Joachim får HANSENBERG-historiens første EUX-hue

Det første kuld EUX-elever fra HANSENBERG er klar til at flyve fra reden, og fredag fik Joachim S. Jørgensen som den første studenterhuen på hovedet.

 

Det var den stolte mor, der placerede den hvide hue på sønnikes hoved..

Han har arbejdet for det siden 2014, og nu kan Joachim S. Jørgensen fra Bølling ved Egtved høste frugten af sin store indsats.

Som den første elev nogensinde på HANSENBERG har han nemlig fået en EUX-studenterhue, da han fredag – som en af seks tømrerelever med EUX – var til oppe til eksamen, og han lagde godt ud, for han fik karakteren 12. Når svendebrevet senere på året også kommer i hus, er han dermed udlært tømrer med EUX.

"Mulighederne med en EUX er mange, og man får virkelig noget for sine skolepenge. Jeg føler også, at man som EUX'er er mere målrettet. Vi ved, hvorfor vi har valgt uddannelsen. Vi går i skole for at lære noget, og derfor gør vi også noget ud af det", siger Joachim S. Jørgensen.

Joachim S. Jørgensen fik EUX-studenterhuen på hovedet fredag den 15. juni, og til september skal han til svendeprøve i tømrerværkstedet på HANSENBERG.

SAMARBEJDE ER ALFA OMEGA

Når Joachim S. Jørgensen ikke er på skole, er han en af i alt seks lærlinge ved Snedkergården i Brørup, som er ejet af Peter Knudsen.

”Joachim er engageret, og han sætter spørgsmålstegn ved ting. Han har en rigtig god tegningsforståelse – og vil gerne forstå tingene. Generelt har vi i det hele taget nogle dygtige lærlinge”, fortæller Peter Knudsen.

For ham er evnen til samarbejde vigtigere end høje karakterer:

”Karakterer er en sjov størrelse. Høje karakterer giver ikke nødvendigvis den bedste håndværker. Det betyder meget mere, at vi kan samarbejde og har forståelse for hinanden hele vejen rundt – og at man er åben for at lære noget”.

EUX er ikke en halv løsning – tværtimod. Man skal være klar til at yde noget, men så kommer man også ud med en masse kompetencer. Her ses Joachim sammen med 2 af sine EUX-klassekammerater Kenny Hoffensitz Nielsen og Jasmin Kovacevic, nu er svendebrevet det næste mål.

VIDEN OG KOMPETENCER

Joachim S. Jørgensen er i den grad åben for at lære noget. Han forklarer, at han i sin tid overvejede at tage enten en almen gymnasial uddannelse eller en traditionel tømreruddannelse. Men valget faldt altså på en EUX, der netop kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag.

Eleverne får studiekompetence på niveau med en 2-årig gymnasial uddannelse - og dermed adgang til videregående uddannelser.

Og Joachim S. Jørgensen drømmer om at læse videre: 

"Som den eneste på mit hold har jeg valgt matematik på A-niveau. Dermed har jeg mulighed for at gå direkte videre til uddannelsen til bygningsingeniør eller bygningskonstruktør".

Svendebrev giver stolthed

I første omgang vil Joachim S. Jørgensen imidlertid ud at arbejde med sit fag for at få yderligere erfaring, for han er stolt over, at han også snart er udlært tømrer:

"Jeg vil helt klart anbefale EUX til andre, for den styrker en på alle mulige måder. Man får en masse teknisk baggrundsviden om, hvorfor vi gør, som vi gør, når vi går rundt og bygger. EUX er ikke en halv løsning - tværtimod. Man skal være klar til at yde noget, men så kommer man også ud med en masse kompetencer. Og det giver stolthed at komme ud med et bevis på, at man kan noget specifikt", forklarer Joachim S. Jørgensen og tilføjer:

"Vi bruger lidt længere tid på skolen, så vi når også at skabe nogle bånd. Det sociale sammenhold i vores klasse har været eminent, og det har fået mig til at hænge i. Jeg har både glædet mig til at komme på skole og til at komme ud på lærepladsen igen".

På mandag er han tilbage på Snedkergården, for svendeprøven venter ham til september. Og Peter Knudsen glæder sig til at få sin dygtige lærling tilbage fra skolen.

Joachim S. Jørgensen

EUX er ikke en halv løsning – tværtimod. Man skal være klar til at yde noget, men så kommer man også ud med en masse kompetencer

EUX

Vælger du en erhvervsuddannelse med EUX, får du

både svendebrev og generel studiekompetence på niveau med en 2-årig gymnasial uddannelse.

Samtidig får du flere muligheder for videreuddannelse.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden