Elever excellerer ved eksklusiv auktion

hestemanager

Ved Dansk Varmblods Elitefølauktion forleden var fem hestemanagerelever fra HANSENBERG med som fremvisere.

Elever excellerer ved eksklusiv auktion

Det er noget af en oplevelse, som Lizette Bøgehøj Rohde, Denise Pedersen, Emilie Thomsen, Rebecca Bech og Sofie Hoffland kan se tilbage på.

De er godt i gang med uddannelsen til dyrepasser med specialet hestemanager på HANSENBERG, og forleden var de hestefremvisere – det, der kaldes mønstring af heste – ved Dansk Varmblods Elitefølauktion på Vilhelmsborg.

”Det var så fedt. Vi var ude at løbe med hestene, og vi var sammen med nogle skønne mennesker. Vi lærte meget om, hvordan man skal håndtere en stresset situation, for en hest kan synes, at det er skræmmende med mange mennesker, speak fra højttalerne og så videre”, fortæller Lizette og tilføjer:

”Der var en rigtig god energi, og vi fik at vide, at vi var gode til at løbe. Vi har ikke prøvet det før, så det var dejligt at blive bekræftet i, at vi gjorde det rigtige”.

Denise peger på, at alle hos Dansk Varmblod var meget hjælpsomme – og at det flere gange blev understreget, at eleverne først og fremmest skulle passe på sig selv:

”Det er vigtigt at få at vide, for man ved jo godt, at man render rundt med rigtig mange penge, og man får nerver på, for det er ikke sjovt, hvis en millionhest pludselig løber løs”.

”Man løber så hurtigt, man kan – men samtidig skal man på en måde gøre sine egne tanker langsomme nok til at få drejet hoppen optimalt”, forklarer Denise.

Dansk Varmblod oplyser på deres hjemmeside, at den samlede omsætning ved auktionen var seks millioner kroner, og de solgte føl kostede i gennemsnit 140.000 kroner.

Lizette Bøgehøj Rohde, Denise Pedersen, Emilie Thomsen, Rebecca Bech og Sofie Hoffland var alle med ved Dansk Varmblods Elitefølauktion.

Hest som stafet

Ved mønstringen løb vores elever med hopperne, mens føllene løb frit ved siden af for at blive præsenteret bedst muligt.

”Der skulle løbes stærkt. Man kan godt sammenligne det med, at eleverne skulle løbe stafetløb – altså med en stor hest som stafet og i et underlag bestående af sand. Hver person løber 1-2 runder med hesten, hvorefter de – stadig i løb – giver tøjlerne videre til den næste løber. Det fortsætter, ind til auktionshammeren er faldet, så det bliver til mange omgange på en dag”, forklarer faglærer ved HANSENBERG Jette Mie Rasmussen.

Hun fortæller, at det var Dansk Varmblod, der havde rettet henvendelse til HANSENBERG for at høre, om nogle af vores elever var interesseret i at deltage i deres arrangement.

”Det er vigtigt, at eleverne bliver dannet til at kunne begå sig ude i branchen. Et arrangement som dette giver dem en god mulighed for at netværke med avlere, trænere, grooms og diverse virksomhedsejere på tværs af branchen”, siger Jette Mie Rasmussen.

”De fik på allerfineste vis demonstreret, at de mestrer at omdanne teoretisk viden om adfærd, sikkerhed, mønstring af heste – og ikke mindst kommunikation – til praksis. Eleverne oplevede toppen af de kommende sportsheste på helt tæt hold, og de fik øje på mange fine deltaljer om eksteriør, bevægelsesmønstre og træningens vigtighed”.

Det korte filmklip viser, hvordan hestemanagereleverne øver løb i HANSENBERGs ridehal, inden de skulle deltage i elitefølauktionen.

Bred uddannelse

For Denise og Lizette var deltagelsen ved auktionen en stor oplevelse, og de fremhæver begge to, at de får en meget bred uddannelse med sig, når de i sommeren 2022 er udlærte hestemanagere.

”Man får rigtig meget med fra skolen – for eksempel om, hvordan hesten er opbygget, hvordan man laver foderplaner og hvordan man formidler som instruktør. Som hestemanager er det sjældent det samme, man laver hver dag, når man står op om morgenen. Måske har der lige været en hest gennem hegnet, og så skal man lære at lave hegn. Så er der en hest, som skal til stævne. Det er virkelig mega bredt, hvad man arbejder med”, siger Lizette, der er i lære hos Skærgården ved Egtved.

I modsætning til Lizette har Denise – som er i lære hos Esbjerg og Omegns Rideklub – ikke haft det helt store at gøre med heste, inden hun startede på uddannelsen.

”Det har givet mig en hårdere start, for det er en svær uddannelse. Fordi jeg ikke har en baggrund med heste, skal jeg lægge mig lidt hårdere i selen. Men det er det rigtige for mig, og det skal nok lykkes. Hvis man vil det, kan man også”, fastslår Denise.

Lizette Bøgehøj Rohde og Denise Pedersen er tilbage blandt HANSENBERGs egne heste.Brug for hjælp?

phone

Ring

Tlf. 79 32 01 00

dialog

Chat

signup

Tilmeld dig

Læs mere om tilmelding

Del siden