Imponerende indsatser ved DM i Skills

talent, passion og hårdt arbejde

Træning, træning – og så endnu mere træning.

Det kræver talent, passion og hårdt arbejde at være med ved DM i Skills, og det har HANSENBERGs elever i den grad leveret.

I omegnen af 50.000 besøgende.

Så mange gæstede DM i Skills 2018 i Herning den 18.-20. januar, hvor talenter fra hele landet konkurrerede om Danmarksmesterskaberne i 42 konkurrencefag.

HANSENBERG var i konkurrencefagene repræsenteret med tre elever: Bjarke Blaaberg Sørensen, der er i lære som kok, mediegrafikerelev Rasmus Dahl Engholm og tjenerelev Nadja Bagger Nielsen.

Og vores elever kæmpede flot i Messecenter Hernings haller. Bjarke Blaaberg Sørensen viste, at træning – og masser af det – kan betale sig. Han fik nemlig en flot 3. plads.

”Mit mål var at nå finalen, og det gjorde jeg. Så jeg er meget tilfreds. Jeg har også fået noget fra dommerne, som jeg kan arbejde videre med. Det har været spændende og anderledes at være med. Men også hårdt, fordi der ligger meget træning i det”, fortæller Bjarke Blaaberg Sørensen.

Som eneste deltager afleverede han alle sine retter til tiden – både i finalen og i fredagens indledende runde.

Til daglig er Bjarke Blaaberg Sørensen i lære på Bredal Kro ved Vejle, hvor opbakningen har været formidabel forud for DM i Skills.

Den dygtige kokkeelev skal i øvrigt også med til DM for kokkeelever under FoodExpo-messen til marts.

  • Du kan læse et portræt af Bjarke Blaaberg Sørensen lige her

Stor oplevelse

Hos tjenerne skulle Nadja Bagger Nielsen, der er i lære hos Restaurant Admiralen i Kolding, i indledende runde blandt andet klare opdækning af borde, diske op med et perfekt boxing table – inklusiv 10 foldede servietter – skære frugt ud og mixe lækre drinks. Og så lige dekantere rødvin og servere fire retter for forventningsfulde gæster ved to borde.

Trods en beundringsværdig indsats blev indledende runde endestationen for Nadja Bagger Nielsen. Efterfølgende havde hun udelukkende pæne ord at sige om de fem tjenerelever, der nåede med i finalen:

”De har virkelig fortjent det. Jeg gjorde, hvad jeg kunne. Det har været udfordrende på nogle punkter, men generelt har det været sjovt at være med. Ja – det har været en stor oplevelse”.

  • Du kan læse mere om Nadja Bagger Nielsen lige her

Indhopper viser faget frem

Først for et par uger siden blev mediegrafikerelev Rasmus Dahl Engholm tilbudt at være med ved DM i Skills 2018. Et afbud betød nemlig, at der pludselig var en ledig plads i Herning.

Og Rasmus Dahl Engholm kæmpede bravt med de fem opgaver, han skulle løse som en del af en kampagne for virksomheden Black Coffee Roasters: logo, storformatprint, emballage, tryksag og hjemmeside.

Med en formidabel indsats lykkedes det indhopperen at løbe med 5. pladsen.

”Det gør ikke noget, at jeg ikke vinder. Jeg kom for at få nogle nye bekendtskaber – og for at gøre opmærksom på, hvor fedt det er at være mediegrafiker”, siger Rasmus Dahl Engholm og tilføjer:

”Skills er en lærerig oplevelse, og får man chancen, skal man helt sikkert tage den”.

Stærkt gået af HANSENBERGs dygtige elev, der er i lære hos Langhoff Promotion A/S i Vejle – en virksomhed, der i den grad har bakket op om deltagelsen.

  • Her kan du læse mere om Rasmus Dahl Engholm

Fra 2D til 3D

Ud over konkurrencefagene, blev 19 demonstrationsfag vist frem i Herning. Teknisk designer var et af disse fag.

Med i Herning var HANSENBERGs Frederik Brødsgaard, der om et års tid er udlært teknisk designer – industriel produktion.

Blot et par dage før konkurrencerne gik i gang, blev den 19-årige elev opfordret til at være med.

”Det kom meget pludseligt, men det er godt, at vi kan repræsentere HANSENBERG og vise faget frem. Man kan godt sige, jeg er konkurrencemenneske, så jeg har gjort mit bedste”, fortalte Frederik Brødsgaard, da konkurrencen var slut. 

Han diskede op med en flot præstation, som udløste et diplom og en goodiebag.

Frederik Brødsgaard er i lære ved Sigma Process Engineering ApS i Gravens lidt uden for Kolding.

I konkurrencen fik Frederik udleveret en ældre 2D-tegning af en koblingsarm, som han skulle lave til en 3D-tegning.

Næste år løber DM i Skills af stablen den 4.-6. april i Næstved.

19-årige Frederik Brødsgaard er om et års tid udlært teknisk designer – industriel produktion.


Pressekontakt

For mere information kontakt

Journalist og presseansvarlig
Anne Louise Mikkelsen

alm@hansenberg.dk
Direkte 7932 0583Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden