlæg, workshops og virksomhedsbesøg.

”Deltagertallet sætter mig bekendt rekord, og jeg håber, at vi får et par rigtig gode dage, hvor alt forhåbentlig klapper”, sagde skolechef ved HANSENBERG Niels Peter Hansen.

”Deltagertallet sætter mig bekendt rekord, og jeg håber, at vi får et par rigtig gode dage, hvor alt forhåbentlig klapper”, sagde skolechef ved HANSENBERG Niels Peter Hansen.

Velkomsttale ved direktør for Jordbrugets UddannelsesCenter Århus og formand for Skoleudvalget – Dyr, Planter og Natur – Peter L. Moesgaard

Da alle havde fundet sig til rette i bistroen i Vranderup, holdt direktør for Jordbrugets UddannelsesCenter Århus og formand for Skoleudvalget – Dyr, Planter og Natur – Peter L. Moesgaard en flot velkomsttale med digitalisering, udvikling og samarbejde på tværs af skoler som centrale elementer:

”Det er vigtigt, at vi udvikler sammen. Vi kan lige så godt hjælpes ad. Og vi glæder os til at være sammen i to dage, hvor jeg håber, at I får nogle nye bekendtskaber og kontakter, så vi netop kan udvikle sammen – og fortsat skabe de bedste uddannelser i Danmark inden for vores fagområder”.

”De fleste mennesker lærer bedst, når de har det sjovt – og det skal vores elever have”, fastslog Peter L. Moesgaard også.

Direktør for UddannelsesCenter Århus og formand for Skoleudvalget – Dyr, Planter og Natur – Peter L. Moesgaard holdt en flot velkomsttale med digitalisering, udvikling og samarbejde på tværs af skoler som centrale elementer, og iførte sig også et par VR-briller for at understrege, at det også er vigtigt at have fokus på digitaliseringen og udviklingen af uddannelserne.

Åbningstale ved landmand Kristian Lundgaard-Karlshøj

En anden, der har haft det sjovt, er landmand Kristian Lundgaard-Karlshøj, der havde taget turen til Vranderup fra sin herregård, Ausumgaard, for at holde åbningstalen ved årsmødet.  

Med masser af humor fortalte landmanden om sit arbejde på Ausumgaard, hvor han sammen med sin familie driver et moderne landbrug med stort fokus på bæredygtighed, vedvarende energi samt udvikling af nye koncepter og produkter.

”Grøn omstilling og bæredygtighed er kommet for at blive, og det er med til at gøre vores erhverv så hammer spændende. Jeg har verdens fedeste job, og det er så vigtigt, at I er her, så vi får gode medarbejdere med ombord. Det er jer, der skal inspirere alle dem, der skal ud at gribe en masse bolde i branchen”, sagde Kristian Lundgaard-Karlshøj direkte henvendt til de mange faglærere og vejledere, der lyttede med.

”Jeg læste økonomi først, og derefter tog jeg landmandsuddannelsen. Jeg har altid vidst, at jeg ville være landmand, hvilket jeg nu har været i 25 år. Men jeg har tænkt som en landmand i 40 år. Og jeg var nok et par år ældre end de andre på holdet, men det gjorde ikke noget”, tilføjede han.

"Grøn omstilling og bæredygtighed er kommet for at blive, og det er med til at gøre vores erhverv så hammer spændende", sagde landmand Kristian Lundgaard-Karlshøj blandt andet.

Gennem bistroens store panoramavinduer er der udsyn til HANSENBERGs gård, hvor 75 økologiske jerseykøer holder til. Mælken leveres til det økologiske mejeri Naturmælk – og det var direktøren for netop Naturmælk, Leif Friis Jørgensen, der rundede formiddagen af med et inspirationsoplæg om mejeriets arbejde med at finde bæredygtige løsninger.

Hele eftermiddagen var der workshops og virksomhedsbesøg på programmet, inden alle deltagere tog til middag og fest på Grindsted Landbrugsskole, hvor årsmødet fortsatte dagen efter.

Tak til alle, der deltog i årsmødet.

 


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden